Ontdek Zuid-Europa met deze Middellandse zee cruises

Ontdek Zuid-Europa met deze Middellandse Zee cruises

Dat cruisevakanties alleen voorbestemd zijn aan oudere reizigers met een goed gevulde portemonnee, is allang niet meer waar. Dat je alleen tropische bestemmingen in de Cariben kunt bezoeken, klopt ook niet. Want wist je dat een cruisevakantie ook een stuk dichter bij huis kan? Ontdek bijvoorbeeld Zuid-Europa met deze Middellandse Zee cruises!

Ontdek Zuid-Europa met deze Middellandse Zee cruises

Het cliché beeld van een cruiseschip vol decadente bejaarden die de Caribische Zee overvaren om tropische eilanden te bezoeken, kent iedereen wel. Eindeloos varen over zee terwijl je zonnebaad op het dek met een cocktail in je hand en elke dag aanmeren op weer een nieuwe tropische bestemming. Grote kans dat jij bij cruisevakanties ook direct deze setting voor ogen hebt.

Cruises alleen voorbehouden aan de rich & famous? Think again!

Toch is dat beeld allang achterhaald. Steeds meer mensen ontdekken dat cruises een bijzondere manier zijn om tijdens je vakantie diverse bestemmingen te ontdekken. En dat kan ook dichterbij huis!

Wist jij bijvoorbeeld dat je ook een cruise kunt maken langs bruisende kustplaatsen en culturele vakantiebestemmingen in Zuid-Europa? Deze zijn nog heel betaalbaar ook. Zo biedt reisorganisatie TUI al Middellandse Zee cruises aan voor minder dan 400 euro (cruise-only, inclusief volpension en havengelden).

Ontdek Zuid-Europa met deze Middellandse zee cruises

Middellandse Zee cruises als ultieme vakantie

Kun je niet kiezen of je op vakantie wil naar Frankrijk, Italië of Griekenland? Met een cruisevakantie hoef je deze keuze helemaal niet te maken. In plaats van één bestemming doe je tijdens zo’n cruise vaak meerdere bestemmingen in diverse landen aan. Vertrek vanuit Rome of Savona en vaar in 8 dagen langs bestemmingen als Palma de Mallorca, Palermo, Marseille en Barcelona.

Aan boord geniet je van luxe spa’s, uitgebreid entertainment voor jong en oud en comfortabele luxe. Eenmaal aan land snuif je lokale cultuur op van de verschillende landen op. Een ideale manier om te proeven van het cruiseleven en tegelijkertijd een heerlijke vakantie te beleven, zonder aan één bestemming vast te zitten. Bijkomend voordeel: je hoeft niet steeds met je koffer te sjouwen en in- en uit te checken in een nieuw hotel. Dat reist namelijk gewoon met je mee.

Voor het eerst op cruisevakantie? Cruisen voor first-timers

Ontdek Zuid-Europa met deze Middellandse zee cruises

Diverse cruises vertrekken vanuit Venetië (foto door atm2003via Shutterstock)

Of maak een cruise vanuit Venetië en verken de oostelijke kant van de Middellandse Zee. Aanmeren doe je onder meer in Bari, Corfu, Santorini en Dubrovnik. Een heerlijke combinatie van aan boord genieten en aan land de benen strekken terwijl je wandelt door kleine straatjes vol typisch witgekalkte Griekse huisjes, je in Games of Thrones waant in Dubrovnik of geniet van Italiaanse lekkernijen.

Meer dan genoeg keuze dus voor een heerlijke cruisevakantie, afgestemd op jouw persoonlijke vakantiewensen!

Ook leuk: je kunt bij TUI een cruisevakantie boeken bij Norwegian Cruise Line, waarmee ik in 2014 tijdens haar maiden voyage over de Noordzee vaarde!

Meer reisinspiratie nodig voor de perfecte eilandencruise? Dit zijn de mooiste eilanden van Europa!

Bewaar Middellandse Zee cruises op Pinterest

Ontdek Zuid-Europa met deze Middellandse zee cruises

Zie jij zo’n cruisevakantie ook wel zitten?

Spon /adv / lees mijn disclaimer voor meer informatie

8 reacties
  1. Leuk artikel! Ik ga in Maart met mijn moeder een korte cruise maken door de Middellandse zee! Heb het haar voor haar 50e verjaardag kado gedaan :-). Is voor mij de 2e keer. Cruisen is allang niet meer voor de rijksten of oudjes, juist een toffe manier om meer van de wereld te ontdekken!

  2. Cruisen lijkt me zeker leuk! Ik wil graag het middellandse zee gebied eens met een boot ontdekken. ‘s Avonds en ‘s nachts varen en dan ‘s ochtends weer in een nieuwe stad of land rond lopen. Lijkt me fijn!

  3. Ik zou heel graag eens met de nomad cruise mee willen, dat lijkt me echt een gave ervaring! Cruisen met allemaal gelijkgestemden, inspirerende workshops en presentaties volgen en ondertussen netwerken en leuke nieuwe mensen leren kennen. Klein nadeel, ik heb ontzettende last van zeeziekte haha! In Australië heb ik pilletjes gevonden die goed hielpen, maar dat was misschien eerder een uitzondering dan gebruikelijk. Normaal hang ik zelfs tijdens het kajakken al misselijk boven het water =p

  4. We hebben een keertje een cruise gedaan de andere kant op. Naar Noorwegen. Was een hele mooie ervaring. Zeker als je vroeg opstaat en door de fjorden vaart terwijl de mist het water vergezeld. Ook waren er verrassend genoeg veel jonge mensen op deze cruise. Wat niet klopt is dat hoe groter de boot hoe minder je er van voelt. Geloof me, ook op een grote boot voel je hem heen en weer gaan. Heel apart de eerste nacht om daar aan te wennen.

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen