Natasja (door LauraVL / Perfect Portret)

The world according to me #54 over comfort zones en daar buiten

Mijn persoonlijke terugblik op de afgelopen weken lees je zoals altijd in The world according to me. Wat hield me bezig de afgelopen tijd, wat viel me op, plus de leukste artikelen die ik schreef en tegenkwam.

The world according to me #54

En dan ben je ineens alweer twee weken thuis, is de jetlag zo goed als verdwenen en is ook het gewone dagelijkse leven weer begonnen. Tijd voor een terugblik op de afgelopen twee weken.

Augustus 2017: weer thuis

Twee weken geleden kwamen we na drie vluchten eindelijk weer aan op Schiphol, waar onze ouders ons al stonden op te wachten. De dagen erna liep ik nog enigszins verdwaasd rond en werd er vooral veel geknuffeld met (en gestaard door) mijn twee katten.

Augustus 2017: weer thuis en last van een jetlag

Ik hoopte nog even geen last te hebben van een jetlag, omdat we ‘s avonds terug kwamen en ik thuis meteen m’n bed in kon. Dat bleek wat optimistisch…

Dagenlang werd ik midden in de nacht wakker en ik zat mijn eerste werkdag na mijn vakantie om 7:45 uur al op kantoor. Voor velen hun gebruikelijke begintijd, voor mij een tijdstip dat ik meestal net wakker ben. Bijkomend voordeel: ik kon ook weer lekker op tijd naar huis om daar verder met gezelschap op de bank te hangen.

Buiten m’n comfortzone op de hei

Meer leuke dingen doen, een motto voor de komende tijd. Daarom besloot ik na een afspraak in Ede door te rijden naar de Ginkelse Hei en daar te fotograferen. De hei staat in augustus in bloei en is bedekt met een prachtige, paarse deken van kleine bloemetjes.

Gewapend met statief schoot ik er lustig op los, maar een beetje fatsoenlijk zelfportret schieten valt nog niet mee zonder afstandsbediening! Punt kiezen, zelfontspanner aan, gauw rennen en hopen dat ik op de goeie plek sta…

Fotograferen op de Ginkelse Heide: best lastig

Foto-bloopers galore

Er zaten een paar mooie foto’s tussen, maar op meer dan de helft van de foto’s stond ik maar half, met ogen dicht, onscherp of zelfs helemaal niet. Hardop lachen na afloop, maar jemig, hoe doen andere fotografen dat toch? Toch die Instagram husband?

Ginkelse heide in bloei

quote“Al vond ik het zelfportretten schieten wel verdomde lastig dus misschien moet ik een volgende keer een echte fotograaf meenemen”. 

Die opmerking op Instagram leidde vervolgens tot een spontane afspraak met Laura en een tweede fotoshoot op de hei. Deze keer op de Tafelbergheide bij Blaricum en ik wederom als model.

Augustus 2017: Fotoshoot met LauraVL (Perfect Portret)

Iets dat ik normaal gesproken enorm ongemakkelijk vind (ik maak niet voor niets liever selfies) maar deze keer ging er een knop om. Niet mezelf schamen voor mijn gebit, dat eeuwige buikje en die Hollandse heupen en zadeltassen. Gewoon lachen en genieten.

En het was zo gezellig met Laura dat het niet eens veel moeite kostte. Ik ben dan ook bijzonder blij met het resultaat!

Natasja (door LauraVL / Perfect Portret)Natasja (door LauraVL / Perfect Portret)


Zo blij met deze foto’s door Laura (Perfect Portret)

De laatste maanden gaf ik mezelf maar weinig redenen om blij te zijn met mezelf. Deze fotoshoot is dan ook een flinke opsteker en een #notetoself. Dat er genoeg redenen zijn om te lachen en ‘schijt hebben aan’ soms ook een prima motto is.

Films to watch

Al een paar jaar hou ik bij welke nieuwe films ik jaarlijks kijk. Tijdens mijn roadtrip door Nieuw-Zeeland konden er flink wat films aan het filmlijstje van dit jaar worden toegevoegd. De leukste films die ik de afgelopen tijd zag:

  • The Last Witch Hunter (2015) – Met Vin Diesel als beschermer van de mensheid. Geen idee waarom ik deze nog niet eerder zag, want ik hou echt van dit soort films.
  • Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017) – Hardop lachen en wederom een heerlijke soundtrack!
  • The Lost City of Z (2016) – Voor liefhebbers van avonturenfilms, Charlie Hunnam (!) en Robert Pattinson een must.

En verder? Deze week staat nog steeds in het teken van een goede balans vinden tussen werk, privé en mijn energie. Geen grote dingen op stapel dus, hopelijk wel meer regelmaat in mijn dagritme. En in mijn blogritme, want ook dat heb ik de laatste maanden – onbewust en bewust – wat verwaarloosd.

Toch mis ik het schrijven én ik mis jullie! De komende tijd kun je in elk geval nog verhalen over Nieuw-Zeeland verwachten. En als er verder nog iets is waar je graag over wil lezen, laat dat vooral weten door een reactie achter te laten!

Wat ga jij deze week doen?

Weten wat ik tussen het bloggen door uitspook? Gluur mee en volg me op Instagram voor mooie plaatjes en achter de schermen & on the road stories.

10 reacties
    1. Ah, dat is jammer! Ik miste het ook steeds maar zag weer zoveel mooie foto’s voorbij komen op Instagram dat ik dit jaar toch zelf ook de hei maar heb bezocht! Volgend jaar weer een kans :)

    1. Ah, dank je wel Josianne! ♥ Die fotoshoot is zo niet mijn ding maar het bleek juist enorm leuk en verademend om me eens niet zo druk te maken over putjes, rollen, etc :D

  1. Leuk om te lezen en ik had natuurlijk al je foto’s al voorbij zien komen op Insta. Ik mis het schrijven ook enorm dus ben er afgelopen week maar weer eens voor gaan zitten, zij het met mate. Doe rustig aan, geniet nog lekker na van NZ en dan komt die energie hopelijk vanzelf weer (= what they told me). x Anto

    1. And told me! Nieuw-Zeeland gaat zeker nog lang in m’n hoofd zitten en wat betreft die energie, ik duim mee. We komen er wel weer <3

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen