Chiharo Shiota te zien bij Het Vlot in Oostende

Winter in Oostende: zo leuk is Oostende in de winter

Stad van strand, zee, vis en zomervakantie, dát is Oostende. Toch? Ook wel, maar dit stadje aan de kust heeft nog zoveel meer in huis! Een stedentrip naar winters Oostende.

Winter in Oostende

Belgische badplaats Oostende wordt veelal geassocieerd met de warme zomermaanden. Maar vergis je niet. Er is meer dan genoeg te beleven voor een heel fijn weekend tijdens de wintermaanden met Winter in het Park, Mu.ZEE Kunstmuseum aan zee, tal van kunstprojecten en fijne plekjes om een hapje te eten en te drinken. Oostende is wa de max!

Deze winter doen in Oostende

Schaatsen maar: Winter in het park

In Oostende kun je je hart ophalen in de decembermaanden met Winter in het Park in het Leopoldpark, een uniek evenement dat jaarlijks heel wat mensen lokt. Denk aan een ware ijspiste, tal van kraampjes met de leukste cadeautjes voor de achterblijvers (en/of voor jezelf), een glaasje glühwein en draaimolens voor de kleintjes.

Schaatsen in Oostende // Winter in Oostende

Nu ben ik niet zo’n schaatsheld maar ik heb er al kletsend en nippend wel heerlijk over uit gekeken. Het Park is een magisch feestje waar de sfeer superpositief is en je met een warm gevoel weer weggaat; aanrader!

Winter in het park 2022

Van 2 december 2022 tot 8 januari 2023 zal het Leopoldpark in Oostende opnieuw omgetoverd worden tot Winter in het Park. Centraal komt er in het park, net als de voorbije jaren, een drijvende ijsschaatspiste op de vijver.

Actuele informatie over Winter in het Park kun je vinden op www.winterinhetpark.be.

Huis van de Kerstman

Op het Wapenplein zal het Huis van de Kerstman terug te vinden zijn, waar je de perfecte kerstfoto kan nemen met je familie of vrienden. Dit jaar kunnen gezinnen opnieuw van de attractie Sapin Magique genieten, die eveneens het Wapenplein zal inpalmen.

Christmas Village

Net als de voorbije jaren laat Christmas Village het Vissersplein baden in kerstsfeer van 15 december tot en met 2 januari.

Cocktails & Food: Histoire d’O

Schaatsen maakt hongerig en dan ben je bij Histoire d’O aan het perfecte adres. De hamburgers zijn werkelijk geweldig en de keuze aan cocktails is enorm! Het menu is verder niet heel groot; dat komt omdat ze alleen met dagverse producten werken en dat is wat mij betreft alleen maar een plus!

Bovendien is het een heel fijn, knus plekje aan de boulevard met een goede sfeer, fijne muziek en prettige bediening. Ze organiseren ook elke maand een conceptavond zoals Sushi Night of Social Supper. Houd de Facebookpagina in de gaten voor deze leuke thema’s!

Voor openingstijden en conceptavonden ga je naar www.histoiresdo.be.

Winter in Oostende // Histoire d’O

Lekker cultureel: Het Vlot – Kunst is (niet) eenzaam

Oostende huist een waar kunstmuseum aan zee: Mu.ZEE en je kunt daar nu terecht voor de tweede editie van een driejaarlijkse internationale tentoonstelling. Ditmaal staat niet De Zee (2015) maar Het Vlot in de spotlights. En zeker niet met zomaar een paar kunstenaars. De kunstliefhebber kan het hart hier ophalen met Chiharu Shiota & Bill Viola.

En niet alleen hier in het museum! De tentoonstelling is te zien op verschillende locaties in de hele stad zodat je een mooie wandeling kunt maken én je zo op plekken komt waar je anders niet zo snel naar binnen zou lopen.

Meer info op www.muzee.be.

Chiharo Shiota te zien bij Het Vlot in Oostende

Chiharu Shiota, Uncertain Journey 2017

232.500 lights please!

Winters zijn donker, maar niet in Oostende. In de Adolf Buylstraat is een ware lichttunnel van maar liefst 188 meter gemaakt zodat de winkelstraat prachtig verlicht! Tegen de avond kun je vier keer genieten van een toffe lichtshow en mocht je het missen; dan kun je er heerlijk onderdoor flaneren.

Oostende Winterstad: lichttunnel Oostende Winterstad: lichttunnel

Lichttunnel in 2022

Dit jaar zal er geen Lichttunnel geplaatst worden in de Adolf Buylstraat. De straat zal wel terug feestelijk verlicht worden en in een gezellige kerstsfeer baden, weliswaar zonder shows. Op die manier blijft Oostende tijdens de kerstperiode de ideale locatie om in een gezellige sfeer al je kerstinkopen te doen. 

Shopping spree

Laat Oostende nu een prima stad zijn om je te buiten te gaan als het om winkelen gaat! In de James Ensorgalerij kun je terecht bij een paar heel leuke winkeltjes en wij sloegen onze slag bij Ferm, een winkel met prachtige Scandinavische artikelen. Er bestaat zelfs een cadeaugids met de leukste tips uit de winkels in Oostende; heel fijn!

Een mooi cadeautje is bijvoorbeeld de Rest’O cheque. Je kunt deze online bestellen en je kunt deze Oostendse restaurantcheque inleveren bij deelnemende restaurants, zoals Histoire d’O en vele anderen. En boek je via Winter in Oostende een verblijf? Dan krijg je een mooi geschenk op de hotelkamer!

NYC goes Oostende: Mommy’s Bastards

We liepen toevallig langs Mommy’s Bastards en zijn daar nog steeds heel blij mee. Dit restaurantje is in 2017 geopend, is stoer, doet je even denken aan New York City, is prachtig ingericht en serveerde een geweldige fishburger en poke bowl.

Wij waren net op tijd; de twee verdiepingen waren binnen no time helemaal afgeladen en ik begrijp wel waarom. Wat een mooi plekje om ons bezoek aan Oostende af te sluiten!

Mommy’s Bastards, Dwarsstraat 10, 8400 Oostende (op woensdagen gesloten)

Heerlijk eten bij Mommy's Bastards in OostendeHeerlijk eten bij Mommy's Bastards in Oostende

Slapen in Oostende: Leopold Hotel Oostende

Tijdens ons verblijf sliepen we in Leopold Hotel Oostende. Het hotel ligt op een steenworp afstand van zowel de boulevard en het strand, als de winkeltjes en het museum. Tel daarbij de ruime kamers, het vriendelijke personeel en de gratis parkeergelegenheid in een nabije garage op en je hebt een heerlijk plekje om tijdens een weekendje Oostende te verblijven!

Zo leuk is Oostende in de winter

Oostende Winterstad

Heb jij al zin om deze winter naar Oostende te gaan?

3 reacties
  1. Ik woon zelf in Oostende en hoewel ik soms wel eens mijn bedenkingen heb bij de dingen die ze organiseren, vond ik de kerstvakantie in Oostende geweldig. Het Leopoldpark en de lichttunnel zijn inderdaad prachtig. Ik heb geschaatst met mijn zusje in het donker en tussen al die lichtjes heeft dat zeker iets!

  2. Ik ben een keer in de zomer in Oostende geweest, maar het klinkt alsof het in de winter ook wel erg leuk is… Al die lichtjes, wauw! En Mommy’s Bastards ziet eruit als een restaurant helemaal in mijn stijl! Malou x

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen