Mei in beeld: kleurig en zonnig (+ een tikje saai)

Mei in beeld: kleurig en zonnig (+ een tikje saai)

Dagen gaan steeds meer op elkaar lijken, ik vraag me geregeld af welke dag het is en ontdek dan dat er alweer een maand voorbij is terwijl ik me afvraag wat ik eigenlijk heb gedaan. Welkom in het ‘nieuwe normaal’. Een persoonlijke terugblik op de afgelopen maand in foto’s: mijn mei in beeld.

Maandoverzicht: Mei in beeld

Na mijn tweedelige maandoverzicht van april besloot ik het nu toch gewoon bij één overzicht te houden. Want eerlijk is eerlijk, de dagen gaan steeds meer op elkaar lijken. Elke dag een foto van mijn thuiskantoor (a.k.a de eettafel) en boterhammen als lunch zijn weinig boeiend te noemen.

Mei werd gekenmerkt door feestvrije feestdagen, gebroken weken (en nachten) en luie dagen en een voorproefje op de zomer. Ik vraag me geregeld af welke dag het is en wat ik de dag ervoor eigenlijk heb gedaan. Gelukkig hebben we de foto’s nog!

Mijn mei in beeld

Zaterdag

2 mei

Ik roep elke keer dat ik nu wel genoeg planten in huis heb en kom vervolgens toch steeds weer met nieuwe plantjes thuis. Dit keer met twee hangplanten voor bovenop de kast; kunnen de katten er ook niet bij.

Maandag

4 mei

Ik bakte alweer een een bananenbrood. Hele dagen thuis en overrijpe bananen zijn blijkbaar een goede combinatie.

De jaarlijkse dodenherdenking ziet er dit jaar behoorlijk anders uit. Zo wordt hier elk jaar bij Hotel De Wereld een herdenking gehouden en het bevrijdingsvuur doorgegeven om verspreid te worden door het hele land. Dit jaar belemmeren hekken het zicht, om te voorkomen dat mensen toch komen kijken…

Ik herdenk dit jaar dus vanaf de bank en ben behoorlijk onder de indruk van de lege Dam.

Dinsdag

5 mei

Ook 5 mei voelt apart. Dit jaar geen groots bevrijdingsfestival met zo’n honderdduizend man die ons stadje overstromen. In plaats daarvan staan we fit op (dat is dan het voordeel van het ontbreken van een pre-party de avond ervoor) en vergapen we ons aan de bloemenpracht in het Arboretum.

Bij gebrek aan bevrijdingsfestival zetten we onze eigen borrel en bijbehorende plank maar op tafel.

Woensdag

Voor het eerst sinds half maart werk ik weer eens op kantoor! En ik vind het nog fijner dan verwacht! Eindelijk weer eens live overleggen met collega’s (op gepaste afstand uiteraard) en een welkome afwisseling op het thuiswerken.

Donderdag

7 mei

De volgende dag ben ik gewoon weer aan thuis aan het werk, met bijpassende lunch met belegde boterhammen.

Met collega’s strijd ik om de eerste plek in een online quiz. Dat blijkt nog best lastig! Ik word uiteindelijk tweede en grijp dus net naast de prijs.

Vrijdag

8 mei

Het is mooi weer en we besluiten een dorp verder het bos in te duiken voor een wandeling. Zie je toch ineens weer andere plekken, zoals deze fotogenieke spot.

Zaterdag

9 mei

Het is hartstikke warm en bij gebrek aan tuin leggen we een handdoek neer in het park om de hoek. Ik ben geen held in zonnebaden maar een uurtje buiten op het gras is heerlijk!

Maandag

11 mei

Sinds de crisis is mijn toch al fragiele sportroutine volledig gesneuveld. Dat merk ik behoorlijk aan mijn lijf, zeker omdat ik tijdens het thuiswerken toch een minder fijne werkplek heb. Ik laat me door een collega overhalen tot een lesje Pilates. Uiteraard in goed gezelschap.

Zaterdag

16 mei

Wanneer de bf thuiskomt met een prachtige krokodillenvaren!

