Citytrip Sevilla: Andalusische pracht

Stedentrip Sevilla: Wat te doen in Sevilla

Jetty vloog met een goedkope vlucht in zo’n 2,5 uur naar Spanje voor een stedentrip Sevilla. Na positieve verhalen in haar directe omgeving & op internet en mooie beelden op tv te hebben gezien over de Andalusische hoofdstad Sevilla, werd het hoog tijd deze stad zelf eens te ontdekken.

Stedentrip Sevilla: ontdek de Andalusische pracht tijdens je citytrip Sevilla

Sevilla ligt aan de rivier Guadalquivir. In Sevilla vind je het grootste historische centrum van Europa, waarin je mooie gebouwen, schitterende parken, pleinen, talloze tapasbarretjes en mooie winkels kunt vinden. In de avond gaan veel Sevillianen met vrienden en familie tapas eten, waarna ze daarna nog lang samen borrelen, flamencomuziek maken of dansen.

Sevilla bruist! Niet voor niets luidt het spreekwoord “Quien no ha visto Sevilla, no ha visto maravilla”. Dat betekent: “Wie Sevilla niet heeft gezien, heeft een wonder gemist.”

Let wel, de temperaturen kunnen in Sevilla gedurende de zomermaanden oplopen tot een gevoelstemperatuur van 50 graden Celsius, dus ik raad je aan niet in juni, juli of augustus te gaan. Sevilla in de winter is zelfs een aanrader.

“Quien no ha visto Sevilla, no ha visto maravilla”

Aangezien ik deze stedentrip Sevilla alleen maakte, besloot ik via Airbnb een privé-kamer bij mensen in huis te boeken. Op Airbnb.com vind je volledige appartementen/huizen, privé-kamers en gedeelde kamers in meer dan 30.000 steden en 192 landen. Handig!

Ik koos voor een kamer in de hippe wijk Triana, tevens de geboorteplaats van de Spaanse dans- en muziekstijl flamenco.

Citytrip Sevilla, doen in Sevilla

Wat te doen in Sevilla

Je bezoek aan Sevilla is niet compleet zonder een bezoek aan het koninklijk paleis Real Alcazar en de kathedraal met de Moorse Giralda toren.

Wanneer je de kathedraal bezoekt, neem dan zeker de klim naar de top van de 126 meter hoge Giralda, want je hebt een weids uitzicht over de hele stad. Bij het Real Alcazar vind je schitterende tuinen waar je gerust een tijdje door kunt brengen.

Bezienswaardigheden in Sevilla

Het halvemaanvormige Plaza de España is een van de meest herkenbare pleinen van Sevilla en is in 1929 ontstaan vanuit een ontwerp van Anibal González. Het plein heeft de vorm van een enorme halve cirkel die volledig wordt omringd door gebouwen.

Het merendeel van deze gebouwen wordt vandaag de dag gebruikt door de overheid. Let vooral op de 52 tegelmozaïeken waarop alle Spaanse provincies zijn afgebeeld in azulejo’s (typische Andalusische tegeltjes) die je vind onderaan de gebouwen. Midden op het plein staat een grote fontein waar je even lekker kunt afkoelen.

Ga zeker ook even het schitterende nabijgelegen park in, het Maria Luisa park, om op een van de vele bankjes in de schaduw bij te komen van de hitte.

Kijk en luister naar flamenco

Voordat ik naar Sevilla vertrok, had ik niet verwacht dat ik de flamenco muziek en -dans zo indrukwekkend zou vinden. De reclameborden met flamenco shows worden je om de oren gegooid, maar voor goede flamenco hoef je echt niet te betalen.

In La Carbonería, dé flamencobar in de joodse wijk Santa Cruz wordt iedere avond live een gratis flamencoshow gegeven. Volgens kenners komen hier de beste dansers en flamencospelers. Je vindt La Carbonería op Calle Levíes 18.

Citytrip Sevilla, doen in Sevilla

Op Plaza de la Encarnacion, midden in het oude centrum, vind je een bijzondere futuristische, houten constructie die over het hele plein loopt, genaamd Metropol Parasol.

Boven op de zogenaamde Parasols vind je een loopbrug die je voor €1,35 kunt betreden en van waar je een te gek uitzicht hebt over de stad. Op het plein zit ook een overdekte markt welke leuk is om even te bekijken.

