Overnachten in Gent

Bijzonder overnachten in Gent: hier wil je slapen in Gent

Ga jij binnenkort naar Gent en zoek je nog een mooie of unieke accommodatie voor je weekendje weg in België? Hier kun je bijzonder overnachten in Gent, van heerlijke B&B’s tot luxe boetiekhotels.

Bijzonder overnachten: hier wil je slapen in Gent

Gent is een heerlijke bestemming voor een citytrip of weekendje weg. En hoewel je waarschijnlijk overdag lekker geniet van alles wat deze Belgische stad te bieden heeft, wil je ‘s nachts natuurlijk ook lekker slapen in Gent.

Bijzonder overnachten in centrum Gent

Er zijn meer dan genoeg accommodaties in Gent passend bij elk budget. Ik koos de meest bijzondere overnachtingsmogelijkheden voor je uit, van aparthotels en B&B’s tot luxe boetiekhotels.

1898 The Post

Adres: Graslei 16, Gent

Hotel 1898 The Post is een luxueus boetiekhotel in hartje Gent. Hotel 1898 The Post is gevestigd het voormalige postgebouw dat ligt tussen de Korenmarkt en de Graslei en biedt nu 38 kamers en suites waar je heerlijk kunt overnachten.

De stijlvol ingerichte kamers en suites in het hotel variëren van 20 tot 65 m² en bieden elk een mooi uitzicht over de stad; van iconische gevels tot uitzicht op de torens van de Sint-Niklaaskerk. Voor een kamer in 1898 The Post betaal je vanaf €169,- (Stamp room) tot €399 (voor enkele suites en de loft) per nacht.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door 1898 The Post (@1898_thepost)

Ganda Rooms & Suites

Adres: Houtbriel 18, Gent (9000 België)

Deze prachtige bed&breakfast wordt bijzonder goed gewaardeerd door gasten en staat op Tripadvisor zelfs op nummer 1 van in totaal 130 B&B’s/pensions in Gent. Ganda Rooms & Suites is gevestigd in een prachtig 18e eeuws herenhuis en ligt in een rustige straat in het hart van de stad.

Het historische centrum van Gent ligt om de hoek: het is slechts 4 minuten lopen naar de Sint-Jacobskerk en op 6 minuten lopen naar de winkels aan de Vrijdagmarkt. Voor een verblijf in een van de 8 kamers en suites betaal je tussen de 130 euro (superior room) en 310 euro per nacht (suite).

Ghent River Hotel

Adres: Waaistraat 5, Gent, België

Het Ghent River Hotel heeft zicht op de Leie en ligt vlakbij het centrum van Gent. Dit stijlvolle hotel is een combinatie van twee historische gebouwen: een renaissance huis uit het jaar 1518 en een oude katoenfabriek die dateert uit het jaar 1857. In een aantal kamers zijn er nog details van deze oude fabriek aanwezig. Nu vind je er 78 gezellige, stijlvolle kamers en suites voor elk budget.

Hotel Gravensteen

Adres: Jan Breydelstraat 35, Gent

Driesterrenhotel Gravensteen ligt – zoals de naam al doet vermoeden – tegenover het middeleeuwse Gravensteen in het historische centrum van Gent. Deze voormalige negentiende-eeuwse patriciërswoning heeft een indrukwekkende entree en biedt in totaal 49 kamers voor elk budget, van budgetkamers tot suites.

Bekijk hier prijzen en beschikbaarheid voor Hotel Gravensteen* >>

Monasterium PoortAckere

Verdwaal in de kloostergangen, ontdek de neogotische kapel en overnacht in een voormalig klooster in het hart van Gent. In Monasterium PoortAckere kan het. In dit voormalig 19e-eeuwse klooster Hotel Monasterium PoortAckere verblijf je in alle rust midden in het stadscentrum van Gent.

Binnen tref je hoge plafonds en veel hout en is de historische achtergrond nog goed te proeven. Dat maakt de moderne kamers niet minder comfortabel. Het hotel heeft in totaal 112 kamers, verspreid over vier gebouwen van het klooster.

Bekijk hier prijzen en beschikbaarheid voor Monasterium PoortAckere* >>

Bijzonder overnachten in Gent: slaap in voormalig klooster Monasterium PoortAckere (foto via Tripadvisor)

Pillows Grand Boutique Hotel Reylof

Pillows Grand Boutique Hotel Reylof ligt middenin het historische centrum van Gent en is gevestigd in een indrukwekkend 18e-eeuws pand, opgetrokken in Louis XIV-stijl. Niet alleen de centrale ligging is een plus: dankzij de prachtige kamers, het wellnesscentrum en het restaurant hoef je haast de deur niet uit!

Overnachten in Pillows Ghent ©Pillows Hotels

Overnachten in Pillows Ghent ©Pillows Hotels

Pillows Grand Boutique Hotel Reylof is misschien wel het beste hotel in Gent en topt in Tripadvisor in elk geval de lijst van hotels in Gent. De hotelkamers hebben elk een tuin- of stadsuitzicht en beschikken over een smart HD TV, een draadloos muzieksysteem, een Nespresso koffieapparaat, theefaciliteiten en een ruime badkamer met inloopdouche of bad.

Overnachten in Pillows Ghent ©Pillows Hotels

Overnacht in een van de suites van Pillows Ghent ©Pillows Hotels

Dineren doe je in het goed gewaardeerde LOF Restaurant, gerund door waar chef-kok Hannes Vandebotermet. Voor een kopje koffie of een glas wijn ga je naar LOF Café. The Living Bar & Bistro is de ideale plek om tot rust te komen onder het genot van een drankje en versnaperingen.

Yalo Urban Bou­ti­que hotel

Adres: Brabantdam 33, Gent

Design meets urban in hartje Gent, dat is Yalo Urban Boutique Hotel. Yalo is een gloednieuw designhotel met een levendige sfeer en rock ‘n’ roll feel, waar toeristen, zakenmensen en locals samenkomen om te genieten van rust, stijl en een bijzondere hotelervaring met goede service.

Yalo Urban Bou­ti­que hotel heeft 92 stijlvolle kamers om te overnachten (vanaf €185 per nacht). Wie trek heeft kan terecht in het Yalo Restaurant, een food & drinks concept waar je kleine gerechtjes en bar bites deelt. Sla ook de tropische rooftop bar niet over, met fantastisch zicht over de stad, en geniet van cocktails en wijn in de bar.

Daarnaast beschikt het hotel over een 24/24 receptie, gratis WIFI, een fitnesscentrum en een eigen ondergrondse hotelparking in de Vlaanderenstraat.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door YALO (@yalohotel)

Meer accommodaties in Gent

Aparthotel Castelnou

Adres: Kasteellaan 51-61D, Gent

Wie wil genieten van de ruimte van een appartement maar de luxe van een hotel niet wil missen, heeft een goede accommodatie in Aparthotel Castelnou, net buiten het centrum van Gent. De appartementen hebben elk een huiskamer, slaapkamer met double of twin bed en een badkamer met douche.

De studio – geschikt voor max. 2 volwassenen – bestaat uit een eigentijdse comfortkamer met twee eenpersoonsbedden en een badkamer met douche of een bad met douche.

Aparthotel Castelnou Gent

Ik overnachtte al eens in een van de appartementen van Aparthotel Castelnou in Gent 

Astoria Hotel Gent

Adres: Achilles Musschestraat 39, 9000 Gent, België

Boutique hotel Astoria ligt in het Gentse kunstenkwartier en behoort tot één van de laatste familiehotels in Gent. Astoria Hotel beschikt over karaktervolle kamers – van basic (vanaf €73 per nacht) tot SPA rooms (vanaf €114 per nacht).

Het stadshotel ligt op wandel- en fietsafstand van verschillende Gentse musea en bezienswaardigheden, het historisch centrum en ook station Gent Sint-Pieters. In het hotel kun je fietsen huren om meer van Gent te ontdekken. Wie liever met de auto komt, kan deze achterlaten op de privé-parking.

Hotel The Boatel

Adres: Voorhoutkaai 44, 9000 Gent, België

Hotel of boot? Eigenzinnig Hotel The Boatel biedt unieke accommodatie in Gent! Het voormalige binnenvaarschip is omgebouwd tot klein hotel met 5 sfeervolle kamers en is te vinden in de jachthaven van Portus Ganda. Het ligt op zo’n 10 minuten lopen van de Sint-Baafskathedraal, op 8 minuten lopen van de dichtstbijzijnde tramhalte en op 15 minuten lopen van concert- en expositieruimte Vooruit.

Alle kamers zijn met een eigen stijl ingericht en kijken uit het water. Een bijzonder uitzicht, zowel benedendeks als bovendeks! Prijzen variëren vanaf €93 voor een standaard eenpersoonskamer tot €159 voor een luxe kamer voor drie personen.

Let op: ga je met de auto naar Gent?

De Gentse binnenstad is vanaf 1 januari 2020 een lage-emissiezone (LEZ). Toeristen met een buitenlandse nummerplaat moeten zich registreren wanneer ze deze zone in de binnenstad van Gent met de auto willen betreden. Bekijk meer informatie op de website van de Stad Gent.

Meer inspiratie voor je citytrip naar Gent

Wat is jouw favoriete accommodatie in Gent?

Dit wil je wellicht ook lezen