Dinsdag

Mei in beeld: nog meer planten

19 mei

Ik bedoel, nooit genoeg planten in huis toch? Instant blij van mijn urban jungle (behalve dan wanneer Kees weer eens een plant of twee uit probeert te graven en ik soms wel drie keer per dag mag stofzuigen…)

Donderdag

21 mei

Op Hemelvaartsdag rijden we richting het oosten voor een BBQ in de tuin bij mijn zusje en zwager. Heerlijk om eindelijk weer eens live bij te kletsen én mijn neefje weer eens in het echt te zien. Uitgebreid knuffelen zit er helaas nog niet in, maar ik geniet van een afstandje.

Vrijdag

Mei in beeld: eindelijk mijn posters binnen

22 mei

Mijn bestelde posters komen eindelijk binnen. Ik was op slag verliefd toen ik ze zag – vooral de rechter doet me aan Nieuw-Zeeland denken – en ze stellen niet teleur!

Mei in beeld: #vrimibo

Mei in beeld: borrel op het balkon

Tijd voor een vrijdagmiddagborrel. Gin-tonics, kaasjes en goed gezelschap, het was nog lang gezellig!

Zaterdag

28 mei

Kreeg een stekje van een vriendin en dus ben ik nu ook eindelijk in het bezit van een pannenkoekenplantje! Dit stekje staat nu wortel te schieten en kan hopelijk binnenkort de grond in!

Mei in beeld: vrijdag

29 mei

Het is vrijdag, warm en weekend en we hebben allebei geen zin om te koken. Lang leve de tapasschotel van Toledo!

Zaterdag

Mei in beeld: selfie

30 mei

Een ongegeneerde lift-selfie om mijn nieuwe broek te showen. De zomer is niet mijn favoriete seizoen, omdat ik 1) niet zo goed tegen de hitte kan en 2) met mijn kilo’s teveel ook altijd kleding struggles heb. Gelukkig vond ik online een paar fijne broeken en kom ik hopelijk comfortabel de zomer door.

Mei in beeld: gelato

En omdat het warm, warmer, warmst is – en mijn nieuwe broek prima past – is het wel tijd om weer eens een ijsje te halen, met persoonlijke favoriet yoghurt limoncello.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door NATASJA | WAT ZIJ ZEGT | BLOG (@natasjadb) op

Ook om blij van te worden: het stapeltje random foto’s dat ik liet afdrukken!

Zondag

 

31 mei

Op de valreep nog een kringloopgelukje wanneer ik messen vind om mijn tweedehands bestek compleet te maken. Even schrobben op de stickertjes en dan kunnen ze de kast in.

Zijn er nog onderwerpen die jij de komende tijd graag terug zou willen zien op Wat zij zegt? Of prangende vragen die je beantwoord wil zien? Laat vooral een reactie achter!

Wat heb jij de afgelopen maand gedaan? Nog leuke dingen beleefd?

Weten wat ik tussen het bloggen door uitspook? Gluur mee en volg me op Instagram voor persoonlijke plaatjes en achter de schermen stories.

4 reacties
  1. Jeej, wat heb jij veel planten! Ik heb ook weer wat fijne exemplaren gescoord en er kan nog meer bij. Eindelijk eens doen nu we toch heel erg veel thuis zitten!

    1. Haha, en toch denk ik steeds: ik wil er meer :’) Maar geen vensterbanken meer (vandaar al die standaards) en een kat die ze iets te graag uitgraaft dus probeer me in te houden. Maar planten geven een huis wel echt sfeer en ziel vind ik :)

  2. Toch ziet het er wel uit als een fijne maand! Maar wel gek he zo zonder die feestjes? Hopelijk volgend jaar wel!

    P.S. ik wil die broek dus ook maar hij is uitverkocht, hopelijk komt ‘ie nog in mijn maat. Hij is echt prachtig!

    1. Ai, dat is jammer, hopelijk vullen ze ‘m aan! En het is wat dubbel merk ik: ik mis niet alle hectiek en drukte maar alle dagen gaan echt steeds meer op elkaar lijken als je vooral thuis zit en werkt, en verder eigenlijk weinig kan doen. Weinig inspirerend merk ik.

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen