Eten en drinken in Venlo: Koffie Mocca in Venlo

Restaurants in Venlo: 28x hier wil je eten en drinken

Ben je op zoek naar de beste restaurants in Venlo? Ontdek hier de leukste hotspots en gezellige plekjes om te eten en drinken in Venlo in Limburg.

Uit eten en drinken in Venlo

Het Limburgse Venlo is een verrassend leuke bestemming voor een dagje uit of weekendje weg. De historische binnenstad huist tal van mooie panden met daarin heerlijke horeca. Perfect om lekker te eten en drinken, of je nu voor lekkere lunch, gezellige borrel, snelle hap of romantisch diner voor twee gaat. Ik tip de leukste hotspots en restaurants in Venlo!

28x Restaurants in Venlo

1. Gastrobar Bij de Buren

In de gezellige Keizerstraat vind je Gastrobar Bij de Buren. Perfect voor een goede kop koffie en een smakelijke lunch. ‘s Avonds transformeert het in een ideale plek voor een glas wijn of een speciaalbiertje, perfect passend bij hun internationaal geïnspireerde avondkaart. Geniet op het zonnige terras van de sfeer van Venlo’s leukste straatje. Geopend van woensdag t/m zondag.

2. Foodhall Mout Venlo

In Venlo is Foodhall MOUT dé plek waar genieten centraal staat. Met een enorm aanbod aan sapjes, frisdranken, koffies en taart, vind je bij MOUT zonder twijfel iets naar jouw smaak. Ook voor de borrel zit je hier goed: van lekkere wijntjes tot fancy cocktails of een biertje uit hun eigen stadsbrouwerij De Klep – het kan allemaal.

De foodhall huisvest acht verschillende keukens die je trakteren op het lekkerste street food uit alle windstreken, van Italië tot Japan en New York City. Hier combineren ze restaurant-service met de diversiteit van een foodhall, waardoor je aan tafel kunt bestellen en geserveerd krijgt.

Adres: Deken van Oppensingel 6, 5911 AD Venlo

3. Brasserie Basiliek

Bij het gezellige Brasserie Basiliek geniet je van heerlijk bereide gerechten, speciaalbieren en mooie wijnen. De brasserie is te vinden in het hartje van de stad en heeft een terras, lichte serre en een heerlijke binnentuin. Zo is er altijd wel een plekje te vinden waar je lekker kunt zitten met een hapje en drankje. Woensdag tot en met zondag open tussen 11:00 – 23:30 uur.

Adres: Jodenstraat 49, Venlo

4. Restaurant Boca

Bij Restaurant Boca proef je authentieke Portugese en Mediterrane smaken, geïnspireerd door de Portugese achtergrond van de chef. Verwacht hier een geweldige combinatie van wijn en spijs en een menu om van te smullen. Perfect voor een avond culinair genieten.

Adres: Picardie 6, Venlo

5. Brouwersplaats

Speciaalbiercafé Brouwersplaats staat vooral bekend om zijn speciaalbieren en borrelkaart maar wist je dat jer hier ook heerlijk kunt lunchen en dineren? Ze hebben een ‘kleine-maar-fijne’ menukaart waar je onder meer burgers, pinsa (belegd pizzadeeg) en maaltijdsalades op aantreft. Perfect voor een gezellige middag of avond. Bij mooi weer kun je genieten op het terras. Dinsdag t/m zondag geopend tussen 12:00 en middernacht.

Adres: Parade 5E, 5911 CA Venlo

6. Burgers & Beers

Burgers & Beers is jouw go-to voor de beste hamburgers en bier in Venlo. Met kwaliteitsvlees van black angus, veel extra toppings om uit te kiezen, versgebakken broodjes van de lokale bakker en dagverse friet eet je hier geheid goed! Liever iets anders? Op de kaart staan ook goedgevulde salades en nachos. Je dorst les je met een koud biertje, milkshake of cocktail.

Adres: Steenstraat 6, Venlo

7. Restaurant Cabillaud

‘Living the good life’ is het motto van Restaurant Cabillaud. Hier vind je een ‘klein stukje St. Tropez in Venlo’, zoals ze het zelf zeggen. Laat je culinair verwennen en geniet van de heerlijkste gerechten en zorgvuldig geselecteerde wijnen tijdens een avond lekker lang tafelen. ‘s Zomers kun je ook heerlijk borrelen op het dakterras. Cabillaud is bereikbaar via de hoofdingang van De Maaspoort. Donderdag t/m zaterdag geopend voor diner van 17:00 uur tot 00:00 uur (lunch op aanvraag).

Adres: Oude Markt 30, Venlo

©Cabillaud in Venlo

Heerlijk eten en drinken bij ©Cabillaud in Venlo

8. De Cantharel

Aan de overkant van de Maas vind je restaurant De Cantharel. Hier ga je heen voor een avond verfijnd dineren in een warme en huiselijke sfeer. Donderdag t/m maandag geopend vanaf 18 uur.

Adres: Helling 2, Venlo-Blerick

9. Chez l’Hêtre

De Frans-internationale keuken bij Chez l’Hêtre zorgt voor een avond culinair genieten op niveau! Het restaurant werd ooit gestart door de Franse Philippe maar inmiddels zwaait de Nederlandse Nicky hier de scepter. En met succes, want je zit hier gegarandeerd goed voor een heerlijk diner met persoonlijke touch. Dinsdag t/m zaterdag open vanaf 18 uur.

Adres: Parade 61, Venlo
©Restaurant Chez l'Hêtre Venlo

Lekker eten en drinken bij ©Restaurant Chez l’Hêtre in Venlo

10. Cafe Central

Central ligt lekker centraal in een historisch hoekpand aan de Markt in Venlo, vlakbij het eveneens historische stadhuis. Het pand en interieur zijn een opvallende verschijning, onder meer dankzij de halfronde glas-in-loodramen. Hier kun je 7 dagen per week terecht voor lunch, diner en borrel.

Adres: Markt 22, Venlo

11. De Alde Mert

De Alde Mert is een echt familiebedrijf waarvan de geschiedenis teruggaat tot het eind van de 19e eeuw. Het begon met een jenevercafé aan het begin van de Steenstraat en is inmiddels een als restaurant te vinden op de hoek van Steenstraat en Oude Markt. Nu geniet je hier van lunch en diner waar klassieke gerechten en (wild)gerechten van de grill centraal staan.

Adres: Steenstraat 13, Venlo

12. Grenswerk Café

Grenswerk Café is te vinden naast het poppodium Grenswerk en is een hotspot voor de lekkerste koffie, lunch, finger food en street food. Mét volop vega-opties. Van woensdag tot zondag, van vroeg tot laat, kun je hier genieten, begeleid door DJ’s met coole beats.

Adres: Peperstraat 10, Venlo

©Grenswerk Café Venlo: hier kun je heerlijk eten en drinken

©Grenswerk Café Venlo: hier kun je heerlijk eten en drinken

13. Eetcafé Hemingway

Eetcafé Hemingway is een bekende hotspot in de binnenstad van Venlo. In het monumentale pand vind je voor ieder wat wils, van koffie tot uitgebreid diner. En in de zomer natuurlijk gezellig op het terras. Op het menu staan heerlijke broodjes en hoofdgerechten als truffelpasta, chefspecial en natuurlijk Venloosch Zoorvleis. Hemingway is vrijdag t/m zondag vanaf 12:00 uur geopend. Maandag t/m donderdag vanaf 17:00 uur open.

Adres: Heilige Geeststraat 7, Venlo

14. Kwartelenmarkt 11 op 3

Kwartelenmarkt 11 op 3 staat op een plek al lang is verbonden met eten en voeding. Van de veertiende eeuw tot na de middeleeuwen werden hier – zoals de naam al zegt – kwartels verhandeld. Daarna stond er een molen die gebruikt werd om graan en peper te malen. Anno nu is het een restaurant met een focus op lokaal en traditioneel zonder vast menu. Laat je verrassen door dagverse producten en pure smaken!

Adres: Kwartelenmarkt 11, Venlo

15. Lanterna

In Lanterna stap je binnen in een stukje Italië in Venlo: rode geraniums, authentieke tegels, sfeervolle lantaarns en indrukwekkende muurschilderingen. Geniet van traditionele Italiaanse gerechten met een knipoog naar de rest van de mediterrane keuken. Probeer vooral de anti pasti Che sorpresa!

Adres: Heilige Geeststraat 26, Venlo

16. Bistro de Luif

Bistro de Luif, midden in het centrum en op loopafstand van het theater, biedt lokale verse producten en unieke gerechten zoals hun befaamde burgers op luchtig briochebrood en heerlijke truffelpasta. Maar ook hun ontbijt en lunch is de moeite waard! Hoe kom je er? Bistro de Luif is bereikbaar via de hoofdingang van De Maaspoort; daar vind je de bistro aan de linkerkant.

Adres: Oude Markt 30, Venlo

17. Milk and Cookies

Voor de best coffee in town ga je naar Milk and Cookies. Te vinden op een van de gezelligst plekjes in Venlo, ben je hier aan het juiste adres voor een uitgebreide selectie koffies, gebak, ontbijt en lunch. Maar ook voor een high tea of bedrijfsborrel ben je hier op de juiste plek. Wil je meer ontdekken van Venlo? Je kunt ook overnachten in hun Bed & Breakfast!

Adres: Parade 64, Venlo

Eten en drinken in Venlo: ©Milk Venlo voor koffie, eten en meer

Eten en drinken in Venlo: ©Milk Venlo voor koffie, eten en meer

18. Mocca

Bij Mocca in Venlo draait alles om koffie. Met een assortiment van 43 soorten en varianten is dit de plek voor koffieliefhebbers. Ze bieden ook een unieke selectie ontbijt en lunch.

Adres: Oude Markt 3, Venlo

Koffie bij Mocca in Venlo

Koffie bij Mocca in Venlo

19. Nena Pizza

Voor een Napolitaanse pizza-ervaring in Venlo, ga je naar Nena Pizza, dat staat voor Nederlands Napolitaans. Hier proef je de authentieke smaak van Napels. Zo wordt de buffelmozzarella dinsdag in Italië gemaakt en donderdag bij Nena geleverd. Een bezoekje waard voor de echte pizza-lovers dus! .

20. NUL77 SKYBAR

Een wijnbar met uitzicht! Nul77 skybar is gevestigd op de zesde verdieping van een gerestaureerde fabriekstoren. Hier proef je prima gerechten met bijpassende wijnen terwijl je uitkijkt over Venlo. Dagelijks geopend van 17 tot 23 uur.

Adres: Nedinscoplein 7c, 5912 AP Venlo

21. STEK

Bij STEK in Venlo draait alles om gezond genieten. Dit gezellige cafe is te vinden in de Stadsbibliotheek. Begin je dag hier met koffie (en taart), ga zitten met een boek of je laptop of geniet van een gezelschapsspel. Het is ook een plek om te ontmoeten, te vergaderen en lekker te eten. STEK heeft ook een fijn terras!

Adres: Begijnengang 2, 5911 JL Venlo

22. Brasserie Ut Hert

Deze gezellige brasserie werkt met dagverse en lokale producten en is ideaal voor koffie, lunch, diner of een borrel.

Adres: Carleyspassage 27, 5921 JW

Lekker eten en drinken bij ©Brasserie Ut Hert in Venlo

Lekker eten en drinken bij ©Brasserie Ut Hert in Venlo

23. De Werf

De Maasboulevard ligt aan de westelijke Maasoever in het centrale winkelcentrum van Venlo. Dit is een winkel- en recreatiegebied huist onder meer Restaurant De Werf. Geniet hier van wereldse smaken en wijnen op het grote terras aan het water.

Adres: De Werf 1, Venlo

24. Café BLVD

Café BLVD is in elk seizoen een heerlijke plek om te zitten. De serre met uitzicht op het water vormt de ideale setting voor koffie met gebak, een borrel of mocktail. Ook leuk: ze serveren van donderdag t/m zaterdag een cocktailmenu.

Adres: Werf 3, 5911 DK Venlo

25. Dorstig

Borrelbar Dorstig is de plek waar je terecht kunt voor de beste (tiki) cocktails. De zaak is ingericht als een gezellige woonkamer zodat je je thuis voelt. Met een lekker drankje in je hand, een hapje erbij en misschien wel een leuk spelletje, kun je hier de hele avond doorbrengen. Woensdag t/m zondag geopend vanaf 16 uur (in het weekend vanaf 14 uur).

Adres: Kwartelenmarkt 2, Venlo (www.dorstig-venlo.nl)

26. Valuas en La Vie

Op zoek naar een echt toprestaurant in Venlo? Hotel-restaurant Valuas heeft een gastronomisch restaurant waar met wereldse kooktechnieken heerlijke gerechten met ingredienten uit de regio op tafel worden getoverd. Dit alles met mooie bijpassende gerechten en een sterrenservice.

Liever wat minder formeel? Bij Brasserie La Vie waan je je meer in de huiskamer van Valuas. Wil je er meteen een nachtje weg van maken? Blijf slapen in een van de 14 kamers van hun 5-sterren boutique hotel!

Adres: Sint Urbanusweg 11, 5914 CA Venlo

27. Brasserie De Witte

Brasserie de Witte is te vinden in een historische pand uit 1611. Hier vind je een restaurant dat een smaakvolle combinatie biedt van nostalgie en duurzaamheid. De gerechten zijn een mix van ouderwets lekkere, regionale gerechten en internationale invloeden uit de Franse en Italiaanse keuken. Met enorme overdekte stadstuin!

Adres: Parade 28, 5911 CC Venlo

De bijzondere stadstuin van ©Brasserie de Witte in Venlo

©Brasserie de Witte in Venlo heeft een bijzondere overdekte stadstuin 

28. XO Winebar

XO wijnbar serveert veel wijnen per glas, een lekker hapje en een fijne sfeer. Ook leuk voor een high wine, met vier verschillende soorten wijn en bijpassende gerechtjes. Net een high tea, maar dan met vrolijker afloop.

Adres: Heilige Geeststraat 24, Venlo

Wat zijn jouw favoriete hotspots en restaurants in Venlo?

Ontdek meer restaurants en hotspots:

Dit wil je wellicht ook lezen