Lake Wanaka, Wanaka, South Island

Dit zijn de 10 populairste Instagram spots in Nieuw-Zeeland

Met een droomreis naar Nieuw-Zeeland op de planning voor 2017 volg ik reisnieuws over het land op de voet. Laat alles uit je handen vallen en kijk mee naar deze 10 prachtige plaatjes van de populairste Instagram spots in Nieuw-Zeeland.

De 10 populairste Instagram spots in Nieuw-Zeeland

Net als vorig jaar stelde Tourism New Zealand een top 10 van populairste spots op Instagram samen. De lijst werd gebaseerd op het aantal foto’s dat per locatie werd geüpload. Een indrukwekkende lijst met tien adembenemende plekken is het resultaat.

Dit zijn de 10 populairste Instagram spots in Nieuw-Zeeland!

De mooiste plekken in Nieuw-Zeeland

1. Lake Tekapo, Canterbury, South Island

Lake Tekapo, Canterbury, South Island

Foto door K_Boonnitrod/Shutterstock

Het prachtige Lake Tekapo in Canterbury op het Zuidereiland is de nieuwe nummer 1 op de lijst. Niet verrassend als ik de foto’s van deze adembenemende plek zo zie. Deze lijsttrekker staat dan ook hoog op mijn verlanglijstje voor volgend jaar.

2. Queen St, Auckland, North Island

Queen St, Auckland, North Island (Shutterstock)

Foto door Steven Bostock / Shutterstock.com

Deze stad van de liefde – volgens de Māori – staat geregeld bovenaan de lijst van meest leefbare steden ter wereld en is ook in deze top tien succesvol. Queen St in Auckland is een van de meest gefotografeerde spots in Nieuw-Zeeland op Instagram.

3. Takapuna Beach, Auckland, North Island

Takapuna Beach, Auckland

Foto door patjo/Shutterstock

De stranden van Takapuna zijn zo mooi dat de derde plek in deze top 10 het niet verrassend is. Het is een van de meest populaire stranden aan de noordkust van Auckland en staat ook op mijn verlanglijstje.

4. Sky Tower, Auckland, North Island

Sky Tower, Auckland, North Island

Foto door kyrien/Shutterstock

Stoere acties doen het goed op Instagram en dus is ook dit iconische herkenningspunt van Auckland goed vertegenwoordigd op het fotoplatform. Al geloof ik niet dat er volgend jaar stoere foto’s van mijn SkyJump of SkyWalk op Instagram zullen verschijnen…

5. Milford Sound, Fiordland, South Island

Milford Sound, Fiordland, South Island

Foto door Napatt Nanthisantiphol/Shutterstock

Het spectaculaire Milford Sound is misschien wel het bekendste fjord van Nieuw-Zeeland. En de meest gefotografeerde, aldus deze top tien.

Prachtige plaatjes van zonsopkomsten en -ondergangen, rimpelloos water dat als een spiegel de hoge bergen weerkaatst… ik weet wel waar ik volgend jaar heen ga!

6. Hobbiton Movie Set, Matamata, North Island

 

Dankzij de Lord of the Rings en The Hobbit films staat het landschap van Nieuw-Zeeland op vele netvliezen gebrand. En hoewel Hobbiton voor de films niet eens bestond, is het inmiddels net zo’n fotogenieke spot als de overige plekken in deze top 10.

Nieuw-Zeeland voor geeks: bezoek de Hobbiton Movie Set

7. Abel Tasman National Park, Nelson, South Island

Abel Tasman in Nieuw-Zeeland

Foto door ZuzaF/Shutterstock

Het kleinste nationale park van Nieuw-Zeeland is desondanks ruimschoots vertegenwoordigd op Instagram en goed voor een zevende plek.

8. Mount Maunganui Beach, Bay of Plenty, North Island

Mount Maunganui Beach, Bay of Plenty, North Island - Nieuw-Zeeland

Foto door Photo Imag/Shutterstock

Mount Maunganui’s Main Beach werd door gebruikers van Tripadvisor al uitgeroepen tot ‘Best Beach in New Zealand’ en behoort tot de 25 beste stranden ter wereld.

Het ligt op een schiereiland, dat eigenlijk een grote zandbank is, met een beschutte baai aan de ene kant en een geweldig surfstrand aan de andere kant. Vanaf de bergtop Mauao – aan het eind van het schiereiland – maak je prachtige foto’s.

9. Franz Josef Glacier, West Coast, South Island

Franz Josef Glacier, West Coast, South Island

Foto door Molly Brown NZ/Shutterstock

Verreweg de bekendste gletsjer in Nieuw-Zeeland en een populaire bestemming voor avonturiers. Niet vreemd dus dat er veel foto’s van verschijnen.

10. Lake Wanaka, Wanaka, South Island

Lake Wanaka, Wanaka, South Island

Foto door SW arts/Shutterstock

Last but definitely not least is Lake Wanaka op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. De inmiddels beroemde eenzame boom in het meer is een van de meest gefotografeerde plekken van Wanaka.

Lees ook: Rondreis door Nieuw-Zeeland: in 3 weken van Auckland naar Christchurch

Wat een prachtige plekken. Ik kan echt niet wachten om volgend jaar zelf te ondervinden hoe Instagramable Nieuw-Zeeland is!

Bewaar de populairste Instagram spots in Nieuw-Zeeland op Pinterest

Want to read more about New Zealand? Here’s a travel blog about New Zealand!

New Zealand's top 10 Instagram spots // Dit zijn de 10 populairste Instagram spots in Nieuw-Zeeland

New Zealand's top 10 Instagram spots in 2016 // Dit zijn de 10 populairste Instagram spots in Nieuw-Zeeland

Mij volgen op Instagram? Dat kan!

@natasjadb // @watzijzegtcom

Heb jij een van deze spots al eens in levenden lijve kunnen bewonderen?

Bron: Tourism New Zealand. Foto’s via Shutterstock.

10 reacties
    1. Aah mooi vooruitzicht! Er komen er nog meer online, wil nog wat berichten wijden aan onze hele route en wat losse bestemmingen :)

  1. Rondom Wanaka is het kader echt prachtig! En ook de Milford Sound is adembenemend mooi. De nummer 1 verrast me niet, maar zelf was ik niet zo heel erg onder de indruk. Die mooie paarse bloemen stonden bij ons bezoek alleszins niet in bloei, misschien scheelt dat ook wel ;-).

    1. Haha, dat zou goed kunnen! Net als met goed of slecht weer, kan zo’n verschil maken! Ik ben vooral heel benieuwd, kan niet wachten om het volgend jaar met eigen ogen te zien!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
Travel diary: Kia ora uit Nieuw-Zeeland

Travel diary: Kia ora uit Nieuw-Zeeland

Kia Ora! Terwijl ik dit tik vanuit onze hotelkamer zijn onze laatste uren op het Noordereiland ingegaan en staat de wekker al voor onze vroege overtocht naar het Zuidereiland morgenochtend.…
Auckland, Nieuw-Zeeland (foto door ChameleonsEye (Shutterstock))

Nieuw-Zeeland: 3 dagen Auckland en Waiheke Island

Het is eind van de middag wanneer ik vanuit de lucht mijn eerste blik op Nieuw-Zeeland werp. Groen bedekte heuvels, omringd door water, aan de horizon schittert Auckland’s CBD in…