6x Vegetarisch eten in Oostende

5x Vegetarisch eten in Oostende

Ga jij binnenkort naar het Belgische Oostende en heb je zin in een smakelijke vegetarische maaltijd? Deze restaurants zijn stuk voor stuk aanraders voor lekker vegetarisch eten in Oostende. Goesting gegarandeerd!

Vegetarisch eten in Oostende: restaurants in Oostende

Stedentrips en lekker (uit) eten zijn voor mij onlosmakelijk verbonden. Vegetariërs – en flexitariërs als ik – hoeven allang geen genoegen meer te nemen met een simpele salade of tosti zonder ham. Bij steeds meer restaurants spelen groenten een hoofdrol op het menu en staan vegetarische & veganistische gerechten steeds prominenter op de kaart.

Lekker én vegetarisch eten in Oostende

Zo ook in het Belgische Oostende, waar ondanks de uitgebreide vis-cuisine ook vegetariërs ruimschoots aan hun trekken kunnen komen. Deze restaurants zijn een aanrader voor lekker vegetarisch eten in Oostende.

1. Sassy’s

Steensedijk 23

Bij Sassy’s eet je vegetarische en veganistische op steen gebakken pizza, pittige champignonpasta, volkoren penne of liever chili? Je maaltijd sluit je af met een van de huisgemaakte desserts: ricotta kwarktaart met bosbessen, een vegan worteltaartje of een brownie cheesecake! De suggesties van het huis veranderen elke maand. Geopend van woensdag t/m zondag.

2. CultuurCafé De Grote Post

Hendrik Serruyslaan 18A

Bij CultuurCafé – gevestigd in cultuurcentrum De Grote Post – worden zoveel mogelijk biologische en lokale producten gebruikt, om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Elke dag geopend vanaf 11:30 tot 23.00 uur.

3. Ohana Pokébowls

Voor smakelijke en goedgevulde pokebowls ga je naar Ohana, dat zich laat inspireren door de Hawaiaanse keuken. Zes dagen per week geopend, op dinsdag gesloten.

Adres: Groentemarkt 18, Oostende

4. Bistro Mathilda

Leopold II Laan 1

Bistro Mathilda is gehuisvest aan de rand van het Leopoldpark, tegenover het Casino-Kursaal. De bistro dankt zijn naam aan het bekende beeld van George Grard, “De Zee”, beter bekend als ‘De Dikke Mathilda”. Hier ga je heen voor luxe maar betaalbare gerechten. Zowel vlees, vis als vegetarische recepten worden hier met veel liefde en lokale producten bereid. Ik at hier al eens een uitgebreide driegangenlunch, aanrader!

Lees ook: 5x doen in Oostende

Bistro Mathilda Oostende

Uiteenlopende gerechten bij Bistro Mathilda, van klassieke visgerechten tot vegetarische couverts

5. Passe Vite

Hertstraat 1

Ook bij Eethuis Passe-Vite staat flex-eten centraal. Vooral de lunch staat hier hoog aangeschreven: vooral de salades en pasta’s zijn populair tijdens de lunch. Passe Vite is dagelijks geopend van 9:00 tot 17:00 uur. Het menu wordt wekelijks gedeeld via hun social media kanalen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Eethuis (@passeviteoostende)

Bekijk ook de lekkerste ontbijtadresjes in Oostende

Heb jij nog goede suggesties voor vegetarische restaurants in Oostende?

3 reacties
  1. Ik ga je blog doorsturen naar kennissen van ons.
    Hij is vegetarisch en gaf laatst aan dat het moeilijk was om uit eten te gaan in bepaalde landen.

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen