Eten en drinken: de leukste adresjes voor ontbijt, lunch en diner

Ontbijten in Oostende: de lekkerste ontbijtadresjes in Oostende

Lekker uitgebreid ontbijten is voor mij vooral in het weekend en op reis favoriet. Ga jij binnenkort naar de Belgische kust? Dit zijn de lekkerste ontbijtadresjes in Oostende.

De lekkerste ontbijtadresjes in Oostende

Lekker ontbijten tijdens een weekendje Oostende kan prima in de vele hotels in de stad, Zelfs als niet-hotelgast ben je vaak – tegen betaling – welkom bent om te genieten van de uitgebreide buffetten die de meeste hotels bieden. Meer zin in klein en lokaal? Dit zijn de lekkerste ontbijtadresjes in Oostende.

1. Cappucino Oostende

Al meer dan 20 jaar serveert Tearoom Cappuccino de lekkerste koffies en gerechten. Tot 11:30 uur kun je hier terecht voor smakelijke ontbijtjes. De keuken is de hele dag geopend en op de kaart staan onder meer croque monsieurs, salades en diverse pasta’s. Elke dag open vanaf 08.00 uur. De keuken is open vanaf 11.00 uur tot 19.00 uur.

Adres: Ooststraat 22

2. CultuurCafé De Grote Post

Het CultuurCafé is onderdeel van cultuurcentrum De Grote Post in Oostende. Naast een hapje en drankje rondom voorstellingen kun je hier vanaf 8:30 uur ‘s ochtends terecht voor een kopje koffie en lekker ontbijt. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van biologische en lokale producten. Een uitzondering is hun koffie, die komt van ver – maar die is dan wel biologisch & fair trade!

Adres: Hendrik Serruyslaan 18 A

3. Bakkerij & Tearoom Caruso

Bakkerij Caruso is de plek voor heerlijke patisserie of lekker vers brood in Oostende. Hoewel je er niet (meer) kunt zitten voor ontbijt, haal hier je (zoete) ontbijt of een lekker stukje gebak. Vanaf 11 uur kun je wel voor je zoetigheid terecht in de tearoom. Woensdag t/m zondag geopend van 7:00 – 18:00 uur.

Adres: Nieuwstraat 29, Oostende

#caruso#laatdelentemaarkomen?

Een bericht gedeeld door Patisserie Caruso (@patisseriecaruso) op

4. Expo & Kafie

Expo & Kafie is een ontbijt-, lunch- en interieur-bar in het centrum van Oostende. Hier worden lekker eten, drinken en kunst met elkaar gecombineerd. Hier wil je zijn voor een luxe ontbijt, homemade granola bowl of lekkere combinaties, zoals toast guacamole en gerookte zalm met een klein hartig ontbijtje. Ook voor lunch en borrel!

Heb je trouwens iets leuks in het interieur of de expositie gezien? Wil je die lekkere homemade granola mee naar huis? Zoals de naam al doet vermoeden, is bij Expo & Kafie alles te koop en kun je het meenemen naar huis!

Adres: Van Iseghemlaan 47, Oostende

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Expo & Kafie (@expokafie)

5. De Familie Jansen

Een fijne collectie stoelen, een opvallende toog, een uitgebreide koffie- en theekaart en geweldig gebak… Koffiebar De Familie Jansen serveert daarnaast croque monsieurs en een paar degustatiebieren.

Woensdag t/m zaterdag geopend tussen 9:00 en 18:00 uur.

Adres: Kapucijnenstraat 2, Oostende

6. Food & Coffeebar Albrecht

Food & coffiebar Albrecht is the place to be voor lekker ontbijt in een hip interieur. Geniet van een heerlijke koffie (to go) of bestel een van de gekke ‘over-the-top’ drankjes of lekkere taarten. Dagelijks geopend voor koffie, eten en afhalen.

Adres: Hertstraat 8

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ALBRECHT (@albrecht_oostende)

7. Zuske

Bij Zuske geniet je van een uitgebreid ontbijt of een lekkere lunch. Op de kaart staan uiteenlopende gerechten, van klassiekers met een twist tot heerlijke dishes uit wereldkeuken. Het prachtige interieur is daarnaast ook een goede reden om hier te genieten van een lekkere koffie of maaltijd.

Op woensdag gesloten.

Adres: Wittenonnenstraat 36

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Zuske (@zuske_oostende)

Ontbijten in Oostende: de lekkerste ontbijtadresjes in Oostende

Heb jij nog tips voor lekker ontbijten in Oostende?

Lees ook: 6x Vegetarisch eten in Oostende

Dit artikel werd voor het eerst gepubliceerd in april 2017 en is sindsdien geactualiseerd.
Featured photo via Shutterstock.

1 reactie
  1. Vroeger (toen onze kinderen kleiner waren) gingen we regelmatig een dagje naar zee, altijd Oostende of De Haan. Dikwijls een koffie gedronken/ontbijt genomen in het prachtige art deco café van Hotel Du Parc, in Oostende (hoek Marie-Joseplein) waar ze koffie uit zilveren filters schenken. Het ontbijt was er goed, de inrichting van het café authentiek. Ik las op internet niet zo’n enthousiaste commentaren over het hotel (wij logeerden er nooit), maar het café en het terras zijn de moeite waard !

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen