Beste restaurants in Brugge: hier wil je eten en drinken in Brugge

Beste restaurants in Brugge: hier wil je eten en drinken in Brugge

Ga jij binnenkort uit eten in Brugge en zoek je nog een leuke plek voor ontbijt, lunch of diner? Ik tip de beste restaurants in Brugge waar je bourgondisch kunt genieten van heerlijk eten en drinken.

Eten en drinken in Brugge: de lekkerste restaurants

Brugge is een geliefde bestemming in België voor een romantische stedentrip. De historische binnenstad staat in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst en je kunt er heerlijk ronddwalen en de stad verkennen. Wist jij ook al dat je hier bijzonder gastronomisch kan eten en drinken? Brugge telt namelijk een indrukwekkend aantal top-restaurants: er zijn maar liefst 35 (!) Brugse chefs die waardering krijgen van Michelin, Gault&Millau en Bibgourmand.

Dit zijn de beste restaurants in Brugge!

Zoek jij nog een goed restaurant om lekker te eten in Brugge? Op zoek naar een romantisch restaurant voor je eerste date of een avondje uit eten met z’n tweetjes? Wij helpen je het ideale restaurant te vinden, voor welke gelegenheid dan ook! Ik tip de beste restaurants in Brugge waar je zo snel mogelijk een tafeltje wil reserveren!

Au Gusto Wine & Dine

Voor Italiaans eten mag je me altijd wakker maken. En voor heerlijke, traditionele Italiaanse gerechten in Brugge, ga je naar Au Gusto Wine & Dine. De gerechten worden zoveel mogelijk bereidt met lokale ingrediënten en natuurlijk geserveerd met bijpassende Italiaanse wijnen bij elk gerecht.

Adres: Site Oud sint Jan – Mariastraat 38, Brugge

Uit eten in Brugge: ©Au Gusto Wine & dine (2022)

Uit eten in Brugge: ©Au Gusto Wine & dine

Restaurant CÉZAR

Bij Cézar willen ze graag dat je je thuis voelt. En dus staat er een lekkere bank met kussens, zijn de muren behangen met ruitjesbehang en serveren ze grootmoeders klassiekers.

Niets moet, maar veel kan. Dus als je zin hebt in een hoofdgerecht met een goed glas bier, liever een voorgerecht kiest of na de maaltijd kaas of dessert wil, het kan. Op het menu staan klassiekers, van zelfgemaakte garnaalkroketten, vol-au-vent en balletjes in tomatensaus. Ook lekker: de steak tartaar, die met de hand gesneden is en in de zaal wordt bereid. Nostalgie à la carte dus.

Adres: Jeruzalemstraat 1, Brugge

Little Siam

Wil je echt authentiek Thais eten in Brugge? Laat je dan verleiden door de eeuwenoude eetcultuur van Thailand en reserveer een tafeltje bij Little Siam. Hier eet je heerlijke Thaise gerechten – zowel vlees, vis of liever vegetarisch. Bezoekers op Tripadvisor beloonden Little Siam al eens met een Travellers’ Choice. Het restaurant is open voor diner van vrijdag t/m zondag en heeft slechts plaats voor 20 gasten. Je kunt telefonisch reserveren.

Adres: Eekhoutstraat 24, Brugge

Uit eten in Brugge: smul van de traditionele Thaise Keuken bij Little Siam

Uit eten in Brugge: smul van de traditionele Thaise Keuken ©Little Siam Brugge

In’t Nieuw Museum

Restaurant In’t Nieuw Museum ligt net buiten het hart van het centrum en wordt regelmatig getipt. Dit eet- en drinkhuis bereidt het grootste deel van de gerechten op de prominent aanwezige houtskoolgrill. Het eten wordt gecombineerd met uitstekende wijnen en originele bierkaart. Vooral geschikt voor vis- en vleesliefhebbers.

Adres: Hooistraat 42, Brugge

Hotspots in Brugge: In 't Nieuw Museum

Hotspots in Brugge: In ‘t Nieuw Museum ©In’t Nieuw Museum Brugge

De Twijfelaar

Bistro De Twijfelaar noemt zichzelf ook wel een sfeerbistro, waar je in een kleurrijk, kunstig en authentiek interieur kunt smullen van creatieve gerechten. De Twijfelaar is woensdag t/m zaterdag open voor lunch en diner.

Adres: Eekhoutstraat 24, Brugge

Koffie, ontbijt en lunch in Brugge

Wil je ontbijten in Brugge of zoek je een leuke plek voor brunch of lunch? Of ben je gewoon op zoek naar een lekkere bak koffie (om mee te nemen)? Er zijn steeds meer mogelijkheden om buiten de deur te ontbijten of brunchen. Een paar van de leukste plekken voor lekkere koffie, ontbijt, brunch en lunch in Brugge.

Balthasar

Bij ontbijtrestaurant Balthasar smul je van bijzondere zoete creaties en kleurrijke ontbijtjes & smoothie bowl’s. Reserveren is aanbevolen wanneer je in het weekend wil ontbijten of lunchen want deze hotspot in Brugge is populair! Woensdag t/m zondag open.

Adres: Sint-Amandsstraat 37, Brugge

Books and Brunch

Books & Brunch is een tweedehandsboekwinkel die van doordeweeks uur ook ontbijt (tot 12 uur) en lunch (tot 15 uur) serveert.

Adres: Garenmarkt 30, Brugge

Cafuné specialty coffee bar

Bij deze micro-koffiebranderij drink je koffie van zelf gebrande bonen en die van andere kleinschalige branderijen. ’s Morgens lekker met een verse koffiekoek, ‘s middags met een bagel of een soepje. Donderdag t/m maandag overdag geopend.

Adres: Academiestraat 8, Brugge

Coffeebar Adriaan

Deze koffiebar is gevestigd in een voormalig statig bankgebouw naast de Stadsschouwburg in Brugge. Bij Coffeebar Adriaan serveert men heerlijke koffies met ontbijt en brunch, maar ook biologische limonades, lokale speciaal-biertjes en wijn. Woensdag t/m zondag open van 8:30 – 17:00 uur.

Adres: Adriaan Willaertstraat 7, Brugge

Kaffee Kamiel

Voor koffie en all day breakfast in een stoere urban sfeer. Enthousiast over het interieur? In de interieurshop van Kamiel, Monsieur Kamiel, koop je de mooiste lifestyle items om je eettafel, keuken & living te stylen. 5 dagen per week geopend (donderdag en zondag gesloten).

Adres: Zilverpand 7, Brugge

Koffie- en lunchroom Margritt

Koffie- en lunchroom Margritt is een heerlijk koffiezaakje in Brugge, met een lekker licht interieur, kleine binnenplaats en vooral heerlijke koffie, lunchgerechten en soep van de dag!

Adres: Sint-Amandsstraat 30, Brugge

Sanseveria Bagelsalon

Voor bagels ‘op z’n zondags’ maar dan zeven dagen per week. Om je dag te starten, uitgebreid te lunchen of je lekkere trek te stillen met zoete of hartige bagels. De naam verwijst natuurlijk van de vele sanseveria’s in het interieur. Dagelijks open van 8:00-17:00 uur.

Sanseveria Bagelsalon (Predikherenstraat 11) is een populaire hotspot in Brugge (dus reserveren aan te raden). 

That’s Toast

Is het ontbijt ook jouw favoriete maaltijd van de dag? Bij That’s Toast kun je woensdag t/m maandag tussen 8:30 en 16:00 uur terecht voor All Day Breakfast. That’s Toast is een heerlijk restaurant voor ontbijt en brunch dus.

Of je nu het liefst ontbijt met verse granola, een gepocheerd eitje of een salade. Hier krijg je geweldige ontbijtjes, goede koffie en versgeperste sapjes en slow juices geserveerd.

Adres: Dweersstraat 4, 8000 Brugge

Bekroonde restaurants in Brugge

Brugge heeft veel meer te bieden van Belgische chocolade en bier. Dankzij twee gastronomische scholen vind je hier veel culinair talent en er zijn niet minder dan 35 Brugse chefs met een waardering van Michelin, Gault&Millau en Bibgourmand.

Bistro Bruut

Bistro Bruut (Meestraat 9, Brugge) – De gastronomische parel Bistro Bruut kun je vinden bij één van de mooie bruggetjes die Brugge rijk is. Hier kookt chef Bruno Timperman moderne Vlaamse vis- en vleesgerechten in een historisch pand.

Zet’joe

Zet’joe betekent in goed Vlaams hartelijk welkom en dat is precies wat je hier bent. Bij dit sterrestaurant kun je in een relaxte setting genieten van pure en verfijnde maaltijden. Het restaurant werd opgezet door top-chef Geert Van Hecke, die in België bekend is van zijn voormalige driesterrenrestaurant De Karmeliet.

Bij Zet’joe ligt de drempel lager – en iets goedkoper maar niet minder goed. Naast een drie- of vijfgangenmenu staan er ook een aantal wisselende suggesties op de kaart.
Zet’joe is dinsdag t/m zaterdag geopend voor lunch en diner.

Adres: Langestraat 11, Brugge

Dineren bij Zet’Joe in Brugge (foto door Toerisme Brugge / Jan D’Hondt)

Meer restaurant tips in België?

Wat zijn jouw favoriete hotspots en restaurants in Brugge?

Ontdek de culinaire geneugten van België in deze gids voor de beste restaurants in Brugge. Van gezellige tavernes tot verfijnde gastronomie, we hebben de leukste plekjes om te eten en drinken voor je geselecteerd. Geniet van overheerlijke Belgische gerechten, heerlijke chocolade en lokale biertjes. Maak jouw culinaire avontuur in Brugge compleet met deze aanbevelingen van Wat zij zegt. 

Dit wil je wellicht ook lezen