A La Plancha visrestaurant in Rotterdam

Eten en drinken in Rotterdam: leukste restaurants in Rotterdam (inclusief mijn favorieten)

Wil je uit eten in Rotterdam en zoek je nog een leuke hotspot? In de loop der jaren heb ik inmiddels bij flink wat Rotterdamse restaurants gegeten. Dit zijn mijn tips en favoriete restaurants in Rotterdam!

Uit eten in Rotterdam: mijn tips en favoriete restaurants

Van tropisch zwemparadijs tot pop-up visrestaurant aan de Maas, je kunt het zo gek niet bedenken of het is te vinden in Rotterdam!

Dit zijn mijn favoriete Rotterdamse restaurants!

De afgelopen jaren kwam ik meer dan eens in Rotterdam. Ergens een hapje eten met vriendinnen was daarbij vaak onderdeel van mijn bezoek. Even snel voor we naar een voorstelling gingen of juist uitgebreid tafelen met lekker eten (en goede wijn). Inmiddels heb ik dan ook al aardig wat restaurantjes in Rotterdam bezocht. Dit zijn mijn favoriete restaurants in Rotterdam.

1. Héroine Restaurant & Bar

Moderne keuken met gastronomische hoogstandjes

Wie iets wil vieren of gewoon eens super de luxe uit eten wil, is bij aan Héroine Restaurant & Bar aan het juiste adres. Ik kreeg het meermaals getipt voorafgaand aan mijn weekendje Rotterdam en alle verwachtingen werden meer dan waargemaakt.

Oesters vooraf, drie amuses en vervolgens zeven gangen heerlijkheid. Van hun signature dish – een 62º eidooier – tot zeebaars, kwartel, kalfswang, groene yuzu met kaviaar en een heerlijk dessert.

Voor een vijf- of zevengangendiner ben je inmiddels ruim 70 tot 90 euro per persoon kwijt. Restaurant Héroine is donderdag t/m dinsdag vanaf 18 uur open voor diner. Op zaterdag en zondag kun je tussen 12 en 16 uur ook terecht voor lunch. Het is wel nodig om te reserveren!

Adres: Kipstraat 12, 3011 RT Rotterdam (restaurantheroine.nl)

Uit eten in Rotterdam: eten bij Restaurant Heroine Rotterdam

Heerlijk dineren bij Restaurant Héroine in Rotterdam

2. De Kleine Ondeugd

Thaise bistro

Anders dan de naam je doet vermoeden, staan hier geen oer-Hollandse gerechten op de kaart. Nope, hier eet je wat de Thaise (!) pot schaft. En dat smaakt goed! Je kunt kiezen voor een drie- of viergangen dagmenu,  ⁠die chef cuisinier Kwan elke avond uit zijn keukentje tevoorschijn tovert. Aanrader, zelfs als je niet zo goed bent in spicy food zoals ik!

Adres: Oostzeedijk 348, 3063 CD Rotterdam (dekleineondeugd.nl)

3. A La Plancha

Visrestaurant op de Maas

Over A La Plancha hoorde ik al veel. Deze zomer belandde ik er per toeval, eindelijk! Tijdens onze fietstocht door Rotterdam zien we het terras vanaf de Willemsbrug al liggen. A La Plancha begon ooit als pop-up restaurant op warme zomerdagen. Sinds dit voorjaar zijn ze druk bezig met een vaste locatie zodat je het hele jaar door van dit buurtrestaurant kunt genieten.

Hier ga je heen voor duurzame verse vis van de grill (plancha). Bestel ook vooral de Plato de Pescado (vanaf 2 personen), dé special van A La Plancha. Met een gegrilde vis, octopus en gamba’s een aanrader tijdens zowel lunch als diner.

Adres: Maaskade 74, 3071 NC Rotterdam (www.alaplancha.nl)

A La Plancha visrestaurant in Rotterdam

Visrestaurant op de Maas: A La Plancha is een aanrader deze zomer

4. Ayla

Mediterrane shared dining

Restaurant Ayla ligt in hartje Rotterdam aan het Kruisplein. Hier moet je zijn voor Mediterrane gerechten om te delen, van Grieks tot Italiaans en Spaans. Je kunt er terecht voor ontbijt, lunch, diner en cocktails. De laatste twee kan ik uit persoonlijke ervaring in elk geval aanbevelen.

Adres: Kruisplein 153, Rotterdam (www.ayla.nl)

Eten bij Ayla in Rotterdam

5. Bird

Grootstedelijke free-style keuken

Bird is een podium, club én restaurant. De ideale plek voor de culturele alleseter, zoals ze zichzelf omschrijven. De keuken van Bird combineert wereldkeukens, van Aziatisch tot Arabisch en Italiaans en Zuid-Amerikaans. Ik at hier met vriendinnen lekkere pizzaiolo pizza’s terwijl we weer eens eindeloos bijkletsten.

Het restaurant van BIRD is van dinsdag t/m zaterdag vanaf 17:30 uur geopend, inclusief een nieuwe menukaart vol vlees, vis en vega(n) opties.

Adres: Raampoortstraat 24-28, 3032 AH Rotterdam (bird-rotterdam.nl)

17 mei 2019: Alweer eten in Rotterdam, dit keer bij Bird

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door BIRD (@birdrotterdam)

6. De Pizzabakkers

Pizza’s en prosecco

Wat mij betreft een prima combinatie: pizza en prosecco! Bij De Pizzabakkers geniet je van allebei. De dunne pizza’s komen krokant uit de oven en worden gemaakt met verse echt Italiaanse ingrediënten. Antipasti en Italiaanse dranken – vergeet vooral de prosecco niet – maken je maaltijd compleet.

Rotterdam telt inmiddels twee vestigingen: eentje ligt, hoe ironisch, aan de Pannekoekstraat en de ander kun je vinden aan Peppelweg 56a. De Pizzabakkers zijn dagelijks geopend.

Adres: Pannekoekstraat 68A, 3011 LJ Rotterdam (www.depizzabakkers.nl)

Pizzabakkers

7. Ter Marsch & Co Rotterdam

Het eerste burger boetiek restaurant van Ter Marsch & Co opende in 2014 aan de Rotterdamse Witte de Withstraat. Inmiddels zijn ook in Amsterdam en Utrecht vestigingen van deze burgerketen te vinden. Hier heb je een keuze aan ter plekke gemaakte verse hamburgers en dry-aged steaks, verschillende bijgerechten en een uitgebreide selectie wijnen, bieren en cocktails.

Leuk om te weten: Tijdens de Horecava won Ter Marsch & Co met hun burger “La Fiesta de Carne” opnieuw de titel Lekkerste Hamburger van Nederland 2024! 

Adres: Witte de Withstraat 70, 3012 BS Rotterdam (www.termarschco.nl)

Hotspot: Ter Marsch & Co Rotterdam

Hier wil je eten en drinken in Rotterdam

Er zijn zoveel goede, toffe en geweldige restaurants dat het onmogelijk is niets naar je smaak te vinden. Heb je een etentje Rotterdam op de planning staan? Ook deze restaurants zijn de moeite voor een avondje lekker eten en drinken in Rotterdam!

8. Bertmans

Bertmans is een puike plek voor brunch, lunch en dinerin Rotterdam Centrum. De uitgebreide kaart heeft gerechten voor iedereen, van brunch platters tot burgers en salad bowls. Bij uitstek geschikt voor vegetariërs en veganisten: groenten staan centraal op het menu.

Adres: Karel Doormanstraat 292, Rotterdam

9. Brewdog Rotterdam

Voor lekker eten en goeie biertjes ben je bij Brewdog aan het juiste adres. Dit van oorsprong Engelse bedrijf opende in Rotterdam haar eerste Nederlandse brouwhuis van maar liefst 500 vierkante meter! Je kiest uit maar liefst 18 bieren van de tap waarvan een deel komt uit een van de 10 enorme serving tanks in de zaak. Maandag t/m woensdag open vanaf 15:00 uur, donderdag t/m zondag vanaf 13:00 geopend.

Adres: Halvemaanpassage 1, Rotterdam

10. Foodhallen Rotterdam

Foodhallen Rotterdam ligt aan de nieuwe Maas op de Kop van Zuid en doet denken aan een levendige food bazaar met street food. Hier kies je gerechten van uiteenlopende chefs die je met liefde hun burgers, dim sim, sushi en ander finger food voorschotelen. Druk maar gezellig!

Adres: Wilhelminakade 58, Rotterdam

11. Jules BoulesBitesBar

Zin om ook een beetje actief te zijn bij een hapje en drankje? Bij Jules BoulesBitesBar heb je de perfecte combinatie van hapjes, drankjes en jeu de boules! Gezelligheid gegarandeerd. Dinsdag en woensdag open van 16:00 – 22:00 uur, donderdag t/m zondag geopend vanaf 12:00 uur.

Adres: Puck van Heelstraat 151, Rotterdam

Jules Boules Bites Bar (TheFork)

12. Little V

Bij dit Vietnamese restaurant aan het Grotekerkplein worden zowel je ogen als smaakpapillen verwend! De geschiedenis van het land heeft een bijzondere stempel gedrukt op de culinaire traditie, met invloeden van landen als China, Thailand, India en Indonesië, maar bijvoorbeeld ook van een westers land als Frankrijk. Te vinden in de Stadsdriehoek en de perfecte plek voor iedereen die authentiek Vietnamees wil eten in Rotterdam.

Adres: Grotekerkplein 109, Rotterdam

13. The Meatclub Rotterdam

In een charmant pand uit de jaren ’30 aan de Scheeptimmermanslaan, chter de Zalmhaventoren, vind je The Meatclub. Hier staan vleesgerechten uit de keuken van Uruguay centraal en drink je bijpassende topwijnen.

Adres: Scheepstimmermanslaan 37b, Rotterdam

14. Pesca

Bij Pesca draait alles om vis. En niet zomaar om te eten: het belooft een hele beleving! Hun Theatre of Fish neemt je mee in een shared dining ervaring waar je geen menu’s of wit linnen op tafel hoeft te verwachten. In plaats daarvan ga je zelf naar de ‘vismarkt’, kiest je vis en bijgerechten en krijgt deze vervolgens geserveerd. De prijzen worden bepaald volgens een dynamisch prijsbeleid en veranderen in de loop van de dag, om zoveel mogelijk verspilling tegen te gaan.

Pesca is maandag t/m zondag open tussen 12:00 – 14:30 uur voor lunch en tussen 17:30 – 22:00 uur voor diner.

Adres: Botersloot 125, Rotterdam

15. Rodin Café Restaurant

Bij café-restaurant Rodin waan je je bijna in een Parijse brasserie maar dan wel op z’n Rotterdams. Kunst aan de muur verwijst naar de bekende beeldhouwer (en naamgever van het restaurant) Auguste Rodin en op het menu staan zowel Franse klassiekers als gerechten uit de Mediterraanse en Aziatische keuken. Bij Rodin kun je terecht om te lunchen, borrelen of dineren.

Adres: Schilderstraat 20a, Rotterdam

16. Stockholm

Restaurant Stockholm ligt aan de Spaanse Kade bij de Oude Haven. Op het menu vind je Franse lekkernijen, waarbij vooral de visgerechten de show stelen. Maar, vleesliefhebbers opgelet: de ribeye hier is ook absoluut het proberen waard!

Vanaf het terras kijk je uit over het kabbelende water en bewonder je het iconische Witte Huis, Nederlands allereerste ‘wolkenkrabber’. Perfect voor een zonnige middag buiten, en mocht het wat koeler worden, dan is het binnen minstens zo gezellig.

Stockholm heeft een stijlvolle, hippe inrichting die ‘s avonds transformeert tot een bruisende cocktailbar. Met sfeervolle lampjes en een live DJ krijgt je avond een extra touch.

Adres: Spaansekade 12, Rotterdam

Waar ga jij het liefst uit eten in Rotterdam?

Meer inspiratie en tips nodig voor een weekendje weg? Lees ook deze artikelen die ik schreef over Rotterdam:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dit wil je wellicht ook lezen