Verborgen schatten in Londen: St Dunstan’s in the East Church Garden

Secret spots in Londen: ontdek 6 ‘geheime’ plekken in Londen

Iedereen die weleens in Londen is geweest, heeft de bekende trekpleisters ongetwijfeld gezien. Zoek je liever onbekende plekken? Deze secret spots in Londen wil je zien: ontdek 6 ‘geheime’ plekken in Londen!

6 verborgen schatten in Londen

Voor een wereldstad als Londen zijn talloze reisgidsen beschikbaar. De bekendste trekpleisters heb je na een eerste bezoek vaak wel gezien. Big Ben, Buckingham Palace, Westminster Abbey, Trafalgar Square, je kunt er dagen mee vullen.

Secret spots in Londen: ken jij deze ‘geheime’ plekken al?

In zo’n grote stad zijn natuurlijk ook veel verborgen schatten te vinden, die je niet zomaar zult vinden als je er niet een beetje moeite voor doet. Zoek jij deze secret spots in Londen op tijdens je volgende bezoek?

1. St Dunstan’s in the East Church Garden

St Dunstan-in-the-East was een parochiekerk van de Church of England op St Dunstan’s Hill, halverwege London Bridge en de Tower of London in de City of London. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de kerk werd grotendeels verwoest door bombardementen. De ruïnes zijn nooit herbouwd of afgebroken. De overgebleven muren vormen nu de afbakening van een prachtige, openbare tuin.

En ondanks dat deze tuin op loopafstand van bekende trekpleisters als de Tower Bridge ligt, is het een spot die niet veel mensen kennen. Ideaal voor een rustmomentje in deze drukke wereldstad dus.

Te vinden tussen Monument en Tower Hill – St Dunstan’s Hill, London EC3R 5DD

Secret spots in Londen: ontdek geheime plekken in Londen zoals St Dunstan-in-the-East

Secret spots in Londen: ontdek geheime plekken in Londen zoals St Dunstan-in-the-East (Foto door Elisa.rolle (CC BY-SA 4.0))

2. Neal’s Yard

Zelf liep ik er een paar jaar geleden toevallig tegenaan: het steegje Neal’s Yard, dat je naar een klein pleintje vol kleurrijke gevels met groene beplanting en kleine health-food cafés en winkeltjes leidt. Het ligt op loopafstand van Covent Garden station en het Palace Theatre, waar Harry Potter and the Cursed Child speelt.

7 'secret spots' in Londen: Neal's Yard

Ontdek de geheime plekken in Londen: Neal’s Yard ligt verscholen tussen bekende bezienswaardigheden

3. The Seven Noses

Misschien zijn ze je weleens opgevallen: verspreid door Soho kun je 7 kunst-neuzen vinden, gemaakt door artiest Rick Buckley als protest tegen de plaatsing van CCTV camera’s  in het centrum van Londen. Over de neuzen gaan diverse urban myths rond; ze zijn in elk geval leuk voor een speurtocht.

4. The Hidden Ears

Alsof neuzen niet genoeg zijn, kun je nog meer losse ledematen vinden in Londen. In Floral Street, Covent Garden, vind je namelijk her en der oren aan de muren, gecreëerd door artiest Tim Fishlock, die zijn eigen oren als voorbeeld gebruikte om de kunst-oren te maken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Chanish 🌝🌞 (@twirlingcouple) op

5. Leadenhall Market

Een overdekte markt zie je niet zo snel over het hoofd. Toch is Leadenhall Market niet de meest bekende markt van Londen. Deze overdekte markthal is prachtig om te zien; het glazen ornamenten dak dateert uit de 19e eeuw en de kleurrijke aankleding zal iedereen aanspreken (hallo Instagram).

Harry Potter fans zullen deze markt daarnaast ongetwijfeld herkennen als een van de ingangen naar Diagon Alley!

Secret spots in Londen: bezoek Leadenhall Market

Wist jij dit al over Londen? De leukste (reis)weetjes over Londen

6. Het kleinste politiestation van Engeland

Trafalgar Square heb je ongetwijfeld weleens bezocht, met de monumentale zuil Nelson’s Column, de vier bronzen leeuwen en de fonteinen. Maar is het kleinste politiestation van Engeland je hier weleens opgevallen?

Je vindt het op de South East Corner, verstopt in een ronde zuil. Het werd in de jaren ’20 van de 20e eeuw gebouwd en was bedoeld om een enkele politieagent te huisvesten, of twee gevangenen! Tegenwoordig huisvest het alleen nog schoonmaakmateriaal van Westminster Council (een broom cupboard, hoezo Harry Potter vibe?).

Secret spots in Londen: ontdek geheime plekken in Londen

Trafalgar Square Police Station © Kim Fyson (cc-by-sa/2.0)

Kende jij deze verborgen schatten in Londen al? Of kun jij nog andere secret spots aanraden?

Featured foto door Agatha Kadar (via Shutterstock)

2 reacties
  1. Ken deze spots helaas al, ha ha sorry (ik speel natuurlijk vals ;-)), maar knap dat je St Dunstan in the East kent want dat heeft mij wel een paar jaar geduurd! (Schreef daar eerder al een heel artikel over op mijn blog.) Leuke tips! :-)

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
Overal omringd door bergen in Innsbruck

Weekendje weg of stedentrip in november: waar kun je heen?

Wil je er deze herfst nog even lekker tussenuit en zoek je nog een passende bestemming? Deze bestemmingen binnen en buiten Europa bieden gegarandeerd zon (of sneeuw), tal van culinaire festivals en minder toeristen: hier moet je heen voor een stedentrip in november.