De kathedraal van Malaga

5x Wat zij zegt over Spanje

De afgelopen jaren bracht ik meerdere bezoeken aan Spanje. Ik maakte kennis met bruisend Benidorm in het zuiden en ontdekte de vier gezichten van veelzijdig Navarra in het noorden. Ik schreef er ook veel over: vijf artikelen over Spanje.

5x Wat zij zegt over Spanje

1. Bruisend Benidorm is hot

Het Spaanse Benidorm werkt al jaren keihard om het grijze-hoofden-imago van zich af te schudden. En met succes! Ik ontdekte de leukste dingen die je moet doen in deze Spaanse badplaats aan de Costa Blanca.

Van zand tussen je tenen op een van de vele stranden tot sensationele watersporten voor de adrenalinejunkies!

Lees hier verder: Bruisend Benidorm is hot

Wat zij zegt over Spanje: Bruisend Benidorm is hot

2. De pintxos van Pamplona

Een bezoek aan Spanje is natuurlijk niet compleet zonder lekker eten. In Navarra moet je dan ook echt eens een avondje pintxos – de Noord-Spaanse variant op tapas – eten terwijl je van het ene naar het andere restaurant hopt.

Een pintxo in je ene hand, een wijntje in je andere en genieten maar!

Lees alles over pintxos hier: De pintxos van Pamplona

Pintxos Pamplona

3. 5 Redenen om naar Málaga te gaan

Het Zuid-Spaanse Málaga ligt op nog geen 3 uur vliegen vanuit Nederland en daarmee een ideale bestemming voor een verrassende en vooral zonnige stedentrip. De Andalusische kustplaats heeft prachtige musea, brede winkelstraten en stranden dichtbij het stadscentrum.

Meer dan genoeg argumenten om deze stad in gedachten te houden voor je volgende stedentrip dus.

Het stadsgezicht van Malaga

4. Spaans Navarra: land van uitersten

Noord-Spaanse regio Navarra wordt door veel Spanje-reizigers overgeslagen. Een gemist, want het veelzijdige Navarra heeft voor iedereen wat te bieden, van foodie tot adrenalinejunk.

Of je nu wil genieten van culinaire hoogstandjes of liever meters maakt langs de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela of over een torenhoog ravijn, Navarra is je plek.

Lees het bericht hier: Spaans Navarra: land van uitersten

Wat zij zegt over Spanje, Bardenas Reales, Navarra, SpanjeIrati, Navarra, Spanje

5. Stedentrip Sevilla: Andalusische pracht

“Wie Sevilla niet heeft gezien, heeft een wonder gemist,” zo luidt een bekend gezegde over Sevilla. Deze Andalusische hoofdstad is goed bereikbaar vanuit Nederland en een betaalbare bestemming voor een afwisselende stedentrip.

Lekker fietsen door de stad, genieten van indrukwekkende architectuur en afkoelen in een schaduwrijk park met een ijsje. En meer dan genoeg gratis dingen om te zien en doen in Sevilla. Wat wil je nog meer?

Lees het bericht over Sevilla hier: Stedentrip Sevilla: Andalusische pracht

Wat zij zegt over Spanje, stedentrip Sevilla

Foto Malaga via Shutterstock

Twijfel jij nog tussen Valencia en Sevilla als stedentrip-bestemming? Marcella maakte een vergelijking tussen de twee steden en zette Sevilla en Valencia tegenover elkaar!

Welke artikelen over Spanje kun jij aanraden?

6 reacties
  1. Leuk om te lezen! Ik woon al 10 jaar in Spanje (Barcelona) en vind het leuk om aan ‘binnenlands’ toerisme te doen, oftewel andere plekjes in Spanje te ontdekken. De Bardenas Reales in Navarra heb ik ook jaren geleden bezocht, zeer indrukwekkend!

    1. Binnenlands toerisme is zeker leuk! En ik was ook onder de indruk van de Bardenas Reales. Vond Navarra sowieso een bijzonder mooi stuk Spanje, zo afwisselend!

  2. Spanje is en blijft zo’n fijn vakantieland. Vroeger ging ik er altijd met mijn ouders en oma heen, vooral naar Benidorm en Malaga, Fuengirola en Torremolinos. Ben er nu al even niet meer geweest, maar als ik dit lees krijg ik direct zin om een ticket te boeken. Navarra is voor mij nog totaal onbekend, dus dat lijkt mij zeker wel wat!

  3. Navarra en Sevilla staan sowieso op mijn Spanje lijstje. Vooral Navarra lijkt mij echt geweldig mooi! Heb zo snel niet echt een aanrader qua Spanje artikelen. Ga deze 5 van jou wel even bekijken!!

    1. Ik was ook blij verrast! Ja, er zijn nog steeds veel ouderen en typische toeristen, maar als je net even verder kijkt dan je neus lang is kun je zoveel leuke dingen doen & betaalbaar Spaans eten :)

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen