Doen in Berlijn: bekijk in de lente zeker de prachtige Sakurabloesem

5 top tips voor Berlijn in de lente (Doen in Berlijn)

De lente staat voor de deur en dit betekent ook dat Berlijn weer een nieuw seizoen met talloze leuke culturele, culinaire en andere toffe hoogtepunten voor de boeg heeft. Doen in Berlijn’s Emma geeft vijf exclusieve top tips voor een heerlijke lente in Berlijn!

Doen in Berlijn: 5 top tips voor Berlijn in de lente!

Door Emma (Wat te doen in Berlijn)

In deze gastblog praat ik je bij over wat je tijdens de lente kunt zien en doen in Berlijn, met vijf exclusieve tips! Met onder andere een nieuwe brunch hotspot, de heropening van een overheerlijke biergarten annex speeltuin én de exclusieve opening van het allergaafste street art project van Europa.

1. Huiskamercafé Düsselmaier

Ook in Friedrichshain volgen de nieuwe koffietentjes zich in een rap tempo op. In januari opende het nieuw huiskamercafé Düsselmaier in de Grünberger strasse, vlakbij de gezellig Boxhagener platz, waar op zaterdag een weekmarkt is en op zondag een vlooienmarkt. Düsselmaier is dus een ideale pleisterplaats voor een uitgebreid ontbijt, koffie met taart of een fijne (bescheiden) lunch.

Düsselmaier – Grünberger strasse 48, Berlijn Friedrichshain

huiskamercafé Düsselmaier in de Grünberger strasse

De taarten zijn hier ook niet te versmaden: allemaal huisgemaakt en en met originele smaken! Een fijn en laid back tentje, ideaal te combineren met een bezoekje aan Boxi of de leuke winkeltjes in de Gärtnerstrasse en Wühlischstrasse.

2. Birgit & Bier: begin je Berlijnse Biergarten seizoen hier

Eind maart is het zover: Birgit en Bier opent haar deuren weer! Je weet dat de lente eraan komt als de Biergartens hun terrassen opbouwen en weer frisse biertjes tappen. Zelfs al moet je de eerste paar weken nog met je jas aan buiten zitten, als de zon schijnt kun je al wel genieten van het begin van het Berlijnse Biergarten seizoen!

Biergartens in Berlijn

Birgit & Bier in Berlijn Birgit & Bier in Berlijn

Lees ook: Zomer in Berlijn

Vanaf maart/april zijn de deuren dagelijks weer vanaf 14 uur geopend, in het weekend kun je er al vanaf 12 uur terecht. Op vrijdag en zaterdag is er clubnacht met bandjes en DJ’s. Absolute aanraders zijn de craft bieren op tap en het overheerlijke street food dat er avond na avond worden gemaakt.

Birgit & Bier – Iedere dag vanaf 14 uur geopend – Schleusenufer 3, Berlijn Treptow

3. The Haus Art Bang: ‘s werelds grootste street art galerie

Sinds januari wordt er in Berlijn onder grote geheimhouding aan een nieuw street art project gewerkt. In een oud bankgebouw in Berlijn Charlottenburg dat op de nominatie voor de sloop staat, werken momenteel meer dan 160 street artists aan hun paste ups, murals, beeldende kunstwerken en nog veel meer.

Het project heet ‘The Haus Art Bang’ en belooft de grootste street art galerie ter wereld te worden en het is slechts tijdelijk te zien!

The Haus Art Bang: 's werelds grootste street art galerie The Haus Art Bang: 's werelds grootste street art galerie

Zoals het nu gepland gaat gaat het open op 1 April en kun je er tot en met 30 april kijken. Geen beter excuus om snel een tripje naar Berlijn te boeken, want dit is zo gaaf, dit kun je niet missen!

Meewerkende artiesten zijn onder andere de beroemde kunstenaar El Bocho, mural specialist Paulo Consentino, het Rotterdamse duo Telmo & Miel en de fantastische Herakut.

The Haus, vanaf 1 April 2017 dagelijks te bezoeken. Nürnbergerstrasse 68, Charlottenburg

4. Commonground: brunch restaurant in Mitte

Wie de koffiezetters van Silo in Friedrichshain al kent, weet dat daar alleen maar lekkere dingen uit de keuken komen. Silo begon ooit als 100% koffietent met taart maar ging al snel experimenteren met ontbijt en lunch. Dat ging zo goed, dat ze nu hun eigen brunch restaurant hebben geopend in Mitte.

Commonground serveert de hele dag ontbijt en lunchgerechten en mixt ’s avonds de lekkerste cocktails voor je in elkaar. Met een centrale plek aan de gezellige Rosenthaler Platz, heb je geen enkel excuus om hier niet je dag in Berlijn te beginnen óf te eindigen.

Commonground – Elke dag geopend vanaf 10 uur – Rosenthaler Strasse 1, Berlijn Mitte

5. Sakurabloesem: een stukje Japan in Berlijn

Een jaarlijks terugkerende Berlijnse lentetraditie is een wandeling op de Mauerwer om te genieten van de Sakurabloesem. Deze prachtig roze Japanse bloemenzee is door heel Berlijn te zien en laat echt het begin van de lente zien. De bomen zijn geplant op de brede lege stroken die er in Berlijn achterbleven nadat de kilometers Berlijnse muur waren weggehaald. Een Japanse TV-zender wilde Berlijn graag opvrolijken en doneerde daarom honderden Japanse sakurabomen, ook wel bekend als kersenbloesem.

Onder andere in de Garten der Welt (dit jaar onderdeel van de IGA, Internationale Garten Ausstellung) en op de beroemde Kirschblütenallee in Teltow worden speciale festivals georganiseerd om van de bloesem te kunnen genieten.

Doen in Berlijn: bekijk in de lente zeker de prachtige Sakurabloesem

De mooiste plekken om de bloesem te bekijken zijn de Norwegener strasse bij Bornholmer Strasse en langs de Löhmuhlenstrasse in Treptow. Bloeitijd is van eind maart tot en met begin mei.

24 uur in Berlijn: een speeddate met een stad die nooit slaapt

Doen in Berlijn: Vijf toptips voor Berlijn in de lente!

Natuurlijk heeft Berlijn in de lente nog veel meer te bieden dan deze vijf tips. Ook de weekmarkten, pop up vlooienmarkten en gezellige festivals staan weer voor de deur. En wat dacht je van de talloze Open Airs? Lekker dansen in de open lucht, heerlijk! Ik kan zelf echt niet wachten tot ik weer zonder jas op een terrasje kan genieten van een overheerlijk kopje koffie. Ik tel alvast af!

Wat zijn jouw top tips voor Berlijn in de lente?


Wil je meer over Berlijn lezen? Bezoek dan mijn blog wattedoeninberlijn.nl. Via de Berlijnkalender (https://wattedoeninberlijn.nl/berlijnkalender) kun je op de hoogte blijven van de laatste en leukste events in Berlijn!

Foto’s door Emma Wijninga (Wat te doen in Berlijn)

8 reacties
  1. Mensen verwachten het vaak niet omdat ik al zoveel steden gezien heb, maar ik ben nog nooit in Berlijn geweest! Het lijkt me wel heel leuk hoor, maar op de een of andere manier komt het er steeds niet van of zijn er altijd weer steden die ik nog net iets liever wil zien.
    Die bloesems lijken me prachtig. Ook gewoon hier in Den Haag verheug ik me er elk jaar weer op.

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen