Leukste restaurants in Leiden: Lot en de Walvis

Ontdek de leukste restaurants in Leiden

Ben je op zoek naar de leukste restaurants in Leiden? Zoek niet verder! Ik ging voor je op smaaktocht in deze historische stad vol smaakvolle verrassingen. Hier wil je eten en drinken in Leiden en geniet je van een culinaire ervaring!

De leukste restaurants in Leiden

Het Zuid-Hollandse Leiden is een stad van ontdekkingen. Ze heeft een rijke historie, prachtige oude panden, na Amsterdam de meeste grachten en natuurlijk prachtige Leidse hofjes. Er zijn honderden monumenten te vinden en je vindt er naast de oudste universiteit van Nederland, maar liefst 13 musea.

Restaurants Leiden

En Leiden heeft natuurlijk een bruisende binnenstad, waar je tientallen leuke terrassen, restaurants en cafés kunt vinden. Ik ging voor je op smaaktest. Dit zijn de leukste restaurants in Leiden om lekker te eten en drinken.

Lot en de Walvis

Lot en de Walvis is een van de leukste restaurants in Leiden! Ik beleefde hier al eens een gezellige en smaakvolle middag met vriendinnen. Deze gezellige hotspot ligt in de haven en is gevestigd in het voormalige Havengebouw van ‘De Volharding’. Houten banken, talloze kleurrijke kussens, planten en prachtige lampen aan het plafond zijn kenmerkend.

Daarnaast kun je terecht op het volgens Lot altijd zonnige terras. Ideaal voor een middagje lekker eten en drinken aan het water. Maar ook voor diner en ontbijt in Leiden ben je bij Lot aan het juiste adres.

Adres: Haven 1, Leiden (www.lotendewalvis.nl)

Leukste restaurants in Leiden: Lot en de Walvis Leukste restaurants van Leiden: Lot en de Walvis ©watzijzegt.com

Maak kennis met een van de leukste restaurants van Leiden: Lot en de Walvis ©watzijzegt.com

Aan de Rijn

Bij Aan de Rijn kun je dagelijks terecht voor lunch en borrel. Van woensdag tot en met zondag zijn ze ook geopend voor diner met een heerlijke kaart met diverse, kleinere gerechtjes. Op de kaart staan gerechten als garnalenkroketjes, salades, stoofpannetjes en vegetarische gerechten als ravioli en quesadilla. Ook leuk: de High Tea aan de Rijn! Bij lekker weer kun je op het terras in het zonnetje genieten van een heerlijke lunch, borrel of diner voor twee.

Adres: Nieuwe Rijn 37, Leiden

Restaurants Leiden: Aan de Rijn

City Hall

De naam verraadt misschien de locatie (onder het stadhuis van Leiden) maar niet de keuken. City Hall is een Italiaanse trattoria in het hart van Leiden. Vanuit het iconische pand kijk je uit over de Nieuwe Rijn, terwijl je smult van authentieke Italiaanse gerechten.

Adres: Stadhuisplein 3, Leiden

Restaurants Leiden ©Trattoria Italiana City Hall

Stadslokaal Burgerzaken

Tegenover het stadhuis vind je Stadslokaal Burgerzaken. Perfect als je wil lunchen in Leiden want hier smul je van heerlijke, rijkbelegde broodjes en burgers. Ook voor diner of gewoon een borrel ben je hier op de goede plek bij dit grand café.

Adres: Breestraat 123, Leiden

In den Doofpot

Restaurant in den Doofpot is al sinds 1997 te vinden aan de Turfmarkt, waar het huist in een rijksmonument uit 1653. Hier ga je heen voor een avondje culinair genieten (vanaf €75 voor een viergangenmenu).

Elke maand wordt door de chefkok een Menu Exquise samengesteld uit de mooiste seizoensproducten. Ook wordt er een bijzonder Groenten Menu geserveerd. Uiteraard zijn er passende wijnsuggesties voor elk menu. Maandag t/m donderdag geopend vanaf 17.30 uur, op vrijdag en zaterdag vanaf 12.30 uur open.

Adres: Turfmarkt 9, Leiden

Jeanpage

Bistro en aperitiefbar Jeanpagne serveert lunch en diner en is daarnaast de plek voor een gezellige borrel. Op de kleine kaart staan uitsluitend verse bistrogerechten. Naast de vaste gerechten van de kaart, bieden ze ook wisselende zelfgemaakte soep en regelmatig roterende vlees- en visgerechten.

Adres: Nieuwe Rijn 27, Leiden

Lupi Coffee

Zin in een kopje koffie? Lupi Coffee werd in 2022 uitgeroepen tot ‘Koffiezaak van het jaar’ dus daar zit je goed! Je vindt de vestiging aan de Haarlemmerstraat 60 in Leiden en kunt hier dagelijks terecht voor goede koffie en thee, gebak, heerlijke ontbijtjes, tosti’s en een gratis appeltje wanneer je weggaat!

Paco Ciao

Paco Ciao is een pop-up restaurant waar je terecht kunt voor ontbijt, lunch en diner. Deze hotspot in Leiden wil je niet overslaan! Het kleurrijke interieur bevat allerlei stijlen, van art deco en Renaissance tot boho chic, en verrast je per ruimte.

Adres: Stationsweg 25, 2312 AS Leiden

Het Prentenkabinet

Een restaurant met de naam Prentenkabinet wekt natuurlijk verwachtingen. Dankzij de mooie locatie (in de oude Pieterswijk) en het eeuwenoude, karakteristieke pand, vind je hier nog steeds een authentieke sfeer.

De chefkoks van ‘het Prentenkabinet’ laten zich inspireren door de Frans-internationale keuken. Kies voor diner à la carte of laat je verrassen door een van de vele culinaire arrangementen. Uiteraard is er ook een zorgvuldig samengestelde wijnkaart.

Adres: Kloksteeg 25, Leiden

Restaurant Puur

Bij dit gemoedelijke, knusse restaurant staan hedendaagse Europese gerechten op het menu, die op verantwoorde wijze worden geproduceerd. Leuk voor een gezellig avondje dineren

Adres: Pieterskerk-Choorsteeg 9, 2311 TR Leiden

©Restaurant Puur Leiden

Uit eten in Leiden ©Restaurant Puur Leiden

Teds Leiden

Op zoek naar lekker ontbijt of brunch in Leiden? Bij Teds kun je de hele dag door terecht voor all day brunch. Naast het uitgebreide food aanbod, serveert Teds ook een scala aan koffies, kwaliteit wijnen, (brunch) cocktails en natuurlijk bubbels & champagne voor het ultieme weekend gevoel.

Adres: Lange Mare 60, Leiden

Waag

Restaurant Waag noemt zichzelf ook wel de huiskamer van Leiden. Dit gezellige café-restaurant is dagelijks geopend voor koffie, lunch, diner. Wie zin heeft, waagt op donderdag en vrijdag een dansje (of drankje) op de dansvloer wanneer de huis DJ’s je trakteren op disco, jaren ’80 en pop/soul muziek. De Waag is 7 dagen per week geopend.

Adres: Aalmarkt 21, Leiden

Lees ook deze artikelen over plaatsen in Zuid-Holland:

Wat zijn jouw favoriete restaurants in Leiden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dit wil je wellicht ook lezen