Wat te doen in Dublin als het regent: tips

Wat te doen in Dublin als het regent: 8 tips

Ierse hoofdstad Dublin is een populaire stedentripbestemming en ondanks haar regenachtige imago, regent het minder er dan in onze eigen hoofdstad. Toch is de kans groot dat je tijdens je verblijf moet schuilen voor een flinke bui. Wat te doen in Dublin als het regent: een paar handige tips en bezienswaardigheden.

Wat te doen in Dublin als het regent: 8 tips

Dublin staat bekend om haar levendige centrum, leuke bezienswaardigheden, talloze pubs & live muziek en een indrukwekkende geschiedenis. En ondanks het natte imago van de stad regent er minder dan je zou denken. Ter vergelijking: in Amsterdam regent het 132 dagen per jaar en valt er zo’n 838 millimeter regen. Dublin telt ‘slechts’ 129 regendagen.

Dublin als het regent: Regen in de straten van Dublin

Ook ik heb tijdens mijn bezoeken aan Dublin meer dan eens een bui op m’n kop gehad. Soms zelfs alleen maar grijze dagen. Gelukkig zijn er meer dan genoeg droge plekken om je te warmen aan de Ierse vriendelijkheid, of whiskey, voor de liefhebbers.

Dublin Castle

Schuil voor de regen en dompel je onder in een stukje Ierse geschiedenis. Dublin Castle werd gebouwd in 1204 en is heden ten dage gratis te bezoeken. Alleen voor de State Apartments betaal je een toegangsprijs.

Chester Beatty Library

De Chester Beatty bibliotheek is gratis te bezoeken op het terrein van Dublin Castle en heeft talloze manuscripten, zeldzame boeken en tekeningen ter bezichtiging. Genoeg om een uurtje of wat te schuilen.

Een paar uur schuilen kan ook prima in de National Gallery of Ireland. Hier bekijk je voor nop onder meer schilderijen van Monet en Rembrandt.

Museum of Natural History

Geen kunstliefhebber? Dan is “The Dead Zoo” een prima alternatief. Het Museum of Natural History is onderdeel van National Museum of Ireland en heeft opgezette dieren in alle maten, van hamster tot Ierse herten met een gewei dat 3,5 meter omspant.

The National Leprechaun Museum

Echt Iers is natuurlijk het Leprechaun Museum (Kabouter Museum), waar je alles te weten komt over de rijke Ierse folklore.

Trinity College

Trekpleister Trinity College is in de regen misschien wat minder aantrekkelijk. Toch kun je hier ook snel naar binnen vluchten en je in de beroemde Long Room vergapen aan de indrukwekkende ruimte. Wie het Book of Kells wil zien, kan een toegangskaartje kopen en nog wat langer rondhangen.

Doen in Dublin als het regent

Boozy experiences in Dublin

Droog zitten kan natuurlijk bij uitstek in een van de meer dan 650 pubs in Dublin. Lekker warm met een pint, ale, of typisch Iers pub food. Genoeg pubs om je een heel weekend te vermaken!

Wie wel letterlijk maar niet figuurlijk droog wil staan, kan in Dublin sowieso z’n lol op. De Guinness Storehouse, St. James’s Gate Brewery en de Jameson Irish Whiskey experience als enkele van de booze ervaringen in Dublin die je op een regenachtige kunt beleven. Het uitzicht vanuit de Guinness Storehouse Gravity Bar is dan wel wat grijzer, het blijft fantastisch.

Zeven redenen om naar Dublin te gaan dit najaar: breng een bezoek aan Trinity CollegeWat te doen in Dublin als het regent: 8 tips

Meer dan genoeg te doen om regenachtige dagen in Dublin nog enigszins droog door te brengen dus!

Wat doe jij het liefst tijdens een stedentrip wanneer het regent?

6 reacties
    1. Dit wordt inderdaad een langlopende serie: Wat te doen in [insert willekeurige stad] als het regent ;-) Maar eens, een pubcrawl is altijd en (bijna) overal goed!

  1. oeh dat museum met dode dieren trekt wel mijn aandacht, ik vind dat altijd heel interessant! ook al klinkt het soms heel smerig haha

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
Dunluce Castle - 7x de mooiste kastelen in Ierland

7x De mooiste kastelen in Ierland

Ierland heeft een rijke geschiedenis vol koningen, ridders en Vikingen die hun sporen op de geschiedenis hebben achtergelaten. En het landschap, want door heel Ierland vind je nog allerlei kastelen.…