Deze apps gebruik ik dagelijks

Mijn favoriete apps voor (bijna) dagelijks gebruik (minus social media)

Ben jij net als ik ook zo vastgeplakt aan je mobiele telefoon? Er gaat geen dag voorbij dat ik ‘m niet gebruik en dat is niet eens alleen voor social media. Deze handige apps gebruik ik bijna dagelijks!

Deze apps gebruik ik dagelijks (-social media)

Mobiele telefoons zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Als millennial kocht ik mijn eerste mobiele telefoon pas tijdens mijn studententijd. Het duurde járen voor ik mijn eerste Apple iPhone aanschafte. En hoewel offline leven af en toe best lekker is, kan ik me een leven zonder mobiele telefoon haast niet meer voorstellen. Je hebt tenslotte de hele wereld binnen handbereik!

Dat is af en toe ook een enorm nadeel. Ik heb inmiddels een haat/liefde verhouding met sommige social media apps en frustrerende algoritmes. En zelfs deukjes in mijn pinken, van het altijd maar vasthouden van het toch best zware toestel.

Gelukkig zijn er naast social media genoeg fijne apps die ik dagelijks gebruik, om allerhande redenen. Deze handige apps gebruik ik dagelijks op mijn iPhone.

Timehop: then & now

Met mijn eerste favoriet smokkel ik meteen een beetje. Met Timehop neem je elke dag een duik in je verleden. Dat wil zeggen: in het verleden van je telefoon en social media updates! Timehop laat zien wat je op deze dag in de afgelopen jaren hebt gedeeld op Facebook, Twitter, Instagram of andere kanalen die je aan de app hebt gekoppeld.

Deze apps gebruik ik dagelijks: Timehop

Zo was ik vier jaar geleden een nachtje in Den Bosch >>

Vaak leuk, soms beschamend en heel af en toe verrassend, wanneer je werkelijk géén idee hebt wat die statusupdate van 8 jaar geleden ook alweer betekende.

Ook leuk: Timehop houdt een streak bij van het aantal dagen dat je de app hebt geopend. Verslavend; ik ben de 900 dagen inmiddels gepasseerd!

Calm: take a deep breath

Calm is een meditatie- en slaap app die ik vooral gebruik om in slaap te vallen. Om alle opties te gebruiken ben je na een proefperiode van 7 dagen zo’n €60 per jaar kwijt.

Ik gebruik de gratis versie en luister al maanden bijna elke avond naar de rustgevende stem van Stephen Fry die je meeneemt naar de Franse lavendelvelden.

Slow travel in de Provence in Frankrijk

In slaap vallen met de stem van Stephen Fry op de achtergrond kan met de Calm app

Kies je wel voor de betaalde versie? Dan kun je ook eindeloos gebruik maken van meditatiesessies die je helpen bij stress, anxiety of focus, muziek en meer slaapverhalen door onder andere acteur Matthew McConaughey.

Fitbit: stappen en slaap tracken

Waar menig fit-fanaat deze app vooral zal gebruiken om beweging en het aantal dagelijkse stappen te tellen, gebruik ik Fitbit vooral in bed. Om bij te houden hoeveel ik slaap dus.

De app – te gebruiken met een Fitbit watch – meet je slaap aan de hand van je (verlaagde) hartslag en bewegingen die je tijdens je slaap maakt. Niet 100% accuraat, toch geeft het een aardig beeld van je nachtrust en is het een must voor liefhebbers van statistieken.

Dropbox: handige opslag om overal bij je bestanden te kunnen

Ondanks dat je je Apple iPhone kunt koppelen aan iCloud en daardoor automatisch al je bestanden kunt opslaan, ben ik niet afgestapt van mijn Dropbox-account. De ideale tool om foto’s en bestanden op te slaan en vanuit verschillende apparaten te kunnen gebruiken. Zo kan ik dus makkelijk foto’s van mijn telefoon via mijn laptop bereiken.

Ook gebruik maken van Dropbox? Meld je aan via deze link en we ontvangen allebei 500 MB extra opslagruimte!

1Password: hou het veilig

Met steeds meer platforms, e-mailadressen en andere accounts waar een wachtwoord voor nodig is, is het voor een chaoot als ik onmogelijk alle wachtwoorden uit haar hoofd te kennen. Veiligheid online is geen sinecure, daarom investeerde ik in een wachtwoordmanager die deze wachtwoorden voor mij onthoudt.

Deze apps gebruik ik dagelijks

Naast het opslaan van inloggegevens, geeft 1Password ook waarschuwingen over websites die zijn gehackt en kun je met de password generator binnen no time sterke wachtwoorden aanmaken. Handig én veilig!

Welke apps gebruik jij dagelijks?

Spon /adv / lees mijn disclaimer voor meer informatie

5 reacties
  1. Stephen Fry’s stem is heerlijk. Ik luister geen kalme verhalen, maar ken hem van de Harry Potter audiobooks! Time Hop ga ik direct installeren. Super leuk! <3

    1. Spuit elf hier is dus nog steeds niet aangehaakt bij podcasts! Evernote hoor ik vaak goede verhalen over, toch heb ik er zelf gek genoeg eigenlijk nog nooit mee gewerkt. Zal eens kijken!

  2. Fitbit gebruik ik ook, vind het heel fijn om een beetje de beweging bij te houden en die slaapstatistieken zijn ook wel leuk om in te zien (accuraat of niet haha). Ik gebruik verder ook Daylio, een app waar je met een emoticon en in een of twee zinnen aangeeft hoe je dag was. Heel leuk om jezelf vaker positief naar de dag te laten kijken en je kunt ook zien hoe je bijvoorbeeld twee jaar geleden je dag beleefde.

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen