September in beeld 2021

September in beeld: kust, kunst (en heel veel eten)

Drie keer knipperen en de zomer is ineens voorbij! September was een maand van uitersten én uitjes. Een persoonlijke terugblik op de afgelopen maand in foto’s: mijn september in beeld.

Maandoverzicht: September in beeld

September was een maand van uitersten. Waarin de zomer officieel over was en de herfst begon. Een maand waarin de zon volop scheen – maar ook de dagen al korter werden en er soms een grote grijze wolk boven mijn hoofd hing. Waarin ik eindelijk weer eens voet zette op een strand en vooral veel probeerde te genieten van de kleine dingen die het leven leuk maken. Zoals eten, heel veel eten.

Mijn september in beeld

Ik blik nog een keer terug op afgelopen maand, dit was mijn september.

September in beeld: naar de bioscoop

September begint in de bioscoop: voor het eerst in een jaar ga ik weer eens naar ons lokale filmtheater. Op het programma: Supernova, met in de hoofdrollen Colin Firth en Stanley Tucci als echtpaar op een roadtrip door Engeland. Geen film voor een avondje lachen (we zaten huilend in de bios) maar wel een aanrader.

Op vrijdagavond zoeken we een terrasje op. Buiten zitten met hapjes en een drankje, ik vind het een lekker begin van een weekend.

Een collega vertrekt nu haar interim-klus erop zit. Iets wat we ‘vieren’ met een teamlunch op kantoor. Het is heerlijk weer dus we kunnen lekker buiten zitten met z’n allen en uitgebreid lunchen met alle hapjes die iedereen heeft meegenomen. Mijn bijdrage: een bananenbrood.

Kees is inmiddels ruim 2 jaar oud maar haalt nog geregeld kattenkwaad uit. Deze vetplant werd daar het slachtoffer van…

Weekendje Den Haag

Met een van de laatste zonnige weekenden van de zomer in het vooruitzicht besluiten we vrij last minute een nachtje in Den Haag slapen. We boeken een hotel en rijden op zaterdagochtend eerst naar Scheveningen.

Het was alweer even geleden dat ik op het strand stond – en al helemaal in Scheveningen. Ik ben geen echte strandliefhebber en zwoeg al zwetend door het zand –

We gaan lunchen bij Simonis. Niet bij de visafslag, maar bij Encore by Simonis aan de jachthaven. Fancy sushi (en een gepeperde rekening) zorgen voor een smakelijke start van ons weekendje Den Haag.

Na onze lunch checken we in bij ons hotel. We boekten een SLEEP Room in het Mövenpick Hotel The Haque*, waar je minder hoort van buitenaf. Ook fijn: de enorme badkamer met inloopdouche en bad.

We vinden nog net een tafeltje op het terras van Bij Hem in de Molenstraat. Het wordt een heerlijke avond vol bijzondere en onverwachte ontmoetingen. Eentje voor in de boeken!

Na het eten lopen we nog een klein rondje door de buurt en worden getrakteerd op deze mooie luchten. Prachtige afsluiter van een mooie avond.

Rondje Binnenhof

Hofvijver en Binnenhof in Den Haag | september 2021

Na een vroeg ontbijt de volgende ochtend wandelen we richting het Binnenhof. We hebben tickets voor het Mauritshuis en hebben nog een half uurtje door te komen voor ons tijdslot.

Binnenhof in Den Haag | september 2021

Zondagochtend half elf en er loopt (bijna) geen kip op het Binnenhof! Leuk om het eens zo te zien, vooral als je het normaal eigenlijk alleen op televisie ziet.

Voor het eerst in nog langer sta ik ook eindelijk weer eens in een museum. We bezoeken het Mauritshuis waar klassiekers als Het meisje met de parel van Vermeer. niet te missen zijn. Mijn favoriet is Vaas met bloemen van Jan Davidsz De Heem.

Na een lunch bij Palmette (Plaats 27, Den Haag) en een laatste rondje door het centrum laten we de grote stad achter ons en gaan we weer richting huis. Wat een heerlijke zomerse mini-break, nu al zin om nog eens naar Den Haag te gaan!

Eén van de perks van mijn werk: soms zoekt men vrijwilligers voor een (veelal) online onderzoek. En dan zit je ineens met een eye tracking bril op je neus terwijl je een opdracht uitvoert om een mobiele website te testen

Zonder eye tracking glasses maak ik ‘s avonds wat comfortfood uit mijn favoriete kookboek van Jamie Oliver.

Een first: ik maak voor het eerst ooit (?) een appeltaart from scratch. Niet helemaal perfect – dat krijg je als je niet stipt een recept volgt maar 5 recepten vluchtig bekijkt en er dan een eigen draai aan geeft. Het levert wel een lekkere appeltaart op dus misschien waag ik – die liever naar bakprogramma’s kijkt dan zelf een taart bakt – me er nog weleens aan.

Wat is jouw favoriete appeltaart recept??

Dag zomer, hallo herfst

En dan is het ook echt ineens herfst. Alsof moeder natuur ook direct besloten heeft dat de zomer lang genoeg geduurd heeft en abrupt ingeruild moet worden voor verdorde bermplanten en gele bladeren…

September in beeld: thuiswerken met collega Kirra

Ik werk nog steeds veel thuis en heb inmiddels een fijne werkplek gecreëerd in huis. En al blijft het op die thuiswerkdagen toch wat saai zonder collega’s in de buurt, echt alleen ben ik nooit. Deze dame houdt me namelijk graag gezelschap, of het nu praktisch is of niet… ♥

Wat zij schreef

Afgelopen maand was ik lekker op dreef en schreef een aantal artikelen over mooie bestemmingen in Nederland en Europa. Nog even bijlezen of inspiratie nodig voor je volgende weekendje weg?

Hoe was jouw maand? En heb jij nog leuke dingen in het  vooruitzicht de komende tijd?

Fijne maand!

Zijn er nog onderwerpen die jij de komende maand(en) graag terug zou willen zien op Wat zij zegt? Of prangende vragen die je beantwoord wil zien? Laat vooral een reactie achter!

Weten wat ik tussen het bloggen door uitspook? Gluur mee en volg me op Instagram voor persoonlijke plaatjes en achter de schermen stories.

4 reacties
    1. Dank je wel! Tijdje gestopt met de maandoverzichten maar het is toch wel een mooie manier om de fijne momenten te onthouden :)

  1. Het ziet er uit als een fijne maand, wat een fijn weekend in Den Haag! :) Wat een geluk waren die nazomerdagen he?
    Enne ik heb ook nog nooit een appeltaart gebakken, lijkt me zoveel werk! Maar wel lekker… mmmm…

    1. Was het ook; vooral dat deeg maken, pff… weet niet of ik daar nog eens zin in heb :’) Maar lekker was ‘ie wel dus misschien ga ik mezelf er toch nog maar eens toe zetten. Als ik me echt stierlijk verveel of zo. En ja, die zomerse dagen waren heerlijk, niet verwacht dat ik daar nog zo van zou genieten (normaal echt een lente/herfst/winterpersoon namelijk).

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
Augustus in beeld: van oost naar west

Augustus in beeld: Tour de Hollande

Augustus stond in het teken van wisselvallig zomerweer en eindelijk vakantie. Tijd voor uitstapjes in eigen land, familiedates en volop fotograferen met mijn nieuwe full-frame camera. Een persoonlijke terugblik op…