The world according to me #50 Zondag in Utrecht

The world according to me #50 over zomerse hitte, meer zelfliefde en nieuwe inkt

Alweer de 50e persoonlijke terugblik, deze The world according to me. Wat hield me bezig de afgelopen tijd, wat viel me op, plus de leukste nieuwtjes & artikelen die ik tegenkwam. Voor de vijftigste keer.

The world according to me #50

Als je hier de laatste weken vaker bent geweest, heb je misschien al wel gelezen dat het wat minder goed met me gaat. Ondanks mijn goede voornemens begin dit jaar om rustiger aan te doen, kwam ik toch thuis te zitten met burn-out klachten.

Sindsdien probeer ik langzaam weer overeind te krabbelen en dat gaat gepaard met vallen en opstaan. Afgelopen week liep ik dan ook een paar keer flink tegen mijn eigen grenzen aan. Pittig, want hoewel ik zelf eigenlijk wel klaar ben met die burn-out, is dat andersom nog lang niet het geval. Verrassend, ahum.

Zomerse hitte

Wat ook niet meehielp afgelopen week, was de zomerse hitte! Ik hou van de lange dagen die zomer met zich meebrengt maar boven de 25 graden ben ik gewoon niet op m’n best. Laat staan wanneer de temperatuur boven de 30 graden uitkomt. Toch bracht het ook voordelen mee.

Zo lag ik voor het eerst in tijdens weer eens in de uiterwaarden en dook ik de Nederrijn in! Temperaturen van meer dan 30 graden vragen ook om zulke acties. Toch was het alweer even geleden dat ik me in het openbaar vertoonde in badkleding. Iets met ongemakkelijk in je eigen lijf met minstens 10 kilo teveel.

Gelukkig haalde een vriendin me over en blijkt het zoals altijd enorm mee te vallen. Niemand die je aanstaart om hoe je eruit ziet, want iedereen ligt gewoon voor pampus van het warme weer en te genieten van de zomer.

The world according to me 50 - zomerse dagen en zomerse hapjes

Dit weer rechtvaardigt sowieso lekker eten: Italiaans ijs, salades en sushi. Al heb ik daar eigenlijk nooit een excuus voor nodig. Ik worstel wel nog steeds met de juiste balans (story of my life).

Zo eet ik bewust weinig vlees, ben niet dol op zoetigheid (behalve een ijsje op z’n tijd) maar ben ik dol op koolhydraten en kaas. Wie niet natuurlijk, toch zoek ik nog steeds naar manieren om meer eiwitten in m’n maaltijden te proppen stoppen.

Ook hartig + vegetarisch broodbeleg dat niet druipt van het vet blijf ik lastig vinden (#teamkaas) dus heb je tips, laat het me weten!

Snode plannen in Utrecht bij The Ink Society

The world according to me #50 Zondag in Utrecht

En mijn pittige week kreeg een onverwachte, toffe afsluiter. Ik volg enkele dames van The Ink Society al een tijdje op Instagram en aasde al tijden op een nieuwe tattoo van één van hen. Het kwam er echter steeds niet van, tot deze week.

Ik reageerde op een last-minute opengevallen plek en na een paar dagen in spanning afwachten, prijkt er nu een prachtig kunstwerkje van Daisy op mijn arm. Zo blij mee!

Een kleine sneak peek in plastic

Het volledige eindresultaat houden jullie nog tegoed (maar voor een uitgebreidere sneak peek kun je – als je snel bent – nog terecht in mijn Instagram Stories!).

  • Hobbels en bobbels in de zomer – Merel (van De Groene Meisjes) schreef een fijn artikel over warme zomerdagen, kledingstress en het belang van zelfliefde. Want daarvan kunnen veel van ons – ik in elk geval – wel wat meer gebruiken!
  • Ook Leonie schreef over de stress die zonnig weer met zich meebrengt.
  • Best in Europe 2017 – Reisinspiratie nodig? Dit zijn dé Europese top-bestemmingen volgens Lonely Planet.

Deze week staan er voor mij maar twee werkdagen op de agenda. Genoeg tijd om de rest van de week dus rustig aan te doen en langzaam weer op te laden, ook als dat langzamer gaat dan ik zou willen.

Wat staat er op jouw agenda deze week?

Weten wat ik tussen het bloggen door uitspook? Gluur mee en volg me op Instagram voor mooie plaatjes en achter de schermen, on the road stories (en catspam).

2 reacties

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen