Over kerstvakantie en luie dagen

Over kerstvakantie en luie dagen

Ineens bedacht ik dat ik wel zin had in een weekje vrij zo voor de kerst. Ik was moe, had nog genoeg vakantiedagen over en zonder er verder over na te denken, nam ik vrij. Kerstvakantie dus, hoe fijn!

Over kerstvakantie en luie dagen

Eindelijk tijd om te bloggen, het sporten weer op te pakken en die huisvrouwmodus aan te slingeren. Inmiddels geniet ik al sinds afgelopen vrijdag van mijn vrije weekje. Wat dat in de praktijk betekent? Slapen, veel slapen. Films kijken. Een beetje shoppen. En verder niets.

Kerstvakantie

Tijd om te bloggen heb ik nu ruimschoots ja, maar mijn verhalen zijn eveneens op kerstvakantie lijkt het wel. Was ik vorig jaar rond deze tijd al druk bezig met het maken van eindejaarslijstjes, dit jaar ben ik nog amper bezig met het aflopende jaar. Ik riep het al een paar keer eerder: voor mijn gevoel leven we echt nog in oktober of november en niet vlak voor kerstmis.

Met wat corny kersttips probeerde ik mezelf toch in de stemming te brengen, maar net als mijn blogflow bleef het toch een beetje uit.

Over kerstvakantie en luie dagen - kapper

Ik ging naar de kapper, liet weer een pony knippen en kreeg kerstgedachten mee. Ik dronk een halve liter cappuccino en at een bagel tijdens een spontane date met een vriendin.

Zaterdagmiddag besloot ik eindelijk toch een kerstboom in huis te halen, maar bij het tuincentrum waar ik normaal altijd wel slaag, stonden slechts nog drie boompjes eenzaam te wezen in een verder lege hal. Geen kerstboom in mand dus dit jaar. In een opwelling besloot ik bij de kluswinkel verderop een nep-boom mee te nemen. Eentje van 1.80 m hoog, drie keer groter dan normaal en dus bleek mijn toch niet geringe voorraad kerstversiering alsnog een beetje karig.

Op maandagochtend even snel naar Intratuin, dan is het vast nog niet zo druk…. Noem het naïef, ik dacht oprecht dan wel even snel de winkel door te kunnen crossen voor wat laatste kerstaankopen. Hoezo inschattingsfout?

Ik ben uiteindelijk geslaagd – met moeite, want zwarte kerstslingers en kerstballen blijken schaars – en vervolgens maar naar huis gereden. Een gepland bezoekje aan die geelblauwe woonwarengigant leek me ineens toch niet meer zo’n goed idee.

Luie dagen

En nu? Ik slaap uit en haal eindelijk weer die 8+ uur slaap per nacht, wat me al tijden niet meer lukte. Ik ben dagelijks in gevecht met mijn katten, die elk uur weer een paar nieuwe kerstballen uit de boom tikken want leuke speeltjes (hoe doen andere katteneigenaren dat toch?!).

Ik kijk films, van Star Wars: Episode VI uit 1977 tot The Intern en The Man from U.N.C.L.E. die beide dit jaar verschenen, al is die laatste een remake.

Ik doe wat boodschappen voor Eerste Kerstdag, als mijn ouders & zusje hier komen eten. Draai een wasje en ruim op, soms… En ik blik toch af en toe eens terug op het afgelopen jaar. Want dat jaar was zo slecht nog niet. Of ik dat nog in een lijstje of twee gooi, we zullen het zien.

Eerst nog even luieren.

Fijne dagen!

12 reacties
  1. Fijn, kerstvakantie! Ik heb kerst op donderdag al bij mijn moeder gevierd, en was gisteren bij m’n schoonouders. Dus vandaag zijn we vrij. Ook fijn! Wij hebben plastic kerstballen, kennelijk niet interessant genoeg voor de katten. Ze doen er nooit wat mee!

    1. Klinkt fijn! En ik denk dat ik m’n kerstboom morgen weer aftuig, de ballen vliegen hier nog steeds de hele dag door de kamer :’)

  2. Lekker joh, zo’n onverwachts weekje vrij en gewoon een beetje aanrommelen! Zou het dolgraag willen maar helaas… dit is uitgerekend de drukste tijd op mijn werk, dus extra vrij nemen zit er er helaas niet in. Mijn kat kijkt trouwens helemaal niet om naar onze kerstboom, alleen op de eerste dag kijkt ze even rond maar daar blijft het dan ook wel bij…

    1. Ah, nog even flink doorpoten dus deze maand. En ik ben jaloers, hier hangen elke dag steeds minder kerstballen in de boom :’) Fijne feestdagen!

  3. Wat een heerlijkheid om zo onverwacht vrij te kunnen nemen. Helaas zit dat er hier niet in. Vrij in december is uitgesloten. Door het weer lijken veel mensen de kerststemming niet goed te kunnen vinden. Die heb ik dit weekend ook pas een beetje te pakken.

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen