Lekker uit eten: hotspots

Hotspots in Hilversum: adresjes om te shoppen, eten en drinken

Op zoek naar de leukste hotspots in Hilversum, mediastad van Nederland? Dit zijn de plekken waar je wil shoppen, eten en drinken in Hilversum!

Hotspots in Hilversum

Hilversum ligt in Noord-Holland, op de grens met Utrecht. De stad wordt omringd door natuur: in de directe omgeving vind je bos, hei en water. Van de Hoorneboegse Hei en het Laarder Wasmeer tot de Loosrechtse Plassen.

Daarnaast staat Hilversum tegenwoordig vooral bekend als mediastad, waar veel nieuws- en mediabedrijven zijn gevestigd. Ook het museum Beeld en Geluid is te vinden in Hilversum.

Dit zijn de leukste restaurants en hotspots in Hilversum!

Een van de leukste dingen tijdens een dagje uit? Lekker eten en drinken bij de leukste hotspots! Ook in Hilversum vind je meer hotspots dan je denkt. Dé mediastad van Nederland is misschien niet de eerste stad die je te binnen schiet wanneer je zin hebt in een dagje uit of nachtje weg. Toch kun je in Het Gooi meer dan genoeg toffe hotspots en leuke adresjes vinden.

Foodhall Mout

Bij Foodhall Mout eet je het beste street food van maar liefst zeven verschillende wereldkeukens. Van Italië tot Azië en van Zuid-Amerika tot New York City, je kunt hier aan elke lekkere trek voldoen. Mout serveert voornamelijk kleine gerechten zodat je op culinair vlak van alles kunt proeven en kunt delen met je tafelgezelschap.

In hetzelfde pand vind je ook de Gooische Bierbrouwerij, waar verschillende bieren worden gebrouwen met ingrediënten uit het Gooi.

Neem plaats aan een van de lange tafels tussen de keukenstands, kies voor een romantisch tafeltje in de serre of ga lekker zitten op het terras. Foodhall Mout is elke dag geopend van 9.00 tot 00.00 uur. De keukens zijn geopend van 11.30 tot 22.00 uur (Barfood is altijd open).

Adres: Marktplein 1, Hilversum

Hotspots in Hilversum: Foodhall Mout

Lekker eten en drinken bij Foodhall Mout in Hilversum

Wist je dat je in Hilversum meer architectonische ontwerpen van Willem Dudok vindt dan waar dan ook?

Meddens Hilversum

Eet jij graag vis? Dan is Meddens dé hotspot in Hilversum waar je wil zijn! Dit all-day restaurant is te vinden aan de Kerkstraat in het historische centrum van Hilversum. Bij Meddens worden voornamelijk visgerechten geserveerd, van fish & chips tot fruits de mer. Maar wees gerust: ook niet-visliefhebbers kunnen hier terecht: er staan ook vlees- en vegetarische gerechten op het menu.

De grote centrale bar op de begane grond is het middelpunt van de zaak. Je kunt hier terecht voor lunch, diner en borrel. Op vrijdag en zaterdag trakteert een huis-dj je ook nog eens op hippe deuntjes tijdens het eten.

Adres: Kerkstraat 112, Hilversum

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MEDDENS (@meddenshilversum)

30ML Hilversum

30ml Coffee Roasters is uitgegroeid van kleine espressobar tot keten met koffiezaken in vooral de Randstad. Ook bij 30ml Hilversum drink je heerlijke specialty koffie en kan je genieten van verse ontbijtgerechten, huisgemaakte zoetigheden en het ALL DAY brunch menu. De carrotcake en American pancakes zijn een vaste standaard op het menu.

Adres: : ‘s-Gravelandseweg 14, Hilversum

IJscuypje

IJsliefhebbers in Hilversum gaan naar het IJscuypje. Deze ijssalon komt oorspronkelijk uit Amsterdam en werd daar zo populair dat er steeds meer vestigingen bij kwamen.

Ook Hilversum heeft nu een vestiging, te vinden tussen de Herenstraat en de Groest. Hier smul je van ambachtelijk schepijs, roomijs en sorbetijs. Dagelijks geopend van 12.00 tot 21.00 uur; op vrijdag en zaterdag zelfs tot 22.00 uur.

Adres: Groest 94, Hilversum

De BarBier

De Hilversum hotspot voor bierliefhebbers: biercafé de BarBier. Met maar liefst 100 verschillende (speciaal)bieren en ciders op de kaart zit er gegarandeerd eentje naar jouw smaak tussen.

Adres: Groest 92, Hilversum

David‘s

Het bekende Media Park in Hilversum huist niet alleen mediabedrijven. Aan het Joop van den Endeplein vind je David‘s: een restaurant, bar en deli waar de Amerikaanse keuken en Southern soul food centraal staat. David‘s is eigenlijk niet in een woord te vatten, want je kunt er de hele dag terecht voor waar jij op dat moment zin in hebt.

In de New York Deli voor een barista coffee en bagel (to go) of liever in het restaurant (inclusief chef’s table) voor een uitgebreid diner. Proost met een cocktail in de bar of plof neer in een van de relaxte banken om die laatste mailtjes weg te werken.

Adres: Joop van Den Endeplein 3, 1217 WJ Hilversum (www.davidshilversum.nl)

Woods 35

Zin om de drukte van de stad achter je te laten en de bossen rond Hilversum te ontdekken? Een tussenstop maak je bij Woods 35, verscholen tussen de sparren aan de rand van de Hoorneboegse heide.

Hier kun je op woensdag t/m zondag terecht voor diner, en op vrijdagen en in weekenden neerstrijken voor een kop koffie met een lekker stuk gebak of een van de verrassende lunch- en dinergerechten.

Adres: Noodweg 35, 1213 PW Hilversum (www.woods35.com)

Winkelen in Hilversum

Naast leuke restaurants vind je in Hilversum ook meer dan genoeg leuke winkels om te bezoeken. Een paar leuke adresjes om te winkelen in Hilversum:

Goodgrounds

Bij concept store Goodgrounds geniet je van een lekkere lunch met lokale ingrediënten en Fairtrade koffie en steun je mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook kun je hier met een gerust geweten shoppen: de winkel ligt namelijk vol met duurzame items. Van verzorgingsproducten, kaarsen en ecologische planten en bloemen tot duurzame waterflessen, gerecyclede tassen, handgemaakte manden, eerlijk gemaakt servies en een heleboel verantwoorde (kinder)cadeautjes.

Adres: Kerkstraat 63 – 21, Hilversum

Heinshome

Voor originele woonaccessoires en cadeautjes ga je naar HeinsHome. Hier vind je – veelal handgemaakte – artikelen van over de hele wereld. Zoals manden uit Afrika, kussens uit Zuid-Amerika, schapenvachten uit IJsland en Tibet of schalen uit India. Maar ook Scandinavisch design en handgemaakte sieraden uit Nederland.

Heinshome is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Adres: Gijsbrecht van Amstelstraat 143, Hilversum

Lokaal Hilversum

Lokaal Hilversum is een initiatief van een aantal duurzame Hilversumse ondernemers. De planken in de winkel worden gehuurd door lokale ondernemers, die producten met een verhaal maken. Snuffel rond en ontdek leuke Hilversumse souvenirs, duurzame droogboeketten en allerlei lekkernijen uit de omgeving. Iets lekkers voor in bad, iets leuks voor in huis, iets om te smullen voor in de keuken: je vindt het er allemaal.

Adres: Stationsplein 27, Hilversum

SAM SAM

SAM SAM is een populaire kringloopwinkel in Hilversum die tot in de wijde omgeving bekend staat als dé plek voor unieke en betaalbare vondsten. De winkel is te vinden in een zijstraat van de Gijsbrecht van Amstelstraat in Zuid. Hier speur je op donderdag, vrijdag en zaterdag naar de allerleukste koopjes voor in huis, (keuken)kast, tuin of aan de muur.

Adres: Hilvertsweg 138-140, Hilversum

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sam Sam (@samsamhilversum)

Ontdek meer hotspots in Noord-Holland

Wat zijn jouw favoriete restaurants en hotspots in Hilversum?

Dit wil je wellicht ook lezen
Cafe Zondag Maastricht ©watzijzegt.com

Hotspot: Café Zondag Maastricht

Café Zondag Maastricht staat bekend als een café met eigen karakter. Overdag kun je er terecht voor vers belegde broodjes, bagels en panini, ‘s avonds staan er onder meer tapas…
Hotspot: acht&dreissig Berlijn

Hotspot: achtunddreissig Berlijn

In een stad als Berlijn is het culinaire aanbod groot. Nieuwe restaurants poppen als paddenstoelen uit de grond en culinaire trends worden er niet alleen gevolgd maar gecreëerd. Tijdens mijn eerste…