Londen tips: Zo breng je 1, 2, 3 dagen door in Londen

Londen tips: Zo breng je 1, 2, 3 dagen door in Londen

Een weekendje Londen is te kort om alles te ontdekken maar ook tijdens een korte citytrip kun je veel bekende bezienswaardigheden en plekken ontdekken. Met deze reistips ga je tot 3 dagen in Londen op avontuur.

Citytrip Londen: Wat te doen in Londen

Londen is al jaren een van mijn favoriete Europese hoofdsteden. Werelds en internationaal en een stuk dichterbij dan die andere favoriete wereldstad in Amerika. De stad is groot maar voelt ook vertrouwd genoeg om er een paar dagen op m’n gemakje rond te dwalen. Zonder navigatie mijn weg te vinden naar bekende plekken & bezienswaardigheden en toch elke keer weer nieuwe dingen te ontdekken.

Tips voor 1, 2, 3 dagen in Londen: dagplanning

Tijdens mijn laatste bezoek aan Londen verbleef ik in The Tower Hotel, pal naast de Tower Bridge en St. Katherine’s Dock. Dat is dan ook het startpunt van deze reisplanning waarbij ik je tips geef hoe je tot 3 dagen in Londen kunt doorbrengen. Mijn dagplanning voor 1, 2 en 3 dagen in Londen: zo breng je drie dagen door in Londen!

Dag 1 in Londen

Bewonder de indrukwekkende Tower Bridge en start de dag met een bezoek aan de ruim 900 jaar oude Tower of London.

Tower Bridge in Londen

Ben je niet zo’n geschiedenisfanaat? Wandel dan door langs de Thames en volg het Thames Path dat (grotendeels) langs de rivier loopt.

Marktliefhebbers steken London Bridge over voor must-visit aan het populaire Borough Market (8 Southwark St, Borough). Dagelijks geopend voor lunch en van woensdag t/m zaterdag volledige markt.

St. Paul’s Cathedral

Voor een panoramisch uitzicht over Londen beklim je twee bruggen verder de 500+ treden van de St. Paul’s Cathedral (St. Paul’s Churchyard). Toegang kost £21 (£18 wanneer je je ticket online koopt). Verken de prachtig gedecoreerde kathedraal en crypte, beklim de drie verdiepingen en bekijk het panoramische uitzicht over Londen vanaf de top van de koepel.

De befaamde Millennium Bridge, met uitzicht op St. Paul's CathedralSt. Paul's, Millennium Bridge, Londen

De befaamde Millennium Bridge, met uitzicht op St. Paul’s Cathedral (©watzijzegt.com)

Steek de Millennium Bridge, recht tegenover St. Paul’s Cathedral, over richting Tate Modern (Bankside). Vergeet vooral niet even achterom te kijken en de indrukwekkende dome van de kathedraal van afstand te bewonderen.

Tate Modern is een moderne art gallery en heeft vaak bijzondere tentoonstellingen. De vaste collectie van het museum is gratis te bezichtigen (net als vele andere musea in Londen trouwens). Het kan zijn dat je voor speciale exposities wel een extra bijdrage moet betalen

Wandelen langs Bankside

Vervolg je wandeling langs de Bankside, of breng eerst nog een bezoek aan Shakespeare Globe Centre & Theatre. waar je de nagedachtenis aan Shakespeare en zijn werk kunt bewonderen.

3 dagen in Londen: wandel langs de Londen Bankside

3 dagen in Londen: wandel langs de Londen Bankside ©watzijzegt.com

Je passeert Blackfriars Bridge en Waterloo Bridge. Voor kunst, cultuur en theater ga je naar Royal National Theatre en het National Film Theatre.

Mocht je tijd en geld overhebben, kun je een ritje in de London Eye overwegen. Je boekt (online) een ticket vanaf  £27 (ruim €32) voor een half uurtje ronddraaien (dat heb ik er persoonlijk nog niet voor over gehad).

Bezoek Westminster

Voor een bezoek aan Trafalgar Square steek je de Cross Golden Jubilee Bridge over. Loop terug langs de Victoria Embankment voor een blik op de fameuze Big Ben en het Parliament. Westminster Abbey (20 Deans Yd) is ook een bezoekje waard, alleen al voor de eikenhouten Kroningsstoel waarin sinds 1301 elke Britse monarch is gekroond.

Bekijk de Big Ben in Londen ©watzijzegt.com

Stap bij Westminster op de metro terug naar Tower Hill.

Voor een uitgebreide lunch of diner ga je naar Franse bistro-keten Côte, waar je doordeweeks voor £9,95 twee gangen en voor £11,90 drie gangen set menu krijgt.

Cote Restaurants London

Côte Brasserie, St Katharine Docks (International House, St Katharine Docks, 1 St Katharine’s Way)

Sluit je dag af bij The Dickens Inn (Marble Quay, St. Katharine’s Way, E1) waar je onder het genot van een pint kunt genieten van het uitzicht over St. Katharine’s Dock. Op de eerste verdieping vind je een grill-restaurant, op de tweede verdieping een pizzeria, mocht je nog trek krijgen.

Lees ook: 3x Culinair rond St. Katherines Dock Londen

Dag 2 in Londen

Volg de route van de eerste dag.

Op dag twee ga je richting het centrum voor een ouderwetse shopping-sessie. Voor bekende ketens & merken en drukke winkelstraten ga je naar winkelcentrum Harrods, Oxford Circus en Piccadilly Circus. Portobello Road en Camden Markets bieden een leuk alternatief voor foodies, vintage en handwerk liefhebbers.

Harry Potter The Play: Harry Potter and the Cursed Child in het Palace Theatre

Ik zag Harry Potter and the Cursed Child in het Palace Theatre enkele jaren geleden (©watzijzegt.com)

‘s Avonds ga je naar een show op West End. Billy Elliot, The Lion King, Lord of Dance, The Commitments, Stomp (aanrader!) of Harry Potter The Play voor de fans, stuk voor stuk goed voor een avond vermaak.

Dag 3 in Londen

Volg de routes van de eerste twee dagen.

Stap op een van de boten van TRS en vaar in 35 minuten naar Greenwich. Onderweg worden je allerlei bekende en onbekende weetjes over gebouwen en huizen aan beide kades verteld.

Greenwich

Direct aan de Thames en Greenwich Pier ligt de Cutty Sark (King William Walk, Greenwich), een voormalig Britse clipper uit 1869 en tussen 10:00 – 17:00 uur open voor bezoekers.

Cutty Sark Greenwich, Londen

De Cutty Sark in Greenwich ©watzijzegt.com

Wandel door de straatjes van Greenwich en volg de borden naar Greenwich Park.

The Royal Observatory en Greenwich Mean Time

De steile wandeling naar The Royal Observatory (Blackheath Avenue) is pittig maar vanaf daar heb je wel een prachtig uitzicht over het nieuwe business district van Londen. Voor £9.50 krijg je toegang tot de beroemde Meridiaan van Greenwich, de internationale nullijn die het oostelijk en westelijk halfrond van elkaar scheidt.

The Royal Observatory in Greenwich Park in Londen ©watzijzegt.comThe Royal Observatory Londen

Wandel na je bezoek aan The Royal Observatory weer terug naar beneden en duik het centrum van Greenwich in. Greenwich is namelijk ook een fijne wijk voor foodies en vintage fans. Er zijn tal van restaurants en leuke koffietentjes waar je even bij kunt komen van je drukke dagen in Londen.

Breng ook vooral een bezoek aan de overdekte Greenwich Market, waar je naast verkopers van kaarten, sieraden en posters talloze food kramen vindt vanuit elke hoek van de wereld.

Greenwich Vintage Market LondenGreenwich Market Londen

Greenwich Market

Na een dagje Greenwich stap je weer op de boot terug naar Tower Hotel. Op het achtergelegen St. Katherine Docks vind je talloze restaurants en cafe’s voor een afsluitend hapje en drankje.

Bekende bezienswaardigheden in Londen

Ga jij een paar dagen naar Londen en wil je weten welke bekende attracties en bezienswaardigheden je eigenlijk niet mag missen?

 • Big BenBig Ben is de bijnaam van de grote klok die in de klokkentoren van het Palace of Westminster in Londen hangt. De Big Ben is zowel luidklok als slagklok en de klok is een van de zwaarste ter wereld.
 • Cutty Sark – Deze voormalig Britse clipper uit 1869 ligt nu op de kade in Greenwich waar je het schip kunt bezoeken is (King William Walk, Greenwich)
 • The Royal Observatory – Gelegen in Greenwich Park, toegang £ 9.50 per volwassene (Blackheath Avenue)
 • Greenwich Market – Historische markt in Greenwich waar je lekker eten of sieraden en lifestyle producten kunt kopen
 • London Eye – Enorm reuzenrad aan de Thames voor een bijzonder panorama-uitzicht
 • St. Paul’s Cathedral – Iconische kathedraal (St. Paul’s Churchyard)
 • The Dickens Inn – Voor Britse pints, pizza en steak (Marble Quay, St. Katharine’s Way, E1)
 • Shakespeare Globe Centre & Theatre – Gebouwd ter nagedachtenis aan Shakespeare’s werk en Globe Theatre (Shakespeare’s Globe, 21 New Globe Walk, Bankside)
 • Tate Modern – Toegang tot dit Britse kunstmuseum is gratis, met uitzondering van bijzondere tentoonstellingen. Zondag t/m donderdag geopend van 10:00 – 18:00 uur, vrijdag & zaterdag van 10:00 – 22:00 uur (Bankside, London SE1 9TG)

Dagplanning Londen: Zo breng je 1, 2, 3 dagen door in Londen // How to spend 1, 2 or 3 days in London

Meer inspiratie nodig voor je citytrip naar Londen?

Lees ook deze artikelen over activiteiten en bezienswaardigheden in Londen:

Regel je volgende citytrip naar Londen

Boek je hotel in Londen

Boek je hotel

Boek je vlucht

Boek je stedentrip naar Londen met Stedentrips.nl

Hoe ziet jouw ultieme Londen dagplanning eruit?

8 reacties
 1. Net terug van 4 dagen Londen met kids. Greenwich bewaart voor een volgende keer. Wellicht volgend jaar. Dan staan we daar hopelijk aan de start van de marathon. Borough Market vond ik super. Net het al bezochte als Notting Hill. *zucht* ik wil terug…….

 2. Mooie foto’s! Ik krijg al helemaal zin in mijn tripje donderdag. Ik heb zo’n 1,5 dag in de stad, dus dan kan ik aardig wat van je lijst afwerken :) Bij Borough Market kun je op vrijdag ook bij de meeste lunchtentjes terecht, zag ik!

  1. Dank je! En Londen is zo leuk! Er is genoeg te doen bij Borough Market ja, komt vast goed. Veel plezier vast! :)

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen