Uit eten in Alphen aan den Rijn

Uit eten in Alphen aan den Rijn: de beste restaurants in Alphen

Wil jij uit eten in Alphen aan den Rijn en zoek je nog een leuke plek voor een lunch, borrel of diner? Dit zijn een paar van de beste restaurants in Alphen aan den Rijn!

Uit eten in Alphen aan den Rijn

Midden in het groene hart ligt Alphen aan den Rijn, ingeklemd tussen de Oude Rijn en de Gouwe. Ik groeide op in Alphen en kende uiteraard enkele klassiekers uit mijn jeugd, zoals Vogelpark Avifauna. Toen ik onlangs weer eens een weekend in Alphen doorbracht, ontdekte ik er naast oude bekenden ook tal van nieuwe restaurants.

Dit zijn de beste restaurants in Alphen aan den Rijn

Aan goede restaurants zijn in Alpen inmiddels namelijk geen gebrek! En niet alleen in het dorp (ofwel het stadscentrum), ook daarbuiten is genoeg keuze. Ga jij binnenkort uit eten in Alphen aan den Rijn? Ben je op zoek naar een visrestaurant Alphen aan den Rijn? Bij deze restaurants wil je aan tafel!

De Alphense Burgemeester

Brasserie

Brasserie de Burgemeester ligt een beetje verstopt in de Julianastraat, waar achter een bescheiden gevel een bijzonder ruim pand schuil gaat. Dankzij de grote lichte serre en het heerlijke terras aan de Oude Rijn zit je hier altijd goed. Of je nu zin hebt in lunch, diner, high tea of een high beer of wine.

Adres: Julianastraat 36, 2405 CH Alphen aan den Rijn (www.brasseriedealphenseburgemeester.nl)

De Alphense Burgemeester: lekker uit eten in Alphen aan den Rijn

Op zoek naar restaurant Julianastraat in Alphen aan den Rijn?

Ook deze restaurants vind je in de Julianastraat:

  • Café 1640 Goed Eten Goed Doen (Julianastraat 4) – Voor ontbijt (vanaf 10.00 uur) en lunch met huisgemaakte broodjes, salades en borrelhapjes (van 11.00 tot 16.00 uur)
  • Bar Biefstro DAAN (Julianastraat 48) – DAAN is een bar en ‘biefstro’ en focust zich op biefstuk. “We hebben een hele menukaart met allerlei biefstukgerechten. Als Alphenaren biefstuk willen eten, gaan ze naar DAAN”
  • PLEIN 62 (Julianastraat 62) – Voor koffie, ontbijt, lunch of die gezellige borrel met bite

Berlijn aan den Rijn (voorheen Brasserie Buuren)

Europese keuken

Voor een avondje culinair genieten van klassieke en eigentijdse gerechten kun je terecht bij Berlijn aan de Rijn, in de Hoofstraat. ‘s Zomers kun je buiten zitten op het terras aan de Oude Rijn, ‘s winters geniet je binnen in een huiselijke sfeer. De menukaart wisselt elke twee maanden en op de wijnkaart vindt je passende huiswijnen, cocktails en aperitief. Zin in een echte Engelse High Tea? Die kun je hier ook reserveren voor het weekend.

Woensdag t/m zondag geopend van 17:00 tot 22:00 uur (vanaf 1 oktober donderdag t/m maandag open).

Adres: Hooftstraat 161, 2406 GH Alphen aan den Rijn (www.berlijnaanderijn.nl)

Koeien en Kaas Alphen

Bar grill restaurant

Ontstaan uit trots voor Goudse kaas en een passie voor vlees, zo omschrijven de oprichters van Koeien en Kaas het ontstaan van hun restaurant. Op het menu staan de beste steaks, burgers en verrassende kaasgerechten. Wat denk je bijvoorbeeld van een Goudse kaassoep? Of een kaasterrine met huisgemaakte chutney? Sla ook de Cheesebaker niet over, met camembert en kaas uit de oven.

Kaas en Koeien is 7 dagen per week geopend: maandag, dinsdag, donderdag & vrijdag vanaf 10.00 uur, woensdag & zaterdag vanaf 09.00 uur, op zondag vanaf 12:00 uur.

Adres: Hooftstraat 1, 2406 GD Alphen aan den Rijn (www.koeienenkaas.nl/alphen/)

Knøss

Nordic cuisine

Restaurant Knøss brengt al het goede van Scandinavië samen: (h)eerlijk eten volgens de filosofie van de nordic cuisine, natuurlijke elementen in de inrichting en een fijne huiselijke sfeer. Op de kaart staan knøss klassiekers als Deense hotdogs en Tøsti. Uiteraard ontbreekt het smørrebrød met heerlijk beleg ook niet!

Adres: Rijnkade 12, centrum van Alphen (knoss-alphen.nl)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door knøss Alphen (@knossalphen) op

Maggie Blue

Stadscafé aan de gracht

Maggie Blue ligt in het centrum, in een voormalige nutsgebouw waar eerder al de spaarbank, bibliotheek en zelfs een gymnastiekvereniging huisden. Inmiddels heeft Maggie Blue er een eigen draai aan gegeven, met veel planten, velvet stoelen en hippe lampen in een industrieel decor.

De doelgroep is breed: Maggie Blue is een restaurant, café, uitgaansgelegenheid en zelfs een aanlegplaats voor wie met een bootje door de Alphense gracht vaart. Ik dineerde er al eens en werd aangenaam verrast door de lekkere gerechten. Geniet van gerechten als beef tataki, krokante sushi bites, maki sushi of huisgemaakte dumplings met gamba’s.

Adres: Hooftstraat 2, 2406 GL Alphen aan den Rijn (www.maggieblue.nl)

Uit eten bij Maggie Blue in Alphen aan den RijnUIt eten in Alphen: dineren bij Maggie Blue

Uit eten bij Maggie Blue in Alphen aan den Rijn

Is Morus

Pizzeria ristorante

Net zo oud als ik, dus al geliefd in mijn jeugd en nog steeds is Pizzeria Ristorante Is Morus onbetwist favoriet! Hier moet je zijn voor de lekkerste pizza’s in Alphen. Liever een traditionele pasta, dagverse vis of een typisch Italiaanse secondo? Ook dat kan. Het familiebedrijf serveert al 40 jaar de lekkerste Italiaanse maaltijden en ik heb nu al zin hier weer eens te eten.

Dinsdag tot en met zondag geopend van 17:00 – 22:00 uur.

Adres: Raadhuisstraat 186, 2406 AK Alphen aan den Rijn (www.ismorus.nl)

‘s Molenaarsbrug

Verfijnde Franse keuken

Nog een begrip in Alphen aan den Rijn: ‘s Molenaarsbrug, prachtig gelegen op de hoek van de Heimanswetering en de Oude Rijn. Hier ga je heen voor wanneer je iets te vieren hebt en uitgebreid wil dineren of lunchen in Alphen aan den Rijn. Ook populair bij mensen die hier hun bootje komen aanleggen.

‘s Molenaarsweg 2, 2401 LL Alphen aan den Rijn (www.molenaarsbrug.nl)

Uit eten in Alphen aan den Rijn: dineren bij 's Molenaarsbrug

Wet ‘n Wild -The Social Club

Beachclub aan de plas

Last but not least is natuurlijk Wet ‘n Wild, het restaurant aan de Zegerplas. Hier wil je vooral heen op zonnige dagen wanneer je lekker aan het water wil zitten. Ook een leuke locatie voor een privé-feestje – of voor de sportievelingen een middagje waterskiën.

Adres: Sportlaan 5, 2406 LD Alphen aan den Rijn (www.wetnwild.nl/restaurant/)

Dat waren ze, mijn favoriete restaurants in mijn oude stad, van traditionele pizza’s tot gastronomische pareltjes. Ga jij weleens uit eten in Alphen aan den Rijn?

Wat zijn jouw favoriete restaurants in Alphen aan den Rijn?

Meer culinaire inspiratie en hotspots in de Randstad:

Dit wil je wellicht ook lezen