Gin & Tonic

Festivaltip: Gin Festival Amsterdam

Festivaltip voor gin-liefhebbers: het Gin Festival komt er weer aan! Voor de tweede keer staat de Amsterdamse Undercurrent deze maand in het teken van gin, en alles wat er ook maar mee te maken heeft.

Festivaltip: Gin Festival Amsterdam

Ook zo’n liefhebber van de befaamde gin & tonic? Dan moet je volgend weekend echt naar het Gin Festival! Elk jaar in mei kun je twee dagen lang proeven van maar liefst 150 verschillende gin-merken en je kennis van dit goedje uitbreiden.

Het festival is bedacht en georganiseerd door Mister Cocktail, Albert van Beeck Calkoen.

“Ik wilde een grote groep mensen aanspreken, op een leuke, informatieve en actieve manier over mijn passie: mooie dranken,” aldus Mister Cocktail.

Op het Gin Festival – net als vorig jaar weer in de Undercurrent op het NDSM-terrein – staat meer op het programma dan alleen gin & tonic. Zo kun je je laten informeren over alles wat maar met de drank te maken heeft: verschillende sprekers uit binnen- en buitenland vertellen je uitgebreid over hun vak. Hierbij komt de geschiedenis, en alle facetten van het ontwikkelen, distilleren en verpakken van gin, tonic, jenever en cocktails aan bod.

Festivaltip: Gin Festival Amsterdam Festivaltip: Gin Festival Amsterdam

Ook kunnen er proeverijen worden bijgewoond waar je naast verschillende soorten gin en jenever ook ambachtelijke vodkas, tequilas en mezcals kunt proeven.

Festivalspecial: Celery Ginever

Speciaal voor het festival is een nieuwe gin gelanceerd. De Rutte Celery Ginever werd gemaakt van Rutte’s Celery Gin en 2 jaar gelagerde moutwijn en is beperkt verkrijgbaar: wees er dus snel bij als je een van de 500 flessen wilt bemachtigen.

Festivalspecial: Rutte Ginever werd speciaal voor het festival in gelimiteerde oplage gebotteld

Rutte Celery Ginever werd speciaal voor het festival in gelimiteerde oplage gebotteld

Praktische info

Het festival is toegankelijk voor iedereen van 18 jaar en ouder. Het Gin Festival is net als vorig jaar te vinden in de Undercurrent, gelegen op het NDSM-terrein aan het water. Geen stress wat betreft vervoer: een speciale én gratis veerdienst zal tussen het Centraal Station en het festivalterrein op en neer varen gedurende de openingstijden van het festival.

Ben je iets eerder? De veerdienst vaart al een uur voorafgaand aan elke shift. Bij binnenkomst ontvang je een speciaal tasting-glas en een 200 pagina’s tellende Gin Guide. In samenwerking met Things For Drinks zal ervoor gezorgd worden dat alle drinkglazen van glas zijn. Ook de food trucks zullen werken met uitsluitend papier of biologisch afbreekbaar materiaal.

Maak er meteen een lekker weekendje weg van en boek hier je hotel in Amsterdam!

Iets voor jou, zo’n gin festival?

Lees ook:

2 reacties

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen