Bijzonder origineel overnachten in Rotterdam

Bijzonder overnachten in Rotterdam (+de mooiste boetiekhotels in Rotterdam)

Ga jij binnenkort een weekendje weg in Rotterdam en zoek je nog een originele slaapplek voor een bijzondere overnachting in Rotterdam? Deze hotels en hostels zijn uniek in Rotterdam: hier kun je bijzonder overnachten in Rotterdam!

Bijzonder overnachten in Rotterdam

Rotterdam is een perfecte bestemming voor een weekendje weg. Er is van alles te doen, van bijzondere musea en kunst tot bezienswaardige gebouwen en restaurants voor elke smaak. En natuurlijk hotels, want als je iets bij uitstek kunt is het wel bijzonder overnachten in Rotterdam. Ik tip de leukste, bijzondere en originele hotels in Rotterdam.

Origineel overnachten in Rotterdam

Hotel New York (****)

Koninginnenhoofd 1, 3072 AD Rotterdam

Viersterrenhotel Hotel New York ligt op een iconische plek op het puntje van de Wilhelminapier, op de Kop van Zuid. Het is gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn, dat oorspronkelijk in 1917 werd geopend. Nu zijn er 72 hotelkamers, 2 restaurants en conferentiezalen te vinden. Het luxe hotel staat garant voor een flinke dosis historische sfeer en comfortabele luxe.

Bekijk hier beschikbaarheid en tarieven van Hotel New York >>

Hotel New York in Rotterdam

Slapen in een kubuswoning in Rotterdam

De Kubuswoningen zijn iconisch voor Rotterdam – en dat terwijl ze hier niet eens als eerste werden gebouwd. Via Stayokay Rotterdam kun je overnachten in een van de befaamde kubuswoningen in Rotterdam. Er zijn zowel privékamers voor 1 tot 6 personen en eenvoudig ingerichte slaapzalen met stapelbedden.

Bekijk hier beschikbaarheid en tarieven voor Stayokay Hostel Rotterdam >>

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Stayokay (@stayokayhostels)

Slapen in de Euromast (****)

Parkhaven 20, 3016 GM Rotterdam

Wist jij dat je naast dineren ook kunt slapen in de Euromast? In de top van de Euromast is een viersterren boutique hotel gevestigd met twee exclusieve, modern ingerichte suites: Heaven & Stars. Deze liggen boven de brasserie, aan de uitkijkplatforms, op ruim honderd meter hoogte.  Niet voor mensen met hoogtevrees dus!

De grootste suite – Heaven – ligt aan de zuidkant en heeft uitzicht op de haven van Rotterdam. De kleinere suite – Stars – bevindt zich aan de noordkant en biedt uitzicht op de geweldige skyline van Rotterdam. Durf jij hier te overnachten?

Bekijk hier beschikbaarheid en tarieven voor een overnachting in de Euromast >>

Overnacht op de SS Rotterdam (****)

Stoomschip Rotterdam is de grootste oceaanstomer die ooit in Nederland is gebouwd. Als voormalig vlaggenschip van de beroemde Holland-Amerika Lijn en cruiseschip heeft het ss Rotterdam sinds 1959 vele wereldzeeën bevaren. Nu ligt het schip permanent aangemeerd in de Maashaven en is het getransformeerd tot een viersterrenhotel.

Aan boord is de historie van het schip nog goed zichtbaar. Het luxe hotel telt ruim 250 hotelkamers in drie bijzondere thema’s: ‘Original’, ‘Manhattan’ en ‘Bahamas’, illustratief voor de reizen die het ss Rotterdam tijdens haar bestaan maakte. Hoewel het schip dus niet meer zal varen, kun je hier wel ervaren hoe een cruisereis zou zijn.

Bekijk hier beschikbaarheid en tarieven voor SS Rotterdam Hotel >>

Bijzonder overnachten in Rotterdam: slaap op de ss Rotterdam Bijzonder overnachten in Rotterdam: slaap op de ss Rotterdam

Bijzonder overnachten in Rotterdam: slaap op de ss Rotterdam (foto’s ©ss Rotterdam By Westcord)

Wikkelboat op het water

Rijnhaven en Wijnhaven in Rotterdam

Wikkelboats zijn tiny houses op het water en vaak duurzaam en multifunctioneel ingericht. Waarom heet het een Wikkelboat? De bovenzijde van de boot is gewikkeld in 24 lagen golfkarton met daaromheen een regenbestendige laag en een houten deklaag. Hierdoor is de boot niet alleen heel licht, maar ook goed geïsoleerd qua geluid en temperatuur.

In zowel de Rijnhaven als de Wijnhaven kun je nu overnachten in deze leuke wikkelboats: je eigen hotelkamer op het water!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Wikkelboat (@wikkelboat)

Mooiste boetiekhotels in Rotterdam

Natuurlijk zijn er ook mooie boetiekhotels in Rotterdam: vaak kleinschalige(r) hotels met een bijzondere inrichting en persoonlijke benadering waardoor je je als gast extra welkom voelt. Dit zijn de mooiste boetiekhotels in Rotterdam.

The Slaak Rotterdam (****)

Hotel The Slaak ligt middenin Rotterdam en is gehuisvest in een pand met een lange Rotterdamse historie. Het ligt Kralingen, aan de rand van de binnenstad – zo ligt de Markthal op loopafstand. Ik sliep er afgelopen zomer en beleefde een heerlijk weekend in Rotterdam.

Bekijk hier beschikbaarheid en tarieven voor The Slaak Rotterdam Hotel >>

Weekend Rotterdam: overnachten bij The Slaak Hotel

Mooiste boetiekhotels in Rotterdam: overnacht in The Slaak

Suitehotel Pincoffs (****)

Stieltjesstraat 34, 3071 JX Rotterdam

Het moderne Suitehotel Pincoffs ligt in de Rotterdamse stadsdeel Feijenoord en ligt centraal aan de Kop van Zuid. Zo heb je uitzicht op de Erasmusbrug en de Maas. Het pand dateert uit 1879 (!) en de stijlvol ingerichte kamers hebben nog steeds historische charme. Probeer ook de eigen Pink Fizz in de hotelbar!

Bekijk hier beschikbaarheid en tarieven voor Suitehotel Pincoffs >>

Mooiste boetiekhotels in Rotterdam: overnacht in Suitehotel Pincoffs****

Mooiste boetiekhotels in Rotterdam: overnacht in Suitehotel Pincoffs****

Room Mate Bruno (****)

Wilhelminakade 52, Feijenoord, 3072 AR Rotterdam

Boetiekhotel Room Mate Bruno is een viersterrenhotel van Spaanse oorsprong, te vinden in stadsdeel Feijenoord, vlakbij metrostation Wilhelminaplein (vanaf waar je binnen 10 minuten naar het stadscentrum reist). Het hotel is gevestigd in een voormalig pakhuis voor thee van de Verenigde Oost-Indische Compagnie in Rotterdam. Het pand is ingericht met een bijzondere mix van zeevaart- en astronomische elementen.

Bekijk hier beschikbaarheid en tarieven voor Hotel Room Mate Bruno >>

Supernova Hotel (****)

‘s-Gravendijkwal 68, Centrum, 3014 EG Rotterdam

Supernova Hotel omschrijft zichzelf ook wel als ‘non-hotel waar de Rotterdamse cultuur tot in de details zichtbaar is’. Dit boetiekhotel is gevestigd in een voormalig postkantoor en heeft verrassende kamers met elk hun eigen karakteristiek, van een loungeplek en platenspeler tot balkon of directe toegang tot de tuin. In de Library Lounge kun je werken waarna je de dag afsluit met een borrel of speciale Supernova cocktail in de Supperbar.

Bekijk hier tarieven en beschikbaarheid voor Supernova Hotel Rotterdam >>

Hotel Unplugged (***)

Eendrachtsplein 12, Centrum, 3012 LA Rotterdam

Driesterrenhotel Unplugged ligt in het centrum van Rotterdam, vlakbij populaire bezienswaardigheden, zoals Museum Boijmans van Beuningen (Museumpark 18) en het Chabot Museum (Museumpark 11). De kamers zijn modern ingericht en hebben elk een zithoek en eigen badkamer. Sla ook de koffiebar niet over ‘s ochtends.

Bekijk hier tarieven en beschikbaarheid voor Hotel Unplugged >>

Waar zou jij wel willen overnachten in Rotterdam?

1 reactie
  1. Ik val bijna steil achterover…… ;-)
    Wat een prijzen.
    Een prachtige city is dit.
    Dan slaap ik wel in mijn eigen bed…… hihihi….

    Xoxo

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen

Dit wil je doen op Goeree-Overflakkee

Ga jij dit jaar voor een vakantie in eigen land? Het Zuid-Hollandse Goeree-Overflakkee is een ideale bestemming voor een week vakantie of een heerlijk lang weekendje weg. Acht dingen om…