Zo heb je een heerlijk weekend in Rotterdam deze zomer

Tips voor een heerlijk weekend Rotterdam deze zomer

Maasstad Rotterdam is een van mijn favoriete steden in Nederland. Ruim, rauw en uniek, waar je altijd nieuwe dingen zal ontdekken. Ik bracht onlangs weer een paar dagen door in Rotterdam. Mijn tips voor een heerlijk weekend Rotterdam deze zomer!

Tips voor een heerlijk weekend Rotterdam deze zomer

Rotterdam is een van de weinige grote steden die ik elk jaar een paar keer bezoek. Eén van mijn vriendinnen woont er en door de jaren heen sprak ik er geregeld af voor gezellige etentjes en avondjes uit.

Onlangs bracht ik een heerlijk weekend in Rotterdam door met de bf. We verkenden de stad per fiets, aten bij fantastische hotspots en sliepen in een trendy hotel. Mijn tips voor een weekend Rotterdam deze zomer!

Wat te doen in Rotterdam deze zomer

Rotterdam heeft eindeloos veel mogelijkheden om te doen tijdens een bezoek. Wil jij deze zomer ook Rotterdam verkennen? Deze plekken wil je niet overslaan.

Kralingse Bos en Kralingse Plas

Het Kralingse Bos is een populaire trekpleister voor Rotterdammers en bezoekers. Dit uitgestrekte recreatiegebied ligt – hoe kan het ook anders – in Kralingen en werd al meermaals genomineerd als Beste Openbare Ruimte van Nederland.

Wij fietsen op een zonnige zondagochtend rond de plas, tussen sporters, wandelaars en watersporters. Het is de plek om te wandelen, hardlopen, fietsen of je favoriete work-out te doen. Of gewoon lekker te chillen op, aan of in het water.

Zoek je meer uitjes in Rotterdam? Check dan deze originele ‘weg van de massa’ tips! >>

Watervogels op de Kralingse Plas

Kop van Zuid en Hotel New York

Dit oude havengebied is tegenwoordig een hippe woonwijk met hoge woonflats en oude historie naast elkaar. De Erasmusbrug en Hotel New York zijn niet te missen hier. Waar ooit de beroemde Holland Amerika Lijn begon, staat nu een modern hotel waar je naast overnachten ook terecht kunt in het restaurant voor lunch, diner en cocktails.

Hou er rekening mee dat je er op tijd bij moet zijn; zo stond er op zondag een lange rij mensen te wachten om een plekje te bemachtigen op het terras van Hotel New York dat om 12 uur open ging.

Doen in Rotterdam deze zomer: bezoek Hotel New York in RotterdamDe Holland Amerika Lijn in Rotterdam

Overnachten in de buurt van de Rotterdam Cruise Terminal en Holland Amerika Lijn? *Bekijk hier de mogelijkheden >>

Heerlijk uit eten in Rotterdam

Bij een stad ontdekken hoort natuurlijk ook nieuwe hotspots en restaurants ontdekken! Dan ben je in Rotterdam sowieso op de juiste plek. Ik vroeg voorafgaand aan mijn weekendje Rotterdam culinaire tips aan mijn Instagram volgers en kreeg er meer dan genoeg voor nog veel meer weekenden Rotterdam. Laat je verrassen bij deze drie gastronomische pareltjes in Rotterdam (en stay tuned voor meer culinaire aanbevelingen in Rotterdam).

A La Plancha

Na onze fietstocht rond de Kralingse Plas en de Kop van Zuid belanden we bij A La Plancha (Maaskade 74) op het Noordereiland. Hier ga je heen voor verse vis aan de Maas. Het pop-up visrestaurant is open bij mooi weer en een must voor liefhebbers van vis en zeevruchten.

Wij lunchen met de signature Plato de Pescado voor twee personen met onder meer een hele vis naar keuze van de keuken en gamba’s. Ik probeer zelfs de octopus, iets waar ik me normaal niet aan waag, en vind het zowaar lekker.

A La Plancha visrestaurant in Rotterdam

Visliefhebbers zitten goed aan de Maaskade bij A La Plancha (www.alaplancha.nl)

De Kleine Ondeugd

Last-minute reserveren voor zaterdagavond blijkt – zeker in coronatijd – niet per se makkelijk. Gelukkig kunnen we nog terecht bij De Kleine Ondeugd aan de Oostzeedijk, op loopafstand van ons hotel. Verwacht hier ondanks het interieur en naam vooral geen oud-Hollandse gerechten. Hier eet je wat de Thaise (!) pot schaft.

Je kunt kiezen voor een drie- of viergangen dagmenu,  ⁠die chef cuisinier Kwan elke avond uit zijn keukentje tevoorschijn tovert. Aanrader, zelfs als je niet zo goed bent in spicy food zoals ik!

Héroine Restaurant & Bar

Voor écht gastronomisch genieten ga je naar Héroine Restaurant & Bar (Kipstraat 12). Niet goedkoop maar het vijf- of zevengangendiner met bijpassend wijnarrangement blijft je nog lang bij! Je avond beginnen met een oester of nog even naborrelen met een cocktail aan de bar? Ook dat kan.

Het restaurant is te vinden in het Industriegebouw, een historisch monument in het hart van Rotterdam. Voor het vijf- of zevengangendiner ben je respectievelijk €60,- tot €74,- per persoon kwijt. Bijzonder wanneer je iets te vieren hebt of gewoon wil genieten van een fancy diner.

Uit eten in Rotterdam: eten bij Restaurant Heroine Rotterdam

Heerlijk eten in Rotterdam: ga dan gastronomisch dineren bij Restaurant Héroine 

Overnachten in Rotterdam

Overnachten in een hotel in Rotterdam deed ik nog niet eerder, als je die ene keer op een cruiseschip voor de Cruise Terminal Rotterdam niet meetelt tenminste.

The Slaak Hotel Rotterdam

Boetiekhotel The Slaak ligt ligt in Kralingen, op loopafstand van de binnenstad. Het hotel is gevestigd in een Rotterdamse rijksmonument én voormalig krantendrukkerij. Met ruime en comfortabele kamers heb je hier een heerlijk uitgangspunt voor een verblijf in Rotterdam.

Weekend Rotterdam: overnachten bij The Slaak Hotel

Weekend Rotterdam: overnachten bij The Slaak Hotel

We slapen in een comfortabel bed en – iets wat ik altijd heerlijk vind in een hotel – genieten twee ochtenden op rij van het uitgebreide ontbijtbuffet in het restaurant van het hotel, Didot34.

Tip: op zondagochtend is het behoorlijk druk dus wees er op tijd bij (een kwartiertje eerder kan al genoeg zijn). Op maandagochtend is het een stuk rustiger en ook al is het buffet wat kleiner, er is nog ruim voldoende keuze.

Wij  boekten een Let’s Go Local arrangement bij The Slaak Rotterdam*, inclusief een reisgidsje met lokale tips en een fiets voor een dag. Ideaal om de stad te verkennen zonder je druk te maken over rijden in een onbekende stad of parkeerplekken.

Wat zijn jouw ultieme tips voor een weekend Rotterdam deze zomer?

Dit wil je wellicht ook lezen