Vier de herfst in New York: Central Park in de herfst

Vier de herfst in New York City

Boomtoppen die langzaam geel en oranje kleuren, dalende temperaturen en kortere dagen. Het najaar is niet voor iedereen favoriet, maar wereldstad New York komt tot leven tijdens de herfst! Vier de herfst in New York City en maak het allerbeste van je najaarstrip naar deze heerlijke stad.

Herfst in New York City: dat wil je meemaken

Ik bezocht New York City voor het eerst tijdens een stralende, maar ijskoude novembermaand. De lucht was strakblauw, Central Park kleurde langzaam van groen naar oranje en geel en ik was blij met mijn warme muts en handschoenen. Toch kan ik een bezoek aan NYC in de herfst van harte aanraden!

Wandel door de bladeren in één van de 1.700 stadsparken of fiets door de verschillende wijken zodat je nog meer kunt ontdekken in korte tijd. Alle vijf de stadsdelen hebben iets heel speciaals deze tijd van het jaar.

“New York komt tot leven tijdens de herfst, en het beste is dat bezoekers de stad niet hoeven te verlaten om de magie van dit seizoen te beleven. Onze prachtige parken, gratis outdoor evenementen, leuke tours en pittoreske uitzichten zijn de perfecte reden om een trip naar New York te boeken dit najaar.”

Vier de herfst in New York City

Manhattan

Het uitgestrekte Central Park is natuurlijk dé plek om te genieten van de natuur die zich in haar volle herfst-glorie laat zien. Wandel zelf rond of ga mee met een van de rondleidingen van Central Park Conservancy, waarbij je met of zonder gids het park ontdekt. Friends of the High Line nemen je mee naar Manhattans West Side, verschillende wandelingen geïnspireerd door het najaar kun je met deze organisatie ondernemen.

Ga mee op toer dit najaar in New York's Bryant Park

Bryant Park (Bron: Shutterstock)

Aan de andere kant, in Midtown, kunnen bezoekers van Bryant Park de hele maand oktober gratis mee op tours die je meer leren over de vogels van het park.

Brooklyn

Omgeven door mooie wateren en historische parken, bied Brooklyn vele manieren om volop te genieten van de herfst. Bezoekers kunnen kiezen voor een fietstoer overdag of bij zonsondergang via Get Up and Ride of Bikelyn Tours, zoals ik tijdens mijn laatste bezoek deed. Ook Citibike biedt de mogelijkheid om Brooklyn al fietsend te verkennen.

De beroemde Brooklyn Bridge vanuit Brooklyn Bridje Park

Kijk uit over de iconische skyline vanuit Brooklyn Bridge Park of bezoek Prospect Park, waar je na je fietstocht weer energie kunt opdoen door een (of meer, want wie eet er nu maar één) van de snacks die die zo’n 100 verkopers bij aanbieden bij Smorgasburg.

Queens

De combinatie van het optimale herfstgevoel met een stukje geschiedenis is te vinden in Queens. Bezoekers kunnen deelnemen aan de World’s Fair Bike Tour georganiseerd door Bike New York. Deze tocht leert je meer over de fascinerende constructies die gebouwd zijn voor de World’s Fair van 1964.

Voor een familievakantie naar de Big Apple is er ook genoeg te beleven. Zo kun je bij Queens County Farm Museum elk weekend ronddwalen in het Amazing Maize Maze. Dit gigantische maisdoolhof zit vol met aanwijzingen en op te lossen puzzels. Ook kun je hier je eigen pompoen uitzoeken.

Bij het Fall Festival at Forest Park kun je op jacht naar de grootste pompoen, genieten van muziek of jezelf vermaken met spelletjes en knutselwerk.

Ook Manhattan's Chelsea Market is elk jaar volop in de herfstsfeer

Ook Manhattan’s Chelsea Market is elk jaar volop in de herfstsfeer (Bron: Shutterstock)

Staten Island

Als groenste stadsdeel heeft Staten Island vele mogelijkheden die outdoor avontuur en het bekijken van herfstachtige natuur combineren. Historic Richmondtown organiseert het Great American Harvest Fest, een festival dat de het America van de 19e eeuw viert. Stap hier op de gratis shuttle naar Decker Farms en doe mee met het traditionele pompoenen rapen!

Naar aanleiding van al deze geweldige activiteiten en evenementen, nodigt Open House New York bezoekers uit om de meest uitzonderlijke en onbekende plekken in de stad te ervaren. Zo kun je een kijkje nemen bij verschillende vuurtorens, fabrieken, uitkijkposten en monumenten die anders niet zomaar toegankelijk zijn.

Heb jij New York al eens in de herfst bezocht?

8 reacties
 1. Ik heb NYC al in alle seizoenen meegemaakt. Elk seizoen heeft dan ook zijn charmes.
  Maar de herfst in NY is gewoon weg prachtig! Zeker de moeite waard.
  Ik wist niet dat NYC een Open House deed. Misschien mijn volgende trip naar NYC hier rond plannen. Lijkt me super interessant.

 2. Ooit hoop ik ook eens de prachtige najaarstinten in Central Park te aanschouwen, het vrijheidsbeeld te zien (lekker cliché) en te genieten van al het moois dat NYC te bieden heeft. Helaas blijft het voorlopig nog bij dromen, dus ik doe het maar even met jouw plaatjes :-)

 3. Het is daar prachtig.
  Ik was er jaren geleden geweest.
  Zoveel groen.
  Leuk met een boot rond gevaren.
  Veel geshopt heerlijk gegeten en leuke dingen gedaan.

  Xoxo

 4. Ben nog nooit in New York geweest, maar de herfst lijkt mij wel het beste seizoen om deze stad te bezoeken. Ben dan vooral benieuwd naar Central Park wat dan zo mooi gekleurd is met mooie herfstkleuren! Manhattan’s Chelsea Market ziet er ook leuk uit trouwens. :)

  1. Ja, ook een aanrader! Al zijn er genoeg andere fijne restaurants in NYC te vinden, maar zeker een bezoek waard om even sfeer op te snuiven :)

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen