Lake Wanaka, Wanaka, South Island

Dit zijn de 10 populairste Instagram spots in Nieuw-Zeeland

Met een droomreis naar Nieuw-Zeeland op de planning voor 2017 volg ik reisnieuws over het land op de voet. Laat alles uit je handen vallen en kijk mee naar deze 10 prachtige plaatjes van de populairste Instagram spots in Nieuw-Zeeland.

10 populairste Instagram spots in Nieuw-Zeeland

Net als vorig jaar stelde Tourism New Zealand een top 10 van populairste spots op Instagram samen. De lijst werd gebaseerd op het aantal foto’s dat per locatie werd geüpload. Een indrukwekkende lijst met tien adembenemende plekken is het resultaat.

De mooiste plekken in Nieuw-Zeeland

Dit zijn de 10 populairste Instagram spots in Nieuw-Zeeland! Hoeveel van deze prachtige Instagram-worthy spots heb jij al bezicht?

1. Lake Tekapo, Canterbury, South Island

Het prachtige Lake Tekapo in Canterbury op het Zuidereiland is de nieuwe nummer 1 op de lijst. Niet verrassend als ik de foto’s van deze adembenemende plek zo zie. Deze lijsttrekker staat dan ook hoog op mijn verlanglijstje voor volgend jaar.

Lake Tekapo, Canterbury, South Island

Foto door K_Boonnitrod/Shutterstock

2. Queen St, Auckland, North Island

Deze stad van de liefde – volgens de Māori – staat geregeld bovenaan de lijst van meest leefbare steden ter wereld en is ook in deze top tien succesvol. Queen St in Auckland is een van de meest gefotografeerde spots in Nieuw-Zeeland op Instagram.

Queen St, Auckland, North Island (Shutterstock)

Foto door Steven Bostock / Shutterstock.com

3. Takapuna Beach, Auckland, North Island

De stranden van Takapuna zijn zo mooi dat de derde plek in deze top 10 het niet verrassend is. Het is een van de meest populaire stranden aan de noordkust van Auckland en staat ook op mijn verlanglijstje.

Takapuna Beach, Auckland

Foto door patjo/Shutterstock

4. Sky Tower, Auckland, North Island

Stoere acties doen het goed op Instagram en dus is ook dit iconische herkenningspunt van Auckland goed vertegenwoordigd op het fotoplatform. Al geloof ik niet dat er volgend jaar stoere foto’s van mijn SkyJump of SkyWalk op Instagram zullen verschijnen…

Sky Tower, Auckland, North Island

Foto door kyrien/Shutterstock

5. Milford Sound, Fiordland, South Island

Het spectaculaire Milford Sound is misschien wel het bekendste fjord van Nieuw-Zeeland. En de meest gefotografeerde, aldus deze top tien.

Prachtige plaatjes van zonsopkomsten en -ondergangen, rimpelloos water dat als een spiegel de hoge bergen weerkaatst… ik weet wel waar ik volgend jaar heen ga!

Milford Sound, Fiordland, South Island

Foto door Napatt Nanthisantiphol/Shutterstock

6. Hobbiton Movie Set, Matamata, North Island

Dankzij de Lord of the Rings en The Hobbit films staat het landschap van Nieuw-Zeeland op vele netvliezen gebrand. En hoewel Hobbiton voor de films niet eens bestond, is het inmiddels net zo’n fotogenieke spot als de overige plekken in deze top 10.

Nieuw-Zeeland voor geeks: bezoek de Hobbiton Movie Set

7. Abel Tasman National Park, Nelson, South Island

Het kleinste nationale park van Nieuw-Zeeland is desondanks ruimschoots vertegenwoordigd op Instagram en goed voor een zevende plek. Dit nationale park ligt in het noorden van het Zuidereiland op 2 uur rijden van Nelson. Abel Tasman National Park staat bekend om de mooie gouden stranden, kliffen van graniet en natuurlijk het wereldberoemde kustpad.

Abel Tasman in Nieuw-Zeeland

Foto door ZuzaF/Shutterstock

8. Mount Maunganui Beach, Bay of Plenty, North Island

Mount Maunganui’s Main Beach werd door gebruikers van Tripadvisor al uitgeroepen tot ‘Best Beach in New Zealand’ en behoort tot de 25 beste stranden ter wereld.

Het ligt op een schiereiland, dat eigenlijk een grote zandbank is, met een beschutte baai aan de ene kant en een geweldig surfstrand aan de andere kant. Vanaf de bergtop Mauao – aan het eind van het schiereiland – maak je prachtige foto’s.

Mount Maunganui Beach, Bay of Plenty, North Island - Nieuw-Zeeland

Foto door Photo Imag/Shutterstock

9. Franz Josef Glacier, West Coast, South Island

Verreweg de bekendste gletsjer in Nieuw-Zeeland en een populaire bestemming voor avonturiers. Niet vreemd dus dat er veel foto’s van de Franz Josef Glazier op Instagram verschijnen.

Franz Josef Glacier, West Coast, South Island

Foto door Molly Brown NZ/Shutterstock

10. Lake Wanaka, Wanaka, South Island

Last but definitely not least is Lake Wanaka op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. De inmiddels beroemde eenzame boom in het meer is een van de meest gefotografeerde plekken van Wanaka.

Lees ook: Rondreis door Nieuw-Zeeland: in 3 weken van Auckland naar Christchurch

Lake Wanaka, Wanaka, South Island

Foto door SW arts/Shutterstock

Wat een prachtige plekken. Ik kan echt niet wachten om volgend jaar zelf te ondervinden hoe Instagramable Nieuw-Zeeland is!

Mij volgen op Instagram? Dat kan!

@natasjadb // @watzijzegtcom

Heb jij een van deze spots al eens in levenden lijve kunnen bewonderen?

Bron: Tourism New Zealand. Foto’s via Shutterstock.

10 reacties
    1. Aah mooi vooruitzicht! Er komen er nog meer online, wil nog wat berichten wijden aan onze hele route en wat losse bestemmingen :)

  1. Rondom Wanaka is het kader echt prachtig! En ook de Milford Sound is adembenemend mooi. De nummer 1 verrast me niet, maar zelf was ik niet zo heel erg onder de indruk. Die mooie paarse bloemen stonden bij ons bezoek alleszins niet in bloei, misschien scheelt dat ook wel ;-).

    1. Haha, dat zou goed kunnen! Net als met goed of slecht weer, kan zo’n verschil maken! Ik ben vooral heel benieuwd, kan niet wachten om het volgend jaar met eigen ogen te zien!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
12 augustus 2017: Queenstown in Nieuw-Zeeland

Dit zijn de leukste steden in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is natuur. Bergen, gletsjers, eindeloze fjorden, zelfs regenwoud. Wie naar Nieuw-Zeeland gaat, doet dat meestal niet voor de steden. Toch heeft het land die wel degelijk! Dit zijn de…