Juni 2018 - Principal Manchester

Work and leisure: mijn week in Manchester

Afgelopen week verbleef ik 5 dagen in Manchester. Niet om vakantie te vieren, ik was er voor een congres dat ik mede organiseerde. Gelukkig was er naast werk ook genoeg tijd over om wat van de stad te zien. Work & leisure in Manchester!

Work and leisure: mijn week in Manchester

Mijn eerste bezoek aan Manchester – ter voorbereiding op het congres waarvoor ik nu weer naar Manchester afreisde – is alweer ruim anderhalf jaar geleden, in 2016. Vorige week was het eindelijk tijd om opnieuw af te reizen naar Manchester, samen met een groep collega’s!

Maandag – Op naar Manchester

Vliegen naar Manchester kost iets meer dan een uur; maar met de reis naar en van het vliegveld en alle controles eromheen ben je er al gauw een halve dag aan kwijt. Als we om half zeven ‘s avonds eindelijk in ons hotel zijn, hebben mijn collega en ik dan ook flinke trek.

Pizza en rode wijn bij PLY Manchester

Pizza en rode wijn bij PLY (26 Lever St, Manchester)

We belanden bij PLY in het Northern Quarter. Pizza, rode wijn en een vegan chocolate cake zo groot als mijn hoofd zorgen ervoor dat ik na afloop bijna naar ons hotel terug kan rollen.

Na het eten steek ik nog even snel de straat over. Tijdens mijn eerste bezoek twee jaar terug was hier een geweldig portret van David Bowie te bewonderen. Nu hangt hier een ode aan Manchester. Al is die vlak na ons bezoek volgens mij ook alweer overgeschilderd, zag ik op Instagram.

Dinsdag – Voorpret

5 juni 2018: Werken in de lobby van Motel One Manchester

We verbleven in Motel One Manchester Piccadilly, schuin tegenover het gelijknamige treinstation. Een aanrader wat mij betreft: modern en betaalbaar, comfortabel en schoon. Prima voor zowel een werkreis als stedentrip.

Na een uitgebreid ontbijt (ben ik de enige die bij hotelbuffetten altijd drie keer zoveel uit dan normaal?) besluiten we een paar uurtjes te werken in de lobby van ons hotel.

Aan het eind van de ochtend vinden we het mooi geweest. Op naar de stad, om de toerist uit te hangen en een leuke lunchplek te vinden.

Lees ook: Doen in Manchester: hotspots + street art

Manchester Cathedral

Dankzij mijn geweldige gevoel voor richting lopen we met een omweg richting Exchange Square en komen we langs dit kerkpleintje en Manchester Cathedral.

Tweegangenlunch bij Zizzi (Corn Exchange Manchester)

We belanden op het zonnige terras van Zizzi en trakteren onszelf op een tweegangen-lunch voor £10.95. Na een mozzarella en tomaat als voorgerecht en een bord vol risotto als hoofdgerecht zit ik meer dan vol.

5 juni 2018: Exchange Square en Corn Exchange Manchester

Corn Exchange Manchester en Exchange Square liggen er mooi bij met dit zonnige weer en worden druk bezocht. Het zijn bekende trekpleisters in het centrum van Manchester. Zeker met dit heerlijke lenteweer een populaire plek om te flaneren en van het mooie weer te genieten.

 

Na een korte tussenstop in het hotel is het aan het eind van de middag tijd om aan de slag te gaan. We zijn hier voor een congres en dat begint met een informele borrel in een lokale pub.

5 juni 2018: Borrel bij The Salutation Pub

Hoe typisch Brits is deze pub?!

5 juni 2018: Hamburgers en steak bij Gorilla

Na een drankje of twee vinden drie collega’s en ik het mooi geweest en gaan we op zoek naar een leuke plek voor diner. We komen terecht bij Gorilla, gevestigd onder een van de bogen van de treinburg.

5 juni 2018: Hamburgers en steak bij Gorilla

Gorilla, 54-56 Whitworth St, Manchester (www.thisisgorilla.com)

Cocktails, bier, steak en friet… de muziek in deze hippe venue maakt een goed gesprek wat lastig maar wij zijn tevreden!

5 juni 2018: als de avond valt in Manchester

Overal in Manchester vind je dit contrast tussen oud en nieuw. En bouwterreinen, want door de hele stad heen wordt al jaren grondig gewerkt aan wegen en gebouwen.

Woensdag – Aan de slag

Manchester Metropolitan University

En dan is het tijd om echt aan de slag te gaan! Onze locatie voor de komende drie dagen…

Meet Stan, the T-Rex in Manchester Museum

Meet Stan, the T-Rex!

De openingsborrel van het congres vindt plaats onder de neus van deze indrukwekkende T-Rex in het Manchester Museum. Wat brengt mijn werk me soms toch op geweldige plekken!

Rondleiding door Manchester Museum

We krijgen zelfs een korte rondleiding door het museum en maken kennis met een van de vele collecties die er te zien zijn.

Met een tafel vol eten bij Swadesh in Manchester

Swadesh, 98 Portland St, Manchester

We sluiten de avond af met een tafel vol Indiaas eten bij Swadesh. Eindelijk weer eens paneer voor mij, de gerechten van mijn collega’s mogen er ook zijn!

Donderdag – IJsbeer & beers

7 juni 2018: Bruggen in Manchester

Wanneer je via een andere route van hotel naar congreslocatie loopt, komt je weer heel andere dingen tegen. Ik hou van deze doorkijkjes en Manchester zit er vol mee!

Alweer een nieuwe dag op Manchester's MMU

Alweer tijd voor dag twee!

 

Hoe vaak heb jij oog in oog met een ijsbeer gestaan?! Het overkomt ons tijdens het congres, weer eens een andere keynote talk! Niet echt natuurlijk maar toch kan ik het niet laten deze ijsbeer even te aaien.

Juni 2018 - Principal Manchester

Op naar de locatie waar de social van vanavond plaats vindt.

We sluiten de dag af in de pub onder Hotel Principal. Naar verluid bleef het nog lang gezellig… maar oma hier taaide al vroeg af wegens een nog vroegere start de volgende ochtend.

Vrijdag – Liverpool, Manchester en Amsterdam

 

En dan is ‘ineens’ onze laatste dag alweer aangebroken! Tijd voor een vroege checkout, want er is nog genoeg te doen vandaag.

“What do you mean; this is not the way to Platform 9 3/4?!”

Voor we vanavond naar huis vliegen, mag ik nog even op en neer naar Liverpool! Maar niet voor mijn Harry Potter momentje is vastgelegd op beeld.

Hallo Liverpool! Ik ben hier voor een klantinterview dat voorspoedig verloopt. Tijd om de stad beter te leren kennen, is er helaas niet. Deze radiotoren is echter niet te missen.

World Museum, William Brown St, Liverpool

Een bezoek aan het World Museum zit er helaas ook niet in. Jammer want de beroemde Terracotta Warriors worden hier nu tentoongesteld! Misschien moet ik toch voor eind oktober nog eens terug…

Pics or it didn’t happen…

Een snelle selfie om te bewijzen dat ik écht in Liverpool was dan maar. Terug in Manchester zijn we precies op tijd voor de laatste lunch.

 

Container shops in Manchester

Elke dag langs deze hippe container shops gelopen maar helaas geen tijd gehad om ze zelf te bezoeken.

Een paar uur later, eenmaal op het vliegveld en na lange rijen voor de bagagecheck en een vertraagd vliegtuig terug naar huis, neem ik nog maar eens een pizza. Mooie maaltijd om deze week mee af te sluiten.

 

Het duurt langer dan gepland maar als we dan eindelijk de lucht in gaan, worden we wel getrakteerd op een prachtige zonsondergang. Dag Manchester, het was weer tof!

Ben jij al eens in Manchester of Liverpool geweest?

2 reacties

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen