December 2020 in beeld - maandoverzicht

December in beeld: over luie lockdown en swingend het jaar uit

En toen was ook de laatste maand van 2020 aangebroken én zelfs alweer voorbij. Dit jaar geen maand vol feestelijkheden maar juist meer dagen thuis dan ooit. Een persoonlijke terugblik op de afgelopen maand in foto’s: mijn december in beeld.

Maandoverzicht: december in beeld

Schreef ik vorig jaar nog over fijne feestdagen en een gezellig drukke decembermaand, dit jaar kan het haast niet tegengestelder zijn. Sure, het waren gezellige dagen maar van een maand vol feestelijkheden was toch ook geen sprake. Dankzij de lockdown en beperkingen was het zelfs niet vanzelfsprekend om de kerstdagen met familie door te brengen.

Gelukkig betekende dat niet dat er geen fijne dingen of fijn gezelschap was. Deze december stond vooral in het teken van thuisblijven én de deur uit voor wandelingen in de buitenlucht. Kijk mee met mijn persoonlijke terugblik.

Mijn december in beeld

Ik begin de maand met een nieuwe aanschaf: eindelijk trakteer ik mezelf op een e-reader. Een succes want hoewel ik mijn Goodreads reading challenge natuurlijk niet alsnog in een maand gedaan krijg, lees ik toch een stuk of 7 boeken uit.

De katten vermaken zich intussen ook: sinds ik mijn plek aan de eettafel heb verruild voor een fatsoenlijke werkplek in een andere kamer, hebben ze ineens de kast ontdekt als hoogste plek in huis. Nu nog eraf zien te komen…

December 2020 in beeld - maandoverzicht

Wanneer ik eindelijk weer eens naar kantoor ga, blijk ik net vijf minuten voor een geplande stroomstoring aan te komen. Na een uurtje in het donker maak ik toch maar weer rechtsomkeer naar huis.

December blijkt na mijn verjaardagsmaand alweer een maand vol pakketjes en verrassingen. Leuk voor de katten en voor ons! Zo spelen we een lokale versie van Monopoly. Weer eens iets anders dan de Kalverstraat.

December in beeld: wandelen

Wandelen door de uiterwaarden met Antonette (Avontuurlijke Vrouwen)

Intussen probeer ik elke dag even de deur uit te gaan en een wandeling te maken. Door al dat zitten ben ik er niet fitter op geworden en de korte, donkere dagen zijn ook niet bepaald goed voor mijn humeur. Een frisse neus halen helpt altijd! Helemaal als je dat in goed gezelschap doet, zoals tijdens mijn wandeling met Antonette. We banjeren door de modder en moeten onderweg nog uitkijken niet uit te glijden in de modder.

De feestdagen in zicht

December 2020 in beeld - maandoverzicht

Met de feestdagen in het vooruitzicht duik ik de kerstversiering én kerstboom op uit de berging. Ik heb er niet elk jaar zin in maar dit jaar is elk lichtpuntje – letterlijk en figuurlijk – mooi meegenomen.

Ik probeer nog steeds elke dag een wandeling te maken, hoe kort ook. Zo fijn om de zon in elk geval nog even te spotten af en toe.

Ook fijn: het kerstpakket dat ik van mijn werkgever krijg. Smakelijke snacks en een headset; handig voor al die online meetings.

Met mijn nieuwe sneakers maak ik het voor mezelf nog wat leuker om de deur uit te gaan. Al die snacks moeten ook weer een beetje worden verbrand natuurlijk.

Eerste, tweede en derde kerstdag

December 2020 in beeld - maandoverzicht

En dan zijn de kerstdagen aangebroken. Traditiegetrouw staan die in het teken familiebezoek, dit jaar natuurlijk op afstand. En van eten, daar verandert ook een lockdown niets aan! Van smakelijke ontbijtjes tot borrelplankjes en een uitgebreid diner derde kerstdag diner met z’n tweetjes.

Geen borrels met vrienden of feestjes in de kroeg dit jaar. In plaats daarvan is er vooral veel Netflix en de bank. We keken een overload aan fijne en foute kerstfilms (kon ik eindelijk dit lijstje kerstfilms weer eens een update geven) en genoten van de luie momenten.

Oud & nieuw

December 2020 in beeld - maandoverzicht

En dan is het ineens 31 december, de laatste dag van dit bizarre jaar. De dagen tussen kerst en nieuwjaar voelen altijd als een soort niemandsland, dit jaar nog meer dan normaal. We maken een wandeling van 5 kilometer – ik ontdek een schommel met fantastisch uitzicht, kan ik alsnog swingend het jaar uit! Op de terugweg scoren we op de valreep nog een berg oliebollen en fles champagne en ploffen dan op de bank voor de eerste jaarwisseling thuis in jaren.

Eigenlijk een prima afsluiting van 2020, zo thuis met z’n tweetjes. We weten zowaar wakker te blijven tot na middernacht en zelfs de champagne gaat open. Het vuurwerkverbod blijkt niet voor iedereen een ding, al is er vanaf ons balkon verder geen kip op straat te zien. Na wat virtuele nieuwjaarswensen duiken we dan ook snel ons bed in. Doei 2020!

Wat was jouw hoogtepunt van december? Ben je de maand goed doorgekomen?

Zijn er nog onderwerpen die jij de komende maand(en) graag terug zou willen zien op Wat zij zegt? Of prangende vragen die je beantwoord wil zien? Laat vooral een reactie achter!

4 reacties
  1. Leuk om te lezen Natas! Heb je maar liefst 7 boeken gelezen in december? Wat knap! Mijn kerstpakket is helaas nog niet aangekomen, dus ik eet straks kerstkransen in januari. En wandelen, dat doe ik ook graag!

  2. Klinkt als een fijne maand! Ging je voor de lockdown vaak naar het kantoor?

    Mijn hoogtepunt was de week die wij hier tussen de twee lockdowns hadden waar je heel even gewoon kon ademen.

    1. Oef, een week maar! :O Ik zat tot maart vorig jaar inderdaad gewoon 4 dagen per week op kantoor. Een behoorlijke omschakeling en ik mis mijn collega’s ook echt! Ben uiteraard wel heel blij dat ik gewoon kan werken vanuit huis maar kijk toch wel uit naar het moment dat ik weer wat vaker op kantoor kan samenwerken.

  3. Ik heb mijn e-reader ook weer uit de kast gehaald. De laatste tijd las ik vooral op mijn telefoon. Aan de ene kant handig, want het kan altijd en overal, maar het scherm van een e-reader is toch aangenamer en waarschijnlijk ook beter voor mijn ogen. Je feestdagen klinken alsnog heel fijn trouwens. Ik wens je een mooi en gezond 2021.

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen