Nachtje weg in Den Haag? Zo breng je 24 uur in Den Haag door!

Nachtje weg in Den Haag? Zo breng je 24 uur in Den Haag door!

Zin om er even tussenuit te gaan en wil je stad en strand combineren? Boek een nachtje weg in Den Haag en ontdek hoe ik 24 uur in Den Haag doorbracht met deze tips!

Nachtje weg in Den Haag?

Het was alweer even geleden dat ik in Den Haag was en dus genoot ik met volle teugen toen ik afgelopen zomer een weekend doorbracht in de Hofstad. Het werd een geweldig weekend met heerlijk eten, kunst en toevallige ontmoetingen. En dat is precies wat Den Haag zo leuk maakt.

Zo breng je 24 uur in Den Haag door!

De mix van stad en strand, historie en modern, van verse kibbeling eten aan het strand of lunchen met sushi en wijn in de jachthaven. Perfect voor een nachtje weg of leuke stedentrip dus! Zo breng jij ook 24 uur in Den Haag door en ontdek je wat deze stad nu zo leuk maakt.

Scheveningen strand

Een bezoek aan Scheveningen mag niet ontbreken wanneer je Den Haag bezoekt. Het strand ligt op slechts 15 minuten rijden van de binnenstad en dus ben je er zo.

Struin lekker met blote voeten door het zand en haal natte voeten in de branding. Hou je liever droge voeten? Wandel dan langs de boulevard en sla ook de Pier van Scheveningen niet over. Deze beroemde pier kampte jarenlang met verloedering maar heeft sinds 2015 grondige vernieuwingen ondergaan.

Meeuwen op het strand van Scheveningen

Sindsdien is de Scheveningse Pier the place to be, met tal van restaurantjes, leuke winkeltjes en zelfs avontuurlijke attracties als een reuzenrad en zipline. Je kunt zelfs logeren met prachtig uitzicht over de Noordzee in De Pier Suites (Strandweg 152).

Simonis aan de haven is een bekend visrestaurant aan het strand van Scheveningen, aan de Visafslagweg. Je kunt hier lunchen of uitgebreid dineren in een gemoedelijke sfeer; op het menu staat natuurlijk verse vis.

Lunchen met sushi bij Simonis

Wie wat luxer wil eten, moet iets verderop zijn. In de jachthaven bevindt zich namelijk het luxere broertje van Simonis aan de haven: Encore bij Simonis, het nieuwste restaurant in de Simonis-familie.  Het restaurant is chique ingericht, waar je binnen en buiten kunt zitten en heeft een uitgebreide menukaart met zowel vis- als vleesgerechten. Vegetariërs zijn hier helaas niet op de juiste plek.

Lunchen bij Encore by Simonis in jachthaven Den Haag

Wij genoten hier van heerlijke sushi op het terras. Een aanrader wanneer je uitgebreid wil lunchen (en niet op zoek bent naar een goedkope snelle hap). ‘s Avonds verandert Encore in een hippe nightclub met muziek en cocktails.

Catch by Simonis

Nog meer uit dezelfde koker: ook restaurant Catch By Simonis is te vinden in de jachthaven van Scheveningen. Hier kun je zeven dagen per week terecht voor diner en in het weekend ook voor lunch. Dit internationale visrestaurant is verdeeld over vier etages – op de bovenste verdieping is een heerlijk terras te vinden waar je in de zomer de hele dag zon hebt.

Meer eten en drinken in de Jachthaven

De haven van Scheveningen barst sowieso van de bedrijvigheid. Naast centrum voor de vishandel, liggen in de Jachthaven prachtige boten en vind je er daarnaast veel goede restaurants en eetcafés voor een smakelijke lunch of diner.

Zoals Waterproef, één van de beste restaurants van Den Haag dankzij de verfijnde Franse keuken met mediterrane en Aziatische invloeden. Of Bar & Restaurant Suzie Q, in de tweede haven van Scheveningen, waar je terecht kunt voor een speciaal biertje op het terras of een uitgebreid diner in het restaurant.

Restaurants in de haven van Scheveningen

De jachthaven van Scheveningen ©watzijzegt.com

Borrel en diner Bij HeM

Bij HeM is een bar, café en restaurant middenin het Hofkwartier, het leukste buurtje in het centrum van Den Haag. Dit kleine restaurantje in de Molenstraat bleek op loopafstand van ons hotel te liggen en werd een paar keer getipt. We gingen er op de bonnefooi langs en konden nog net aan het laatste vrije tafeltje op het kleine terrasje voor de deur zitten. Gelukkig maar, want we beleefden vervolgens een heerlijke avond bij Bij Hem, vol lekker eten, toevallige ontmoetingen en goede gesprekken. Met recht een gezellige ‘huiskamer’ in de stad!

Bij Hem is geopend vanaf 11 uur tot laat in de avond open voor ontbijt, lunch en diner, maar ook gewoon voor koffie met een taartje of een borrel met tapas.

Adres: Molenstraat 21-A (www.bijhem.eu)

Borrelen en eten bij Bij Hem in Hofkwartier in Den Haag ©watzijzegt.com

Binnenhof

In Den Haag zetelt het hart van onze democratie. Je wandelt onder de beroemde toegangspoort door en staat vervolgens op het historische Binnenhof. Op het Haagse Binnenhof vind je onder meer het Torentje van de minister-president aan de Hofvijver, de Ridderzaal en de Eerste en Tweede Kamer der Staten-Generaal.

Zonder twijfel een paar van de meest herkenbare plekken van ons land. Breng het dus zeker even een bezoek.

Bezoek het Binnenhof in Den Haag ©watzijzegt.com Nachtje weg in Den Haag? Wandel langs de Hofvijver ©watzijzegt.comNachtje weg in Den Haag? Zo breng je 24 uur in Den Haag door!

Langs de Hofvijver vind je het Torentje en het Mauritshuis ©watzijzegt.com

Mauritshuis

Een bezoek aan het beroemde Mauritshuis stond ook op het verlanglijstje. We boekten een tijdslot voor de zondagochtend en konden daardoor zo doorlopen. In het museum hangen voornamelijk schilderijen uit de Gouden Eeuw.

Adres: Plein 29, 2511 CS Den Haag

Nachtje weg in Den Haag? Bezoek het Mauritshuis

Nachtje weg in Den Haag? Bezoek het Mauritshuis! ©watzijzegt.com

Tot de vaste collectie behoren enkele wereldberoemde schilderijen, zoals Meisje met de parel en Gezicht op Delft van Johannes Vermeer, ‘Soo voer gesongen, soo na gepepen’ van Jan Steen, De stier van Paulus Potter en De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt van Rijn. Naast deze beroemde werken bewonderde ik vooral alle prachtige schilderijen met enorme bloemboeketten, zoals .

⇒ Ook naar het Mauritshuis? Koop hier vast je toegangskaartje!

Nachtje weg in Den Haag? Bezoek het Mauritshuis ©watzijzegt.com

In 2022 wordt het 200-jarige bestaan van het Mauritshuis als museum gevierd. Daarvoor werd het pand gewoond door graaf Johan Maurits van Nassau-Siegen. Ontdek hier welke bijzondere voorstellingen dit jaar in het Mauritshuis te zien zijn om het 200-jarig bestaan te vieren.

Overnachten in Den Haag

Bij een nachtje weg hoort natuurlijk een overnachting in Den Haag of Scheveningen. Wij kozen voor een hotel in het centrum.

Mövenpick Hotel The Hague

Het Mövenpick Hotel The Hague ligt in het Haagse Hofkwartier en is een uitstekend hotel voor zowel zakelijke als toeristische reizigers. Het viersterren designhotel opende in 2019 en heeft in totaal 72 kamers, afgestemd op de verschillende wensen van reizigers. De trendy inrichting heeft een Hollandse uitstraling met verwijzingen naar het koninklijke karakter van de stad.

Wij besluiten dat het best wat meer mag kosten en boeken een Executive King Room met extra groot bed. De kamer is comfortabel en stil, het uitzicht over Den Haag geweldig en in de ruime badkamer geniet je van zowel een regendouche als een bad.

Het ontbijt de volgende ochtend bestaat uit een buffet met meer dan genoeg keuze voor elk wat wils. Van verse croissantjes en broodjes tot yoghurt of een uitgebreid ontbijt met gerookte zalm, scrambled eggs of worstjes.

Ook een overnachting boeken in het Movenpick Hotel? Bekijk hier beschikbaarheid en prijzen >>

Adres: Paleisstraat 5, 2514 JA Den Haag

Uitzicht op het Hofkwartier vanuit het Movenpick The HagueOvernachten in Mövenpick Hotel The Hague ©watzijzegt.com

Meer hotels in Den Haag:

Wat doe jij het liefst tijdens een nachtje weg in Den Haag?

Lees ook deze artikelen over Den Haag en de leukste nachtjes weg: 

Dit wil je wellicht ook lezen