Bucketlist en reistrends

Mijn ultieme bucketlist: wat wil ik ooit nog zien en doen?

Iedereen heeft wel een bucket list. Een lijstje met dingen die je nog wil doen, zien, bereiken of presteren. Mijn bucketlist is inmiddels haast oneindig en bestaat uit plekken die ik nog wil zien, maar ook dingen die ik nog wel leren of doen. Vandaag deel ik mijn bucketlist met jullie!

Bucketlist: de ultieme lijst der lijsten

Een bucketlist, wat is dat eigenlijk? Vrij vertaald betekent het vooral een lijst van ervaringen die iemand wil beleven voor ‘ie sterft. Dat kan natuurlijk van alles zijn, van heel klein (zoals elke dag een wandeling maken of een nieuw gerecht leren bereiden) tot groots, zoals een wereldreis maken of een huis kopen.

(buck·et list) a number of experiences or achievements that a person hopes to have or accomplish during their lifetime: making this trip is the first thing on my bucket list

Mijn ultieme bucketlist

Mijn bucketlist bestaat inmiddels uit een mix van nieuwe bestemmingen, bijzondere ervaringen en ultieme dingen die waarschijnlijk nooit gaan gebeuren. En, ook belangrijk: ik kan inmiddels diverse dingen afstrepen van mijn bucketlist. Check! Wat er nog op mijn bucketlist staat, deel ik graag met je. Van onrealistische ‘gaat-nooit-gebeuren’ tot wie weet, misschien wel sneller dan ik denk!

wat kan ik afvinken van mijn bucketlist? wat kan ik afvinken van mijn bucketlist?


Overnachten in Giraffe Manor in Kenia is wel de ultieme droom!

Been there, done that

Zo’n bucketlist is er natuurlijk om mooie plannen en dromen te maken die je misschien wel nooit zult verwezenlijken. Maar sommige van die dingen kan ik wel degelijk afvinken van mijn lijst. Zo leerde ik mezelf als tiener uit pure verveling jongleren. En vond ik Nemo niet een maar zelfs twee keer tijdens het duiken op de Whitsunday Islands.

Ook bezocht ik inmiddels beroemde wereldwonderen als de Great Wall of China en de Verboden Stad tijdens mijn verblijf in China en de Taj Mahal tijdens mijn week in India.

Dit kan ik afvinken van mijn bucketlist!

Mijn ultieme bucketlist: wat wil ik ooit nog zien en doen?

Mijn ultieme bucketlist: wat wil ik ooit nog zien en doen? Mijn ultieme bucketlist: wat wil ik ooit nog zien en doen? Mijn ultieme bucketlist: wat wil ik ooit nog zien en doen? Mijn ultieme bucketlist: wat wil ik ooit nog zien en doen?

Nu zorgen dat ik de komende tijd nog meer dingen van mijn bucketlist kan afvinken. Een mooi streven, toch?

Meer bucketlist inspiratie nodig?

Wat staat er nog op jouw bucketlist?

Dit wil je wellicht ook lezen
5x corny tips voor de kerstdagen

5x corny tips voor de kerstdagen

Vijf dagen voor kerst en waarschijnlijk komen de kersttips en -ideeën je nu al je neus uit. En dan zijn we nog niet eens begonnen aan de feestdagen. Toch doe…