Genieten van de zomer op een dakterras in Leuven

Leuk in Leuven deze zomer: Het Groot Verlof

De zomer staat op punt van beginnen en in Leuven betekent dat maar één ding. Het Groot Verlof staat weer voor de deur en dat staat garant voor een hele zomer door feest. Tijdens het Groot Verlof worden namelijk tal van activiteiten en belevenissen georganiseerd. Weten wat er leuk in Leuven is deze zomer?

Leuk in Leuven: Het Groot Verlof

Het Groot Verlof in Leuven betekent een zomer lang culinaire en culturele activiteiten. Van 7 juli t/m 13 augustus 2017 wordt weer een goed gevuld programma uitgerold voor Leuvenaren en iedereen die maar wil aansluiten. Een prima aanleiding voor een stedentrip naar Leuven dus deze zomer.

Muziek, theatervoorstellingen, concerten, picknicks in het park, een maand lang gratis zomerfilms kijken onder de sterren, je kunt het zo gek niet bedenken of het staat wel een keer op het programma.

Genieten van de zomer op een dakterras in Leuven

Genieten van de zomer op een dakterras in Leuven (Foto: Toerisme Leuven)

Beleuvenissen

Drie vrijdagen lang worden op verschillende pleinen in de stad ‘beleuvenissen’ georganiseerd. Gratis concerten en muzikale optredens door DJ’s, singer-songwriters en talloze bands en artiesten, van Alison Moyet tot Discobaar A Moeder.

Hapje Tapje in Leuven

Culinair festival Hapje Tapje vult daarnaast de hongerige magen tijdens de Leuvense zomer. Op zondag 6 augustus kun je in en rond de Muntstraat, Oude Markt en Grote Markt tussen 12 en middernacht smullen van hapjes en drankjes bij de vele kraampjes. Met een speciale staalkaart kun je tijdens een culinair parcours proeven van hapjes tot 5 euro. Voor de lekkerste speciaalbieren ga je naar de Oude Markt.

Sla ook de Barmannenrace in de namiddag niet over, wanneer barmannen en -vrouwen zich de benen uit het lijf in de traditionele barmannenrace!

Oude Markt in Leuven - Foto Toerisme Leuven

De Oude Markt in Leuven (Foto: Toerisme Leuven)

Het Groot Verlof Leuven

Genoeg te doen dus deze zomer in het Leuvense. Voor een volledig overzicht van het programma tijdens het Groot Verlof deze zomer, ga je naar www.leuven.be.

Meer lezen over Leuven?

Heb jij het Groot Verlof Leuven al eens bezocht? En wat vind jij het leukst in Leuven?

3 reacties
  1. Dat maakt een stad altijd gezellig als er van alles te doen is. Bij ons in Breda zijn er in de zomer altijd veel evenementen of activiteiten om te doen. Er is elk weekend wel iets en daarom raden wij aan om altijd een hotel overnachting te boeken, want vervelen gaat niet gebeuren.

  2. Het dakterras op Museum M en Hapje Tapje vind ik altijd erg leuk. Sowieso wordt er in Leuven altijd genoeg georganiseerd. Dit jaar zal ik ongetwijfeld weer wat meekrijgen van de activiteiten, want ik ben ongeveer om de week wel Leuven :-)

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
Belgische wafels in Brugge

Culinaire festivals in Vlaanderen

Van Vlaamse speciaalbieren tot frieten, Bourgondisch België weet wel hoe ze zichzelf op de kaart moet zetten. De komende maanden staan er weer flink wat culinaire festivals in Vlaanderen te…