Ideale nazomer bestemmingen in september

Terwijl ik zelf deze zomer grotendeels in winters Nieuw-Zeeland doorbracht, bleek de zomer in Nederland ook beperkt tot een paar hete dagen. Zin om nog even aan de regen te ontsnappen? Dit zijn ideale nazomer bestemmingen in september!

Dit zijn de ideale nazomer bestemmingen in september

Nog even en de herfst begint alweer. Toch hebben we nog een maandje voor het najaar echt begint. En met wat mazzel is september nog de ideale maand om te nazomeren! Wil jij er nog even tussenuit komende maand? Dit zijn een paar ideale nazomer bestemmingen in september.

Bubbels in de Franse Champagne-streek

Een inkoppertje natuurlijk, maar hoe fijn is nazomeren in de prachtige Franse Champagnestreek? September betekent hier dat de oogsttijd is aangebroken. Je hoeft er slechts vier uurtjes voor te rijden en dan kun je met eigen ogen zien hoe champagne gemaakt wordt.

Lees ook: truffels en champagne in de Champagne-Ardenne

Nazomeren in de Franse Champagne-Ardenne streek

Vis en crêperies in Bretagne

Zomer of geen (na)zomer: in Frankrijk is het eigenlijk altijd een feestje. En aan de Bretonse kust krijgt zelfs de grootste winterliefhebber een zomergevoel te pakken. Zon, zee en strand zijn aanwezig, dus zelfs lagere temperaturen zijn eigenlijk nog prima. Visliefhebbers zitten hier goed en ook voor zoetekauwen is Bretagne een paradijsje.

Nazomeren in Bretagne, West-Frankrijk

Lees ook: 3x France Voyage

Genieten in Italië

In Zuid-Europa kun je nét nog even wat langer door zomeren. Italië blijft dan ook een geliefde vakantiebestemming. Ook in september is het hier vaak nog heerlijk vertoeven.

Zo kun je in Umbrië nog genieten van heerlijk weer én heerlijk eten. Ook in Toscaanse is het vaak nog prima weer. Eind september vindt daar bijvoorbeeld het druivenfestival Festa dell’Uva plaats in Impruneta, net onder Florence.

5x Wat zij zegt over Italië

Toscane moet je zeker bezoeken in het najaar

Wijnroutes in Spanje

Spanje kent veel wijngebieden en september is ook hier dé tijd voor de oogst. Dat gaat gepaard met veel festiviteiten, ook voor toeristen. Op verschillende plekken zijn er wijnoogstfeesten. En een leuke manier om nog meer te weten te komen over wijnen in Spanje is één van de wijnroutes te volgen.

Volg bijvoorbeeld de Ruta del Vino de Navarra, die je dwars door de Noord-Spaanse regio Navarra voert. Ontdek het paleis Palacio Real in Olite kennen, wandel door smalle straten van het middeleeuwse dorp Ujué en loopover de Romaanse brug in Puente la Reina. Er is echt meer dan genoeg te doen in Navarra!

Lees ook: De pintxos van Pamplona

Het historische Palacio Real in Olite, Navarra, Spanje

Het historische Palacio Real in Olite, Spanje

Gegarandeerd zon op de Canarische Eilanden

Gegarandeerd zon? Reisfanaat Laura Vlaanderen (naast blogger en fotograaf ook werkzaam bij de VakantieDiscounter) tipt de Canarische Eilanden, op slechts 4,5 uur vliegen vanaf Amsterdam. Naast het tropische eilandklimaat vind je hier mooie stranden en bruisende badplaatsen, waar je lekker en betaalbaar kunt eten.

Wie even geen zin heeft in zand tussen de tenen kan zichzelf vermaken met een flinke dosis natuur en cultuur.

Lekker aan het strand in Corralejo, Fuerteventura

Ga bijvoorbeeld lekker nazomeren op Fuerteventura, zoals ik een paar jaar geleden zelf deed

Wijnproeven in de Achterhoek

Nazomeren kan – met een beetje mazzel – natuurlijk ook gewoon in eigen land. Zolang het nog niet vriest, beleef je het vakantiegevoel nog helemaal in de mooie Achterhoek. Want wist jij dat dit gebied dé wijnstreek van Nederland is?

Bezoek een van de ruim 20 wijngaarden voor een wijnproeverij of stap op de fiets en ontdek zo de Achterhoekse wijngaarden.

Nog meer nazomeren in september?

  • In Canada is het gemiddeld tussen de 10 en 20 graden, mocht je geen hoge temperaturen prefereren –
    Waarom ik Canada als zomerbestemming wel zie zitten
  • Hoewel in Centraal-Amerika het regenseizoen in volle gang is, ben je in Zuid-Amerika over het algemeen een stuk droger uit, met Brazilië als uitschieter qua warmte.
  • Dichterbij huis is met name Griekenland nog de echte zomerse uitschieter met temperaturen die nog steeds kunnen oplopen tot bijna 30 graden.

Nazomeren in september: nazomer bestemmingen in september

Ontspannen op reis: 3 hotels bij Schiphol

Nazomeren in september: nazomer bestemmingen in september

Waar gaat jouw eerstvolgende (steden)trip heen?

Ook zo’n fan van stedentrips? Sluit je dan vooral aan bij de Citytrippers groep op Facebook! Hier vind je de beste reistips & inspiratie voor de leukste stedentrips van reisbloggers en mede-stedentrippers!

eacties

  1. Mijn eerst volgende stedentrip gaat naar Berlijn! Ik zou me een beetje moeten schamen dat ik als reisliefhebber hier nog niet eerder ben geweest haha. Maar aankomende donderdag mogen we een lang weekend gaan genieten, ik ben heel benieuwd! Jij al nieuwe reizen op de planning staan?

    1. Haha, ik ben vorig jaar voor het eerst in Berlijn geweest en ook maar krap een dag! Soms komt het gewoon zo uit toch? Teveel om te bezoeken! Hier nog even geen nieuwe reisplannen: net terug van een maand Nieuw-Zeeland dus even rustig aan :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: