Temple Bar in Dublin in het zonnetje

Feestvieren in Ierland: St. Patricksday + nog 8 Ierse festivals

De Ierse fans weten het wel: vandaag is St. Patricksday, dé nationale feestdag van Ierland. Maar dat is niet het enige feestje dat jaarlijks in Ierland wordt gevierd. Muziek, heerlijk eten, actief en artistiek: festivals in Ierland zijn er in alle soorten en maten!

Feestvieren in Ierland: St. Patricksday + nog 8 festivals in Ierland

Dat de Ieren wel van een feestje houden, is bekend. Ierse supporters werden meermaals wereldnieuws dankzij hun vrolijke aanwezigheid op grote toernooien en ludieke sociale acties. Reden te meer om dit jaar een trip naar Ierland te boeken en ergens een festival mee te pakken. Deze Ierse festivals staan dit jaar op de kalender.

1. St Patrick’s Festival

16 – 19 maart 2017, Dublin

Het St. Patrick’s Day festival in Dublin is de grootste viering van de Ierse nationale feestdag ter wereld. In 2016 kwamen er meer dan 3.000 deelnemers en 500.000 toeschouwers op af en ook dit jaar zal het vast geen klein feestje worden.

Meer weten over een stedentrip naar Dublin?
Dit doe je in Dublin als het regent!

2. Litfest

19 – 21 mei 2017, Midleton, County Cork

Een culinair festival waar literatuur, muziek en gastronomie samenkomen in een van Ierland’s beste boetiekhotels: de Ballymaloe House, waar ook de wereldberoemde Ballymalou Cookery School is gevestigd. Een uniek festival in Ierland en een aanrader voor foodies.

www.litfest.ie

3. Bloom in the Park

1 – 5 juni 2017, Dublin

Dit culinaire evenement is een ode aan de gastronomie en de sierteelt. Het vindt plaats in het eerste weekend van juni in Phoenix Park, het grootste stadspark van Europa.

www.bloominthepark.com

4. Sea Sessions

23 – 25 juni 2017, Bundoran, County Donegal

Voor muziekliefhebbers die ook van surfen houden, zijn er de Sea Sessions in Donegal County. Dit graafschap werd eerder dit jaar door National Geographic zelfs uitgeroepen tot de coolste plek om te bezoeken!

Sea Sessions in Donegal County in Ierland

5. Dubai Duty Free Irish Open

6 – 9 juli 2017, Portstewart, County Derry~Londonderry

Een populair golftoernooi georganiseerd door de Rory McIlroy Stichting, de stichting van de gelijknamige top-golfer van het graafschap en voormalig nummer één van de wereld.

6. Dalriada Festival

15 – 16 juli 2017, Glenarm Castle, County Antrim

Een prachtig programma dat de historisch-culturele banden tussen het Ierse eiland en Schotland bezingt. Het eeuwenoude koninkrijk van Dal Riada wordt weer tot leven gewekt. Het festival vindt plaats in de kasteeltuinen van Glenarm, de voorouderlijke woning van de graven van Antrim.

www.dalriadafestival.co.uk

7. De Galway Races

31 juli – 6 augustus 2017, Galway

Het beroemdste paardensportevenement van Ierland dat naast de paardenraces ook draait om mode (hoedjes!), gastronomie en entertainment. Gezien en gezien worden is ook wel een motto hier.

www.galwayraces.com

8. Kilkenny Arts Festival

11 – 20 augustus 2017, Kilkenny

Kilkenny Arts is een internationaal festival in de middeleeuwse stad Kilkenny, middenin het land van Ierland’s voorouders. Het programma biedt tal van kunstvormen in een haast magische omgeving. Zo worden er onder meer concerten, theatervoorstellingen en kunsttentoonstellingen georganiseerd, zowel binnen als in de open lucht.

9. Banks of the Foyle Halloween Carnaval

26 – 29 oktober 2017 (data onder voorbehoud), Derry ~ Londonderry

Het Banks of the Foyle Carnaval is een van de grootste festivals van Ierland en de place to be voor echte Halloween-liefhebbers. Veel deelnemers steken veel moeite in hun outfit en schminken zichzelf onherkenbaar. Altijd leuk voor een feestje, zo’n verkleedpartij.

Heb jij een van deze festivals in Ierland weleens zelf beleefd?

Featured photo: Rolf G Wackenberg / Shutterstock.com

5 reacties
  1. Ik ben één keer in Dublin geweest en dat was echt een super ervaring! De hele pub cultuur en de omgeving was ook prachtig. Culi viel het een beetje tegen, maar misschien moet ik een keer gaan tijdens het Lit festival?

  2. Lang gewoond maar de gewone wekelijkse lokale farmers markets zijn toch wel het leukste vooral in Kinsale Co.Cork

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen