Eten en drinken in Leuven: ontdek dé hotspots in Leuven

Eten en drinken in Leuven: ontdek dé hotspots in Leuven

Ga jij binnenkort uit eten in Leuven en zoek je nog een leuk restaurant? Ik ontdekte de leukste hotspots in Leuven voor je waar je heerlijk kunt eten en drinken.

13 heerlijke hotspots in Leuven

De gezellige stad Leuven ligt iets ten oosten van Brussel, op ruim 2 uur rijden van Utrecht. Ideaal voor een weekendje weg dus. Tijdens je stedentrip Leuven wil je natuurlijk ook lekker eten en drinken. Dat kan hier gelukkig uitstekend. Van gezellige eetcafes en ballen-restaurants tot trendy bistro’s & wijnbars, je vindt het in Leuven.

Hier wil je eten en drinken in Leuven

Op zoek naar lekkere koffie, een fijn eetcafe of goed restaurant? Of gewoon zin om ergens een biertje of wijntje te drinken? Hier wil je eten en drinken in Leuven!

Bar Leuv

Voor all day brunch en koffie ga je naar Bar Leuv, om de hoek van de Oude Markt. Ooit begon het met ‘een wafel met spek en ei ‘, tegenwoordig krijg je hier prachtig opgemaakte borden geserveerd. Doordeweeks geopend tussen 10:00 – 16:00 uur, in weekenden en op feestdagen open van 10:00 – 18:00 uur.

Adres: Parijsstraat 6, Leuven (barleuv.be)

Eten en drinken in Leuven ©Bar Leuv

Lekker eten en drinken in Leuven ©Bar Leuv

Coffee Cup

Per toeval stuiten we op Coffee Cup, een klein hoekzaakje aan de Bondgenotenlaan, middenin het centrum van Leuven. Een uitgebreide kaart met ruim aanbod aan koffie & thee, verse muffins en taartjes en smoothies. Voor de hartige trek kun je ook los gaan op soepen, bagels (altijd goed) en salades.

Adres: Bondgenotenlaan 12, 3000 Leuven

Hotspot: Coffee Cup LeuvenHotspot: Coffee Cup Leuven

Koffie Onan

Ook bij Koffie Onan heb je een uitgebreid aanbod aan eerlijke koffies, thee en zoete snacks. Bij deze koffiebar bestel je aan de toog en kun je je koffie ook meenemen. Thuis dezelfde goede koffie drinken? Hier koop je ook koffiebonen. Zeven dagen per week geopend van 8 uur tot 17:30 uur.

Adres: Parijsstraat 28, Leuven (www.onan.be)

Nosh

Breakfast en lunchbar Nosh is te vinden in de Naamsestraat en serveert de hele dag door heerlijke ontbijtjes en lunch. De ster op het menu: de bagel! Er staan maar lierst 20 (!) vershillede belegde bagels op het menu. Probeer ook de American pancakes voor de zoete en hartige trek.

Adres: Naamsestraat 14, Leuven (www.nosh.be)

Balls & Glory Leuven

Ik proefde ze zelf al eens in Gent en nu kun je ook in Leuven terecht bij Balls & Glory. Op het menu staan gevulde ballen met stoemp & salades, kortom grootmoeders keuken op jouw bord!

Adres: Tiensestraat 31, 3000 Leuven

Balls & Glory Gent

Ontdek de lekkerste ballen bij Balls & Glory, in onder meer Leuven en Gent ©watzijzegt.com

Bar Louis

Bar Louis startte in 2006 als een “cosmopolitan brasserie annex wijn-, cocktailbar met een rustige pols en een cosy interieur.” Sinds 2017 heeft de bar nieuwe eigenaren maar Bar Louis blijft een hotspot in Leuven: met trendy interieur, gezellig terras en heerlijke gerechten & drinks de perfecte mix zijn voor een ontbijt, lunch of diner.

Adres: Grote Markt 2, Leuven

Convento wijnbistro & bar

Voor fancy gerechten met seizoens- en streekproducten met daarbij de perfecte wijn, daarvoor ben je bij Concentro wijnbistro aan het juiste adres. Te vinden in de gezelligste wandel-winkelstraat van Leuven krijg je hier de lekkerste gerechten voorgeschoteld: tijdens de lunch twee gangen en tijdens het diner vier of vijf. Op zaterdag verandert de bistro in een wijnbar en staan er hapjes op het menu. Met leuk binnenterras.

Adres: Mechelsestraat 87, 3000 Leuven

Florida Food Bar

In een voormalige graansilo huist tegenwoordig een modern restaurant: Florida Food Bar heeft een prachtig interieur met art deco vibes. Hier geniet je van goed gevulde pitabroodjes en gerechten van de grill. Woensdag t/m zondag open tussen 11:00 – 23:00 uur.

Adres: Vaartkom 43, Leuven

Gainsbourg

Bij Gainsbourg staat eenvoud voorop: de chef gaat op zoek naar de beste ingrediënten en maakt ze klaar in de puurste vorm.  In de keuken maken ze alles klaar zoals ze dit al eeuwen doen: met hout, houtskool, kruiden en veel tijd! Dinsdag t/m zaterdag vanaf 18 uur geopend voor diner en borrel.

Adres: Kardinaal Mercierplein 1, Leuven (www.gainsbourg.be)

Hotspots in Leuven: Dineren bij Gainsbourg ©Gainsbourg

Hotspots in Leuven: Dineren bij Gainsbourg ©Gainsbourg

Hop Gastrobar

HOP Gastrobar heeft een wekelijks wisselende kaart waar lokale producten en groenten centraal staan. In de open keuken kijk je mee met de creativiteit van de chef en de betaalbare gerechten zijn populair bij locals (dus reserveren is aanbevolen). Open van dinsdag tot en met vrijdag voor lunch en diner.

Adres: Vaartom 1A, Leuven (www.hopgastrobar.com)

La Piazzetta

Bij Pizzeria La Piazzetta kun je terecht voor echte Italiaanse pizza en lekkere pasta’s.

Adres: Mechelsestraat 65, Leuven

Nirvana Kitchen

Voor een moderne Indische ervaring op hoog niveau wil je naar Nirvana Kitchen. Ontdek de diversiteit van talloze culturen die naast elkaar bestaan en bestel de Thali, het bijzondere degustatiemenu waarbij je authentieke Indiaas eten proeft. Uitstekend geschikt ook voor vegetariërs en vegans. De gerechten vul je aan met lokale Belgische biertjes, cocktail of wijnen van het seizoen.

Adres: Mgr. Ladeuzeplein 32, Leuven

Raffat

Op zoek naar iets anders? Bij Raffat staat de moderne Pakistaanse keuken centraal. Opgericht om de moeder van de eigenaren in gedachten te houden en haar liefde voor koken niet te vergeten. Hier maak je kennis met nieuwe smaken en een kleurrijk interieur.

Adres: Naamsestraat 45, 3000 Leuven (www.raffat.be)

Ontdek meer hotspots in België:

Welke hotspots in Leuven kun jij aanraden?

16 reacties
  1. Ik ben nog niet in Leuven geweest, maar dankzij jou weet ik waar ik prima kan eten. Vooral de eerste 2 spots lijken me echt heerlijk! :-)

  2. Leuke hotspots! België is sowieso een leuk land om af en toe een uitstapje naar te maken! Vooral de slagroom als je een cappuccino besteld is grappig :)

  3. Ik kom vrij regelmatig in Leuven en er zijn inderdaad zoveel lekkere restaurants. In de Muntstraat zit de burgerbar Burger Folie, daar zie ik ook altijd een rij staan, maar ik moet er zelf nog steeds een keer gaan eten. Verder vond ik Kalypta erg leuk en The Loving Hut is lekker en budgetproof.

  4. Dat ziet er écht heel lekker uit, vooral de bagel, yum. Ik ben nog nooit in Leuven geweest, het lijkt me een toffe stad!

    1. Bagels zijn sowieso +10! Kan Leuven vooral aanraden in het voorjaar en zomer denk ik, ons weekend werd een klein beetje verregend jammer genoeg. Maar het is wel een fijne stad!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen

3x Culinair rond St. Katherines Dock Londen

St. Katherines Dock Londen? Ik zie de verbazing op je gezicht, want waar ligt dat?! Nou, het is bijna niet te missen want dit haventje ligt pal naast de Tower…