Survival tips voor singles

Valentijnsdag: 14 survival tips voor singles

Sluit ramen en deuren, laat televisie en radio uit, leg je telefoon weg en blijf tot maandag met je hoofd onder de dekens liggen! Geintje natuurlijk, maar voor de eeuwige vrijgezellen onder ons kan, hoe commercieel ook, Valentijnsdag een tikje in your face zijn. 14 survival tips voor singles!

14 survival tips voor singles

Ik zal het maar eerlijk toegeven: tegen beter weten in ben ik elk jaar weer een tikje teleurgesteld als er alweer geen rode envelop in mijn postbus blijkt te zitten op 14 februari. Onzin natuurlijk, want er is niets ‘mis’ met vrijgezel zijn. Lang leve de wereldwijde marketingmachine die al weken op volle toeren draait en ook deze single stiekem laat hopen.

Voor al die mede-vrijgezellen die momenteel ook vooral een innige band hebben met hun koelkast zijn hier een paar tips om de dag door te komen. Geen datingtips, daar bak ik namelijk zelf ook niets van, maar hiermee moet je vandaag wel overleven.

14 overlevingstips voor vrijgezellen

 1. Bedenk eerst: vandaag vrijgezel zijn is uiteindelijk net zo rot als op al die andere dagen van het jaar.
 2. Lang leve No Bra No Pants Day!
 3. Verwen jezelf met een ontbijtje op bed: ja, je zult er eerst zelf voor uit bed moeten maar na afloop zeurt er tenminste niemand over kruimels in bed.
 4. Get your shit together! Zeker, als eeuwige vrijgezel vervloek ik deze commerciële feestdag stiekem ook meer dan nodig maar met klagen kom je nergens. En alleen kun je ook prima dingen doen, reizen bijvoorbeeld. Al is dat op Valentijnsdag inderdaad niet altijd ideaal,, zoals ik vorig jaar in Dublin ondervond.
 5. Geef jezelf een schop onder je kont en werk vandaag je to do lijst af. Werk die berg afwas of die stapel achterstallige administratie weg.
 6. Slinger Netflix aan, al zou ik de rom-com’s misschien even een dagje links laten liggen. Beter kijk je naar power chicks als Jessica Jones.
 7. Of ga naar de bioscoop en koop een kaartje voor de meest onromantische film die draait. Deadpool bijvoorbeeld, kun je (tot op zekere hoogte) nog kwijlen bij hunk Ryan Reynolds ook.

Survival tips voor singles

Survival tips voor singles: Netflix, chocolade en cocktails werken bijna altijd

 1. Gebruik vandaag voor een beetje zelfhulp. Net weer vrijgezel, geen vrijgezellen in je vriendenkring, geen dates of bent klaar met het single zijn? Deze experts weten raad!
 2. Trakteer jezelf op een doos bonbons of andersoortig snoepgoed waar je gelukkig van wordt en (vr)eet jezelf de dag door.
 3. Of, in het kader van beter eten, kook een driegangendiner voor jezelf. De liefde van jezelf gaat óók door de maag!
 4. Neem een geit.
 5. Swipe jezelf een lamme vinger op Tinder en wie weet scoor je alsnog wel een last-minute date. Of niet, want een eerste date op Valentijnsdag is natuurlijk gedoemd te mislukken. Hoge verwachtingen, iemand?
 6. Channel your inner Bridget Jones, trek die fles wijn of vodka open en laat Chaka Khan uit de speakers knallen.
 7. Niet genoeg drank in huis? Duik dan de kroeg in, er is er ook op zondag vast wel eentje open ergens. Proost!

 

Als je hier deze dag niet mee doorkomt, weet ik het ook niet. En, niet geheel onbelangrijk, vergeet vooral niet dat er elk jaar 364 dagen (dit jaar zelfs 365) om lief te hebben én 14 februari na 24 uur ook gewoon weer voorbij is. Joe!

Gaat deze crazy catlady nu even met haar katten knuffelen en een halve meter hoge berg administratie tackelen. Hartjes! ♥

7 reacties
 1. Hmmm chocolade eten is altijd een goed idee en inderdaad extra goed voor jezelf zorgen AKA een 3-gangendiner. Yes please!

  1. Ha, check! De stand tot nu toe staat op een ontbijtje en tweede ontbijtje voor mezelf, de chocolade bewaar ik tot vanavond denk ik ;-)

 2. Single zijn rot? Ik vind het heerlijk! Valentijnsdag of niet :)
  En vandaag zoals vaak lekker aan het werk aan mijn deadlines. En straks goed voor mezelf zorgen met een lekkere gezonde lunch en dito diner. En Netflix. Dat dan weer wel :D
  Katnuffelze!

  1. Haha ik vaak ook wel hoor, maar ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik altijd een happy single ben. Maar no worries, ik zit vandaag niet huilend in een hoekje hoor ;-) Fijne dag nog!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen