Proef de beste wijnen uit Nederland en België op het Lage Landen Wijnfestival

Nederlandse en Belgische wijnen proeven? Bezoek het Lage Landen Wijnfestival!

Wist je dat er steeds meer goede wijnen uit eigen land komen? Beleef en proef het zelf tijdens het allereerste Wijnfestival van de Lage Landen in Beesd en ontdek topwijnen uit Nederland en België!


Proef de beste wijnen uit Nederland en België op het eerste Lage Landen Wijnfestival

Markeer je agenda, want op zondag 1 september gaat het allereerste Wijnfestival van de Lage Landen van start! De populariteit van Belgische en Nederlandse wijnen is de laatste jaren enorm gestegen. Dankzij de groeiende kwaliteit en vakkennis van onze wijngaardeniers hebben deze wijnen een indrukwekkende ontwikkeling doorgemaakt. Het is dus hoog tijd voor een jaarlijks terugkerend festival dat deze fantastische wijnen in de spotlight zet.

Op het prachtige Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd komen zo’n dertig Nederlandse en Belgische wijnmakers samen om hun beste wijnen te laten proeven. Dit unieke festival, dat van 13.00 tot 18.00 uur duurt, belooft een bruisende middag te worden voor alle wijnliefhebbers.

Proeven en genieten op het nieuwe Wijnfestival

Wit, rood, rose of met een bubbel: je vindt het allemaal op het Wijnfestival van de Lage Landen. Met de deelname van zo’n dertig wijngaardeniers uit Nederland en België is een gevarieerde en smaakvolle dag gegarandeerd.

Naast wijnproeverijen zijn er ook stands met heerlijke borrelhapjes en andere lekkernijen. Bezoekers maken bovendien kans op een wijnklimaatkast, aangeboden door Coolvaria.

Proef de beste wijnen uit Nederland en België op het Lage Landen WijnfestivalWijnproeverij bij Bodegas Enrique Mendoza in Spanje

Zo genoot ik al eens van een wijnproeverij bij Bodegas Enrique Mendoza in Spanje

Masterclasses in wijn

Gedurende de dag worden er verschillende speed-masterclasses gegeven door wijnexperts zoals Vicky Corbeels. In deze korte sessies leer je alles over wijnen uit koele klimaten, nieuwe en klassieke druivenrassen en de verschillende beschermde oorsprongsbenamingen (BOB’s) in Nederland en België. Een leuke kans om je wijnkennis snel uit te breiden! Je kunt je aanmelden voor jouw favoriete masterclass bij het bestellen van je tickets of tijdens het festival zelf.

Ereprijzen en publieksprijzen

Het festival wordt afgesloten met de uitreiking van de ereprijzen van de Wijnkeuring van de Lage Landen én de KIESKURK-publieksprijzen. Dit is jouw moment om je favoriete wijn in het zonnetje te zetten. De uitreiking wordt gepresenteerd door wijnschrijver en register-vinoloog Janna Rijpma.

Over het Wijnfestival van de Lage Landen

Het Wijnfestival van de Lage Landen is een initiatief van Stichting Wijninstituut Nederland (WIN). WIN organiseert al twintig jaar de Wijnkeuring van de Lage Landen, waar wijnen worden beoordeeld bij het Weinbauamt in Neustadt an der Weinstrasse.

Vorig jaar werden maar liefst 35 wijnen bekroond met een gouden medaille. Jaarlijks worden er zo’n 250 Belgische en Nederlandse wijnen ingezonden voor deze keuring. Daarnaast organiseert WIN de Wijngaarden Open Dagen in Nederland, dit jaar op 14 en 15 september.

Tickets bestellen

Wil je deze eerste editie van het Wijnfestival van de Lage Landen niet missen? Scoor dan snel je ticket op www.wijnfestivallagelanden.com. Entreeticket €12,50 + €1 fee. Voor bezoekers die met het openbaar vervoer komen, is er een speciale pendeldienst vanaf station Beesd (€10,- + €1 fee voor een retour).

Meer hotspots en belevenissen in Gelderland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dit wil je wellicht ook lezen