Wat te doen in Sevilla: Citytrip Sevilla

Plaza Alameda de Hercules is een heerlijk plein om in de avond heen te gaan met veel leuke (tapas) barretjes. In het weekend schijnt het hele plein vol te staan met locals die muziek staan te maken, te dansen en te borrelen tot in de late uurtjes. Ook zijn hier regelmatig festivals.

Helaas ben ik er zelf niet in het weekend geweest, maar heb er wel een paar uur doorgebracht op een van de vele terrasjes op een doodgewone maandag. Zelfs toen waren er al jongeren op het terras gitaar aan het spelen, aan het zingen en flamenco aan het dansen. Leuk!

Fietsen door Sevilla

Een goedkope tip om je te verplaatsen door de stad, is door gebruik te maken van de fiets via het fietsenplan Sevici. Je kunt middels je creditcard een short term abonnement nemen. In de hele stad vind je fietsstations waar je een fiets kunt pakken en in een ander station, in de buurt van waar je wilt zijn, weer terug kunt zetten. Ieder eerste half uur dat je de fiets gebruikt is gratis.

Citytrip Sevilla, fietsen door Sevilla

Bourgondisch Sevilla: uit eten in Sevilla

Als je ergens lekker kunt eten, is het wel in Spanje! Een hele goede tapasbar in de wijk Triana is Las Golandrinas. Voor €2,20 – €2,50 heb je een tapa en aan 2 tapas heb je voor de lunch zeker genoeg. Aanrader zijn de champignons met aijoli. Heerlijk! Las Golandrinas 1 zit op Calle Antillano Campos 26. Is het hier te druk? Loop dan de hoek om, want daar zit Las Golandrinas 2.

Lekkerste ijs dat ik ooit gegeten heb

Op Calle Zaragoza 16 vind je een ijszaak die al vele prijzen heeft gewonnen en dat is niet voor niets. Ze maken het ijs zelf met producten uit de streek. Ik ben gek op ijs, maar dit is toch wel de beste die ik ooit geproefd heb.

Bij Al Aljibe heb ik echt heerlijk geluncht. Je betaalt hier net wat meer, maar waar hebben we het over? €4,50 voor een tapa en dan krijg je een schitterend schilderijtje op je bord en het is ook nog eens echt voortreffelijk! Ik heb hier geluncht op het intieme, kleine en mooie terras langs het Plaza Alameda de Hercules, maar in de avond schijnt het hier ook erg goed vertoeven te zijn.

Uit eten in Sevilla

Als ik terug denk aan de cheesecake die ik heb gegeten bij Las Colaniales loopt het water me weer door de mond. Ik overdrijf niet als ik zeg dat me bij iedere hap de “O’s”en “A’s”ontsnapte uit mijn mond. Dit is een van de meest populaire tapasbars in Sevilla. Er zijn er twee. Waar ik ben geweest vind je in het centrum direct naast Avenida de la Constitución. Soms moet je even wachten op een plaatsje, maar het wachten wordt meer dan beloond.

Mijn hart gestolen tijdens deze stedentrip Sevilla

Ik heb al vrij veel steden mogen bezoeken, maar Sevilla heeft echt mijn hart gestolen. Wat een mooie stad en de atmosfeer is werkelijk geweldig. De gepassioneerde en vriendelijke mensen, het eten en drinken, flamenco muziek en -dans, de gebouwen, parken en omgeving is echt een bezoek waard. Daarbij is het er allemaal ook nog eens spotgoedkoop.

Ik ben er een volle week geweest en nog heb ik lang niet alles gezien. Ik kom er zeker terug!

Stedentrip Sevilla: alles voor een citytrip Sevilla

Meer lezen? 5x Wat zij zegt over Spanje

Stedentrip Sevilla: alles voor een citytrip Sevilla

Ben jij weleens in op een stedentrip Sevilla geweest?

Featured photo via Shutterstock

3 reacties
  1. Sevilla is een van de mooiste steden ter wereld. Ik heb er twee maanden gewoond, er de jongen ontmoet waar ik nu mee samenwoon in Londen. Sindsdien heeft Sevilla voor altijd een plekje in m’n hart.

  2. Vriendinnetje van me heeft een tijd in Sevilla gewoond, haar foto’s zien er ook prachtig uit. Ik vind Spanje sowieso een erg mooi land en Sevilla staat zeker op mijn lijstje :)

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen