8x Wat zij zegt over solo-reizen en handige reistips

15x Handige reiswebsites voor je volgende vakantie

Internet is niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Ook op reisgebied speelt internet een grote rol. Deze handige reiswebsites mag je zeker niet missen bij het boeken van je volgende reis! Laat je inspireren en sla deze post op in je favorieten!

15x Handige reiswebsites voor je volgende vakantie

Als reiziger heb je eigenlijk helemaal geen reisbureau meer nodig: je kunt tegenwoordig alles rechtstreeks online boeken, van vlucht tot hotel en verzekering. Ook voor reisinspiratie ben je online op de juiste plek: er zijn duizenden websites en blogs die je inspireren over elke plek op aarde.

Deze handige websites over reizen wil je opslaan in je favorieten

Ik zocht een paar handige reiswebsites voor je uit die je wil opslaan in je favorieten voor je volgende reis of vakantie! Altijd handig om even te checken voor je weer op pad gaat.

Hotels en verblijf

Onmisbaar is natuurlijk een hotel of andere accommodatie tijdens je weekendje weg of vakantie. Via deze websites vergelijk en boek je snel de leukste bungalows, hotels en bijzondere accommodaties.

1. Booking.com

Bekend en beroemd is natuurlijk Booking.com. Via deze reiswebsite boek je snel en eenvoudig je hotel wereldwijd. Of je nu ruim van tevoren of last-minute accommodatie zoekt, een hotel of ander soort overnachtingsplek zoekt, het aanbod op Booking is groot en uitgebreid.

➞ Ga naar Booking.com

2. Bungalowspecials.nl

Via Bungalowspecials.nl boek je eenvoudig een bungalow in vakantieparken in Nederland en Europa. Grote kans dat het zelfs goedkoper is om hier te boeken dan via andere websites. Kijk hier dus vooral wanneer je in een bungalowhuisje wil verblijven.

➞ Ga naar Bungalowspecials.nl

3. Eliza was here

Via Eliza was here boek je de leukste vakanties buiten de gebaande paden. Geen massatoerisme dus maar unieke accommodaties op prachtige plekken in Europa. Denk aan mooie vakantiehuisjes op Sardinië en Sicilië bijvoorbeeld, of heerlijke adresjes in Griekenland.

➞ Ontdek bijzondere vakantieadresjes met Elizawashere.nl

4. Homestay

Op zoek naar een vakantieadresje maar geen zin om alleen in een hotel te zitten? Via Homestay kun je onderdak bij mensen thuis boeken. Een stuk betaalbaarder en je hebt er meteen een host of twee bij die je de leukste insider spots van je bestemming kan laten zien.

➞ Ga naar www.homestay.com

5. Hotels.nl

Voor leuke hotels en fijne hoteldeals in Nederland en België ga je naar Hotels.nl. Hier zoek je onder meer op thema of locatie naar de beste deals. Denk bijvoorbeeld aan romantische hotels, Citytrip Specials, Relaxen met Wellness of Strand & Kust deals.

➞ Ga naar Hotels.nl

8x Wat zij zegt over solo-reizen en handige reistips

Reistip: Vind de beste vakantiedeals met Holidayguru.nl

6. Hotelspecials

Hotelspecials.nl heeft meer dan 6.500 unieke hotelaanbiedingen en daardoor vaak interessante deals voor je volgende weekendje weg. Ontdek scherpe deals en hotelarrangementen in Nederland en bekende bestemmingen in Europa.

➞ Ga naar Hotelspecials.nl

Vluchten vergelijken en tickets boeken

Voor het vergelijken van vluchten en boeken van treintickets en vliegtickets zijn er inmiddels talloze websites te vinden. Deze reiswebsites wil je checken en opslaan voor je volgende reis:

7. Trivago

Via Trivago vergelijk je deals van je favoriete boekingssites en ontdek je zo de voordeligste deal! Trivago vergelijkt onder meer aanbiedingen via Booking, Expedia en meer dan 100 anderen. Dat kan voor zowel verblijf als vliegtickets, pakketreizen en huurauto’s. Een interessante reiswebsite om op te slaan dus.

Vergelijk deals via Trivago

Lees ook: Onze ervaring met een huurauto via Sunny Cars

Rondreis door Nieuw-Zeeland: een 3-weekse route voor jouw roadtrip

8. Jet Lag Rooster

Handige reiswebsite: www.jetlagrooster.com

Net als ik ook altijd last van een jetlag wanneer je door verschillende tijdzones reist? Jet Lag Rooster kan weleens de oplossing zijn! Geef drie dagen van tevoren je reisdetails door en Jet Lag Rooster maakt een persoonlijk slaapschema voor je om jetlag zoveel mogelijk te vermijden. Nog niet uitgeprobeerd maar dat ga ik bij mijn volgende verre reis zeker doen!

Zo slaap je wel in een vliegtuig!

9. Momondo

Via Momondo zoek je makkelijk naar voordelige vliegtickets. Let vooral op de ‘Beste prijsgarantie’ waarmee je zeker de goedkoopste vliegtickets boekt.

Ga naar momondo.nl

10. NSInternational.com

Duurzamer reizen wordt steeds belangrijker en een goede optie daarvoor is reizen met de trein. Via NSInternational.com boek je eenvoudig treinreizen door Europa. Boek ook vooral op tijd om zo voordelige treintickets te kunnen bemachtigen.

Ga naar NSInternational.nl

Kerstmarkten in Munster - ICE International

Lees ook: Mag dit mee? Zo weet je welke souvenirs de grens over mogen

11. Skyscanner

Via Skyscanner kun je snel en eenvoudig vliegtickets vergelijken. Ideaal om zo de beste deal te vinden dus. Wie geen haast heeft met boeken, zet een prijsalarm aan waarmee je automatisch een seintje krijgt wanneer er voordelige deals beschikbaar zijn.

➞ Ga naar Skyscanner.nl

Activiteiten en bezienswaardigheden, hotspots en restaurants: handige reiswebsites

Op reis wil je natuurlijk leuke activiteiten ondernemen, de mooiste bezienswaardigheden bewonderen en de leukste hotspots en restaurants ontdekken. Dat kan met deze handige reiswebsites!

12. Foursquare

Vast niet onbekend maar superhandig op reis: Foursquare. Ik gebruik vooral de app geregeld om in onbekende steden de leukste en vooral lekkerste adresjes in de buurt op te zoeken. Ook handig zijn de lijstjes die je kunt aanmaken per stad, om zo al je ontdekkingen op te slaan.

Deze (reis)apps maken jouw leven makkelijker onderweg

Met de Explore functie kun je bijvoorbeeld zoeken op specifieke winkels, restaurants naar smaak en andere plekken die je niet mag missen. Dankzij reviews van voorgangers weet je meteen of je op de goede plek zit. Zo ontdekte ik onder meer hotspots in New York en fijne restaurants in Londen en Leuven.

➞ Ga naar foursquare.com

13. Get your guide

Wanneer je ergens door een stad wandelt, wil je natuurlijk ook mooie bezienswaardigheden bezoeken of een stadswandeling maken. Boek tours, activiteiten en attracties wereldwijd van tevoren of last-minute met GetYourGuide en bespaar zo tijd en geld.

14. Sandemans New Europe

Geen fancy website maar wel een handige reiswebsite is die van Sandemans New Europe. Deze organisatie biedt gratis rondleidingen aan in ruim 20 steden in Europa, het Midden-Oosten en de Verenigde Staten. Van Amsterdam tot Tel Aviv, reizigers kunnen gratis aansluiten bij ervaren lokale gidsen die meer dan de standaard bezienswaardigheden in elke stad laten zien.

➞ Ga naar www.neweuropetours.eu

15. Spotted By Locals

Experience cities like a local

Local is het nieuwe trendwoord in reizen. Mensen willen geen grote massale toeristenstromen volgen maar liever kleinschalige en lokale ervaringen. Spotted by locals is dan ook de ideale website, met city guides en insider tips van locals uit meer dan 80 verschillende steden, van ons eigen Amsterdam en Rotterdam tot Ljubljana en Sint-Petersburg. Naast de website kun je ook een handige reisapp downloaden. Ik ben fan!

  Ga naar www.spottedbylocals.com

15x Handige reiswebsites die je echt moet bookmarken

Bekijk ook de handige websites van reispartners van Wat zij zegt

Welke handige reiswebsites kun jij aanbevelen?

16 reacties
  1. De app van spotted by locals heb ik al eens geprobeerd, maar dan moet je betalen voor de steden waarvan je de tips wilt zien. Vind ik wel jammer. De website heb ik nooit bekeken, dus dat ga ik eens doen. Homestay lijkt me wel een keer interessant! Ik heb tot nu toe alleen hotels, resorts, Interhome en AirBnB geprobeerd.

  2. Spotted by locals gebruik ik inderdaad ook vaak, als app, maar verder niets van wat je noemt. Tripadvisor wel, en veel Google gewoon (images, maps en streetview!).

  3. Super handig! Van Jet Leg Rooster had ik nog nooit gehoord. Ga ik zeker eens uitproberen bij een volgende verre reis :)
    Eén van mijn favoriete reis websites is en blijft toch nog steeds Tripadvisor. Zo makkelijk!

  4. Ah kijk dit zijn nog eens handige tips! Ik heb niet deze sites, maar jouw artikel maar even gebookmarked;)

  5. Handig! Ik gebruik altijd Tripadvisor. Of de Lonely Planet. Zelf vind ik het ook altijd superleuk om bezoek dat bij ons komt wegwijs te maken door Bogotá en Colombia en hen kennis te laten maken met het echte leven hier :)

  6. Oooh wat handig! Helemaal nu ik bijna op vakantie ga. Jammer dat ze geen gratis tour van Istanbul hebben :( Daar ga ik in augustus heen en ik wil zoveel leuke activiteiten doen dat het allemaal een beetje duur wordt haha. Maar daar kom ik vast wel uit!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen