Augustus in beeld 2018

Augustus in beeld: van zomer in Nederland tot herfst in Finland

Augustus stond in het teken van een hittegolf, herfstgevoel en een bucketlist reis. Een maand van uitersten, één die eindeloos lang leek te duren en sneller dan gedacht toch ineens weer voorbij was. Mijn augustus in beeld.

Mijn augustus in beeld

Is het echt alweer september? Ik moet altijd een beetje zuchten wanneer de ‘hoe snel vliegt de tijd’-clichés je om de oren vliegen. Toch maak ik mezelf er eigenlijk elke maand net zo schuldig aan. Augustus leek wel eindeloos te duren, net als de zomer. Het was warm, warmer, warmst en ik telde de dagen af tot de temperaturen eindelijk weer wat lager werden. In Lapland werden mijn gebeden verhoord, zowel qua temperatuur (hallo herfst!) en op bucketlist gebied. Mijn augustus in beeld.

Woensdag

 

‘s Avonds ga ik voor een spontane borrel met een vriendin, omdat het leven even gevierd moest worden.

Vrijdag

Het is zo warm in m’n huis dat ik besluit maar in de deuropening te eten. Daar voel ik tenminste nog een licht briesje, de enige manier om nog een klein beetje af te koelen.

Zondag

5 aug 2018 Utrecht borrel date

Ik heb met een vriendin afgesproken in Utrecht. We belanden bij Jonkheer de Ram.

5 aug 2018 Utrecht borrel date

Het is nooit te warm voor bitterballen!

Dinsdag

Even buiten lunchen in de schaduw. Je zou bijna zeggen dat het herfst is met dit dorre gras en alle afgevallen bladeren.

Donderdag

9 aug 2018: Ik koop voor het eerst in tijden weer eens nieuwe boeken

Nieuw leesvoer. Het is alweer even geleden dat ik nieuwe boeken kocht maar deze levenslessen uit de dierenwereld kon ik niet laten liggen!

Donderdag

The world according to me #65 naar Fins Lapland

Bijna op reis! Hoog tijd om de reisplannen te bespreken, onder het genot van pizza en wijn natuurlijk.

Woensdag

22 aug 2018 Op naar Finland

En dan is het tijd om voor een hele vroege vlucht richting mijn noordelijkste bestemming ooit: met Voigt Travel vlieg ik naar Finland! Fins Lapland om precies te zijn.

22 augustus 2018: Op de poolcirkel

Nog geen uur na onze landing in Rovaniemi staan we op de Poolcirkel. Toch wel bijzonder, zo noordelijk ben ik nog nooit gereisd.

22 augustus 2018: Rendieren langs de weg in Lapland

Ook bijzonder: het eerste rendier dat we even later langs en op de weg zien lopen. Het blijkt de eerste van vele tientallen.

Donderdag

Voor het eerst raften… ik vind het nogal spannend! En natuurlijk blijkt het achteraf vooral ontzettend leuk en had het allemaal zelfs wel wat heftiger gemogen.

Vrijdag

Vrijdag 24 aug: Hiken door Oulanka Nationaal Park in Finland

Hiken door Oulanka Nationaal Park. Wat begon als een korte wandeling, werd een regenachtige hike van 12 kilometer vol heuvels en trappen. Zelfs mijn waterproof mascara kon het nauwelijks aan. Er kon nog net een smirk vanaf bij deze fotostop.

Zaterdag

Zaterdag 25 aug 2018: Quadbiken in Ruka, Finland

Tijd voor nog meer actie: quadbiken in de omgeving van Ruka! We blijken achteraf op de Finse dag van de natuur met deze ronkende benzineslurpers op pad te zijn geweest. Oeps.

26 aug 2018: Kampvuur in Finland

We sluiten de dag af met een kampvuur. Heerlijk, dit soort avonden, hier kan ik wel aan wennen.

Zondag

18 aug 2018: een wit rendier in Finland

Vandaag verruillen we Ruka voor Salla, zo’n vijf kwartier verderop. Onderweg spotten we een wit rendier! Die zie je dan weer een stuk minder langs de weg.

26 aug 2018: dineren in Kiela in Salla, Finland

We dineren in Restaurant Kiela, bij onze accommodatie Sallatunturin Tuvat. Kraakverse zalm en heerlijke aardappelen, ik plof bijna na afloop.

26 aug 2018: prachtige zonsondergang in Salla, Finland

En dat je dan vervolgens nog even achterom kijkt en wordt getrakteerd op deze vurige lucht. Love it!

Maandag

27 aug 2018: Rendieren voeren in Salla Reindeer Park

Geen slechte manier om een nieuwe week mee te beginnen: oog in oog met rendieren in Salla Reindeer Park. Ze zijn zo leuk!

Al blijven het wilde dieren en kun je sommigen maar beter met rust laten, zeker als de paartijd weer aanbreekt. Dit mannetje zag het blijkbaar ook wel zitten, want vlak na deze foto hing ‘ie ineens in m’n nek en lag ik bijna plat voorover. Oeps.

27 aug 2018: Snoekburger en vis-pizza bij LOG restaurant in Salla

Al die frisse buitenlucht maakt hongerig! ‘s Avonds staat een diner bij Log Restaurant op de planning: we gaan voor een snoekburger en pizza met zalm en lokale vis.

Noorderlicht spotten in Lapland

En de dag eindigt onverwacht met een bucketlist item: met eigen ogen het Noorderlicht zien! En het nog op beeld krijgen ook, ik word er nog steeds blij van! Ook bijzonder: als je het Noorderlicht aan de lucht ziet dansen en echt het idee hebt dat je naar een show van Moeder Natuur kijkt.

Lees ook: 9 Dingen om in Fins Lapland van je bucketlist te vinken

Dinsdag

Even pauze van het peddelen in Oulanka National Park

Een nieuwe week begint met alweer een activiteit op het water: een kanotocht door Oulanka Nationaal Park. Na een uur peddelen maken we een tussenstop langs een bekende hiking-route voor lunch.

Sorry not sorry: even lachen in het museum van Salla

Kon het niet laten: even lachen in het museum van Salla.

Woensdag

29 augustus: weer terug naar huis

En dan zit een geweldige week in Finland er weer op. Moe van alle indrukken (en activiteiten) kijk ik ook wel weer uit naar mijn eigen bed. Ik zal weten dat ik thuis ben ook: mijn katten laten me de eerste dag na terugkomst meestal geen moment meer alleen.

Vrijdag

Altijd weer lachen tijdens onze jaarlijkse bedrijfsbarbecue. En nog eens lachen, want ik win zowaar een prijs tijdens de fotowedstrijd. In de categorie ‘Meest romantische foto’ nog wel, toch knap als vrijgezel.

En deze maand? Ik ga deze maand na twee jaar eindelijk weer eens naar mijn geliefde Londen en heb verder vooral veel leuke afspraken met vrienden gepland.

Wat was jouw hoogtepunt van augustus? En nog leuke plannen voor komende maand?

Weten wat ik tussen het bloggen door uitspook? Gluur mee en volg me op Instagram voor persoonlijke plaatjes en achter de schermen & on the road stories.

4 reacties
  1. Ah je Finlandfoto’s zagen er zo gaaf uit! Dat Noorderlicht ook, wauw! Wordt het daar ook lang donker nu of maar heel kort?
    En die witte eland, zo bijzonder!

    1. Het begint er nu weer langer donker te worden. Had niet verwacht dat het zo vroeg in het jaar al te zien zou zijn; rond middernacht was het nog niet helemaal donker zoals je op mijn Noorderlicht foto’s kunt zien. Een bijzondere reis was het zeker!

  2. Ik kan me al amper meer voorstellen dat het begin augustus zo heet was, haha. Je reis ziet er prachtig uit. Zo gaaf om het Noorderlicht te zien lijkt me! Mijn maand stond in het teken van mijn vriend helpen verhuizen naar Antwerpen. Hij zit er inmiddels, nu afwachten wanneer het mijn beurt is.

    1. Haha, ik ook niet?! En het Noorderlicht was echt geweldig! Niet verwacht het met eigen ogen te kunnen zien, nog veel toffer dan ik dacht. Succes met de verhuizing!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen