Deze (reis)apps maken jouw leven makkelijker onderweg

Deze 11 handige reisapps maken jouw leven makkelijker

Reizen draait natuurlijk niet om je smartphone, toch zijn er tal van (reis)apps waarmee je reis of vakantie nog net iets leuker wordt. Deze 11 handige reisapps maken jouw leven makkelijker.

Deze handige (reis)apps maken jouw leven makkelijker

Hoewel Wi-Fi in het buitenland lang niet altijd beschikbaar is en offline zijn tijdens je vakantie voor sommigen pas echt ultiem reizen is, zijn er flink wat apps die mijn leven een stuk makkelijker maken wanneer ik onderweg ben.

11 handige reisapps voor je volgende reis

Van handige routekaarten tot vertaal-apps, deze (reis)apps moet je zeker eens bekijken.

1. Booking.com

Of je nu ruim van tevoren of last-minute accommodatie zoekt, de app van Booking.com zorgt dat je snel en eenvoudig hotels boekt en gemaakte boekingen kunt beheren. In Zuid-Italië was deze app al eens redder in nood toen er onverwacht betaalbare accommodatie voor diezelfde nacht gezocht moest worden. Hoezo handig?!

Beschikbaar voor iOS en Android.

2. Currency Converter

Tijdens mijn werk heb ik geregeld te maken met buitenlandse valuta. OANDA’s Currency Converter staat dan ook prominent in mijn bladwijzerbalk. In het buitenland gebruik ik graag de app om snel valuta om te rekenen naar euro’s tegen actuele wisselkoersen. Weet ik tenminste of die jeans echt goedkoper is dan thuis.

Beschikbaar voor iOS en Android.

Deze (reis)apps maken jouw leven makkelijker onderweg

3. Duolingo

Binnenkort naar een land waarvan je de taal niet machtig bent? Met Duolingo kun je binnen korte tijd de basis van een nieuwe taal onder de knie krijgen. De app leert je lezen, schrijven en spreken: de app bevat veel verschillende oefeningen die je helpen jezelf verstaanbaar te maken in een andere taal.

Beschikbaar voor iOS en Android.

4. Foursquare

Al jaren een van mijn persoonlijke favorieten: de city guide app Foursquare. Foursquare is geen typische reisapp en kan prima overal gebruikt worden. Je opent de app en zodra deze heeft gedetecteerd waar je bent, kun je op zoek naar de dichtstbijzijnde koffietent of nachtclub. Je kunt ook makkelijk lijsten bijhouden van je favoriete hotspots in een bepaalde stad of locatie.

(Reis)apps als Foursquare maken jouw leven makkelijker onderweg

‘Find Places to Eat, Drink, and Visit’ met Foursquare

Vooral uitproberen: de Explore functie. Via Browse Nearby kun je allerlei categorieën kiezen, van Food en Coffee en Sights tot Specials en Trending. De app zoekt dan vanzelf naar alle spots in die categorie en toont tips, reviews en de afstand vanaf waar je bent. Zo ontdekte ik onder meer in NYC en Londen al fijne restaurants.

Beschikbaar voor iOS en Android.

5. Swarm – by Foursquare

De voormalige check-in functie van Foursquare is nu te vinden in de app Swarm – by Foursquare. Swarm heeft naast bijhouden waar je bent geweest tegenwoordig ook een spelfunctie: bij elke check-in zijn munten te verdienen en je strijd elke week tegen je vrienden. Scoor je goed op het leaderboard, krijg je bonuspunten.

Handig om bij te houden waar je bent geweest: mijn wereldkaartje ziet er inmiddels goed gevuld uit.

Beschikbaar voor iOS en Android.

6. GoodBudget

GoodBudget is een slim hulpmiddel die je altijd kunt gebruiken. Met deze app hou je gemakkelijk en overzichtelijk jouw inkomsten en uitgaven bij. Naast budget bijhouden op reis, kun je met deze app ook heel goed naar een spaardoel als een grote reis of aanschaf toewerken.

Beschikbaar voor iOS en Android

7. Google Translate

Even geen idee wat er op die Spaanstalige menukaart staat? Met de app van Google Translate weet je binnen mum van tijd wat er op het menu staat.

Na het installeren van de app kun je de taal die jij nodig hebt downloaden en de app ook offline gebruiken. Voer de tekst in die je vertaald wil hebben of maak met je telefooncamera een foto, waarna de tekst direct vertaald wordt.

Beschikbaar voor iOS en Android.

Deze (reis)apps maken jouw leven makkelijker onderweg

8. MAPS.ME

Net zo’n Joey als ik? Dankzij MAPS.ME kun je ook zonder internet nu de juiste route vinden, zowel in het binnen- als buitenland!

Download voor je reis – of met Wi-Fi verbinding – de kaarten van je bestemming en je bent klaar om te gaan. Zorg ook dat je genoeg ruimte hebt op je telefoon, want de routekaarten nemen flink wat geheugenruimte in beslag.

Beschikbaar voor iOS en Android.

9. PackPoint

De reisapp PackPoint maakt inpakken een stuk makkelijker. Het geeft je een lijst met alles wat je nodig hebt per reis: van wandeltrips tot strandvakanties en zakenreizen. Je vult jouw bestemming in, de duur van de reis en het soort reis en PackPoint helpt je met het maken van de paklijst.

Beschikbaar voor iOS en Android

10. Postagram

Stuur jij graag familie of vrienden nog een postkaartje vanaf je vakantiebestemming? Met Postagram kun je eenvoudig jouw eigen vakantiefoto’s omzetten tot echte kaarten. Deze stuur je direct via de app naar vrienden of familie.

Maak of upload een foto, vul het adres in en de mensen van Postagram sturen je reisfoto vervolgens als ansichtkaart op. Hoe nostalgisch!

Beschikbaar voor iOS en Android.

11. Stay.com

Op zoek is naar unieke plekken in een stad? Met Stay.com vind je dankzij de tips van lokale experts snel de gezelligste cafés en restaurants, bijzondere winkels en de beste bars en clubs. Je kunt – samen met jouw medereizigers – je eigen reisgids maken en zo je favoriete plekken eenvoudig bij elkaar bewaren.

Alles is gratis te downloaden, zodat je geen last hebt van hoge roaming-kosten.

Beschikbaar voor iOS en Android.

Welke (reis)apps gebruik jij om dingen net even iets makkelijker te maken?

Foto’s via Shutterstock.com
10 reacties
 1. Een interessant lijstje! Maps.me had iemand me onlangs nog aangeraden en dat werkt wonderwel erg goed. Ik heb ooit iemand de app Cost Split zien gebruiken waarmee je tijdens de reis alle gemeenschappelijke uitgaven van iedereen in de groep bijhoudt. Nadien krijg je een overzichtelijke afrekening en weet je wie aan wie wat moet betalen. Deze app is enkel op iOS verkrijgbaar; een alternatief voor Android ken ik wel (nog) niet.

 2. Erg handig deze apps. Ben vooral benieuwd naar Swarm. Wat kun je dan met de punten? Of is het voor de eer? Postagram en Packpoint lijken me ook ideaal. Dank voor de tips!

  1. Buiten de app niet zoveel: je kunt inchecken op locaties en daarmee munten sparen, waar je bijvoorbeeld badges mee kunt ‘kopen’ om nog meer munten te sparen. En je strijdt om de eer met mensen met wie je in de app vrienden bent. Via Foursquare waren er nog weleens speciale acties voor mayors van locaties, die kom ik nu eigenlijk niet tegen. Maar vind het wel ontzettend handig om bij te houden waar ik ben of ben geweest: best praktisch als ik na een stedentrip een verslag schrijf bijvoorbeeld :)

 3. Goed lijstje met applicaties die je het tijdens het reizen net even iets makkelijker maken. Goodbudget kende ik niet, maar is zeker een applicatie die ik op mijn Android telefoon ga proberen! Triposo is een mobile applicatie die ik gebruik voor restaurants en stadsinformatie (die info laadt zien uit bijv. Wikivoyage). Misschien moet ik stay.com bij deze ook maar proberen =).

 4. Handige lijst! Stay.com ga ik zeker gebruiken, de leukste ervaringen van m’n vakantie zijn toch meestal in de minder toeristische plekjes met locale mensen!

  Wat ik kan aanraden is de reisapp Withlocals.com, daar kun je met locale mensen in contact komen om leuke dingen te doen in een stad, super tof!

  Iemand anders nog goeie reis sites / apps?

 5. Heel handig! Tripadvisor is ook heel fijn trouwens. Booking natuurlijk :) Zelf heb ik ook een Spaans-Nederlands-Spaans woordenboek erop (betaald). Tegenwoordig gebruikt ik deze niet meer elke dag, maar toch nog wel regelmatig. Altijd handig!

  1. Had inderdaad nog een veel langer lijstje kunnen maken! Gebruik naast maps.me zelf ook Google Maps nog als ik weer eens geen idee heb hoe ik ergens moet komen.

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen

De voor- en nadelen van alleen reizen

Over solo reizen heb ik hier meer dan eens geschreven en dan vooral over de leuke kanten ervan. In je eentje onbekende steden of zelfs hele landen ontdekken is bijzonder!…