5x corny tips voor de kerstdagen

5x corny tips voor de kerstdagen

Vijf dagen voor kerst en waarschijnlijk komen de kersttips en -ideeën je nu al je neus uit. En dan zijn we nog niet eens begonnen aan de feestdagen. Toch doe ik ook een duit in het zakje en geef ik je graag een paar corny tips voor de kerstdagen.

5x corny tips voor de kerstdagen

Nog maar een paar dagen en dan is het toch echt alweer kerst. Voor mijn gevoel is het nog steeds oktober of november. En hoewel ik sinds een paar jaar in het bezit ben van een kunstkerstboom, ligt deze nog verpakt en al in de berging. Zonder rijkelijk versierde kerstboom blijft het kerstgevoel een wel beetje uit en ik heb zelfs Chris Rea nog niet naar huis horen rijden.

Met twee katten in huis – waarvan een 8 maanden oude kitten die sowieso al een voorliefde heeft voor het uitgraven van mijn planten – durf ik dit jaar die boom ook eigenlijk niet neer te zetten. Ik bedoel: een kerstboom neerzetten en volhangen met glimmende ballen (en hotdog, croissant en avocado want het kan niet kitsch genoeg) is natuurlijk wel kat op spek binden.

5 (cliché) tips om de kerstdagen door te komen

Jammer dus van de kerstboom dit jaar. Gelukkig zijn er nog veel meer cliché dingen waar ik acuut een kerstgevoel door krijg. Heb jij op de valreep nog wat kerstgevoel nodig? Vijf corny tips voor de kerstdagen.

1. Boek een last-minute naar een gezellige kerstmarkt

Talloze kerstmarkten in Nederland, België en Duitsland zijn nog tot vlak voor kerst of zelfs tot begin januari geopend. Ideaal om nog een paar last-minute kerstcadeaus of kerstversiering te bemachtigen. De kerstmarkten in Münster en Düsseldorf kan ik je in elk geval aanraden.

KerstKerst

2. Maak een uitgebreid kerstdiner voor vrienden & familie

Grote kans dat het al op je planning staat voor deze kerstdagen, maar je weet maar nooit. Een uitgebreid kerstdiner met vrienden of familie kun je ook nu nog regelen, mocht je dat niet al hebben afgesproken.

Of dat nu een kerstdiner met kinderen is, een lange avond tafelen met vrienden of lekker ouderwets gourmetten, een smakelijke maaltijd in goed gezelschap is altijd fijn. Eet smakelijk!

3. Organiseer een filmmarathon

Geen familie over de vloer? Dan heb je genoeg tijd om alle delen van Lord of the Rings, The Hobbit, Harry Potter of Star Wars achter elkaar te kijken deze kerstdagen.

4. Zet het op een zuipen met kerstcocktails

Het kerstdiner is natuurlijk een terugkerend iets tijdens de kerstdagen maar die kerstcocktails zijn misschien nog wel leuker. Plunder je drankvoorraad, trommel al je vrienden op en shaken maar. Proost!

Kerstcocktails

5. Hou een winterslaap

Helemaal nergens zin in dankzij een herfst- of winterdip? Dan kun je altijd nog een winterslaap houden. Twee maanden onderduiken is allicht een tikje overdreven (helaas) maar niemand die je tegenhoudt als jij deze kerstdagen gewoon onder de dekens of lekker thuis op de bank doorbrengt.

Meer kersttips?

Lees dan deze berichten over de kerstdagen ook eens:

Wat is jouw ultieme corny tip voor de kerstdagen?

6 reacties
  1. Haha, ik schreef zo’n twee weken geleden een soortgelijke post. Yeah voor de kerstperiode en al het heerlijks dat er te doen is. Ik ga nu dromen over een winterslaap. Fijne kerst alvast!

    1. Ik lees dus echt nét jouw post en dacht, oei… die had ik eerder moeten lezen :’) Maar inderdaad, stiekem blijft zo’n kerstperiode toch altijd wel weer leuk. Fijne feestdagen!

  2. Ik ben niet elke kerst in NL en ik heb er dit jaar veel zin in. Veel familie, bijpraten en etentjes. Laat de kerst maar heel lang duren :-)

  3. Dit jaar heb ik het meeste zin in een slaapmarathon. Het wordt weer een standaard familievisites met veelste veel eten. Is eigenlijk ook best corny.

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen

REISINSPIRATIE: Wat ik leerde van reizen

Regelmatig blog ik hier over reizen die ik heb gemaakt of graag nog zou willen maken. Vaak bijzondere ervaringen die ik een leven lang met me mee zal dragen, net…