Dit najaar doen in Londen: 14 activiteiten

Dit najaar doen in Londen: 14 activiteiten

Londen bruist! Er is op elke dag van het jaar wel iets te doen, of je nu fan bent van winkelen, geniet van culinaire hoogstandjes tijdens food festivals of liever een museum bezoekt. Ook deze herfst staat er weer genoeg op de evenementenkalender van de stad. 14 activiteiten in Londen dit najaar: dit kun je dit najaar doen in Londen.

Dit najaar doen in Londen

Mij kun je elk seizoen blij maken met een bezoek aan Londen. En inmiddels ben ik er ook in elk seizoen wel eens geweest geloof ik. Lekker flaneren langs de Theems tijdens zonnige zomerdagen. Schuilen in boekhandels en musea tijdens regenachtige herfstmiddagen. En lekker opwarmen met warme choco tijdens een kerstmarkt in december.

Een paar dagen in Londen is altijd fijn. Ook dit najaar zijn er weer tal van evenementen en activiteiten die een bezoek aan Londen extra de moeite maken.

14 activiteiten in Londen dit najaar

Deze lijst wordt elk jaar geactualiseerd

 1. Restaurant Festival (t/m 31 oktober 2019) – Geniet deze maand van gastronomische hoogstandjes tijdens het culinaire Restaurant Festival waar de beste restaurants en chefs van Londen aan deelnemen.
 2. London Cocktail Week ( 4-13 oktober 2019) – Meer zin in een drankje? Bij meer dan 200 cafés en bars in Londen staat tijdens de Cocktail Week een £5 cocktail op de kaart voor mensen met een speciale festivalpas. Old Spitalfields Market huist daarnaast een speciaal Cocktail Dorp waar allerlei events plaats vinden.
 3. London Oktoberfest 2019 (diverse data in oktober en november 2019) – Liefhebbers van Duits bier kunnen dit najaar ook in Londen terecht voor Duitse bratwurst, schlagers en enorme pullen Duits bier.
 4. BFI London Film Festival (2-13 oktober 2019) – Tijdens dit prestigieuze Britse filmfestival zullen meer dan 200 films en documentaires uit meer dan 70 landen worden afgespeeld, inclusief tientallen premières.

Tal van activiteiten in Londen dit najaar

Dit najaar doen in Londen: de leukste activiteiten

Foto door Brian A Jackson, via Shutterstock

 1. Diwali Festival 2019 (3 november 2019) – Dit gratis festival op Trafalgar Square staat in het teken van het Hindu, Sikh en Jain Festival of Lights. Van 12 uur tot 19 uur kun je luisteren naar optredens, lekker eten en meedoen met (familievriendelijke) activiteiten.
 2. Museums at Night (31 oktober – 2 november 2019) – Na sluitingstijd kunst en artefacten bekijken met een cocktail in je hand. Weer eens een ander avondje uit!
 3. Bonfire Night Fireworks (op en rond 5 november 2019) – Op en rond 5 november worden elk jaar door heel Londen vreugdevuren en vuurwerk ontstoken ter nagedachtenis aan Guy Fawkes en zijn poging het Houses of Parliament en King James I op te blazen in 1605.
 4. EFG London Jazz Festival (15-24 november 2019) – Tien dagen jazz in Londen tijdens het London Jazz Festival, met optredens van zowel beginnende artiesten als bekende wereldsterren.

Kerst festivals en kerstmarkten in Londen

Ga jij in november of december naar Londen? Vanaf half november wordt de stad steeds verder in de feeststemming ondergedompeld. Op de volgende plekken kun je terecht voor kerstfestivals en kerstmarkten:

 1. Christmas in Leicester Square (november 2019 tot januari 2020) – Deze traditionele kerstmarkt is elk jaar weer de plek om je voorraad kerstversiering aan te vullen. Theatergroepen zorgen voor extra entertainment.
 2. Southbank Centre  Wintre Festival (8 november 2019 – 5 januari 2020) – Speciale kerstmarkt en kerstshows bij het Southbank Centre, om alvast in de kerstsfeer te komen.
 3. Winter Wonderland in Hyde Park (Hyde Park, 21 november 2019 – 5 januari 2020) – Kom in de kerstsfeer tijdens Winter Wonderland in Londen’s Hyde Park. Dit gratis familiefestival huist onder meer een ijsbaan, leuke shows, een reuzenrad en natuurlijk een grote kerstmarkt.
 4. Hogwarts in the Snow (16 november 2019 t/m 26 januari 2020) – Hogwarts is een must-visit voor Harry Potter fans. Zeker een bezoek brengen aan de filmstudio’s waar de films werden opgenomen voor een winters kijkje achter de schermen dus.

Lees ook: Maak een een magische roadtrip door Zuid-Engeland en duik in de wereld van Harry Potter

Winter Wonderland in Hyde Park, London

Explore London’s Autumn Season

 1. Christmas at Kew (Kew Gardens, 20 november 2019 – 5 januari 2020) – Duik in de betoverende kerstwereld tijdens Christmas at Kew in de Royal Botanical Gardens. Dit populaire evenement keert terug met een nieuwe avondwandeling in het donker door de beroemde botanische tuinen. Ook is er een spectaculaire lasershow en een 20 meter lange tunnel van lichtjes.
 2. Christmas Carols in Trafalgar Square (diverse data in december 2019) – In de twee weken voor kerstmis kun je op Trafalgar Square geregeld luisteren naar meer dan 40 carol groups die kerstliedjes zingen om geld in te zamelen voor goede doelen.

Christmas Carols in Trafalgar Square

Genoeg te doen voor een leuke citytrip naar Londen dus!

Dit jaar naar Londen? Drie nieuwe hippe hotels in Londen

Bewaar deze activiteiten in Londen dit najaar op Pinterest

Dit najaar doen in Londen: 14 activiteiten

Foto door Pawel Pajor / Shutterstock.comBooking.com

Heb jij Londen dit najaar al op je reiskalender staan?

5 reacties
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dit wil je wellicht ook lezen
Secret spots in Londen: bezoek Leadenhall Market

7x Uit eten in Londen

In een wereldstad als Londen kan het aanbod aan restaurants nog weleens overweldigend zijn. Tijdens mijn laatste paar bezoeken deed ik weinig anders dan lekker eten in Londen. Ik geef…