Wijnproeven in Chianti: proost in september op de Chianti oogst

12x Wat zij zegt over Italië: Mijn favoriete reisartikelen over Italië

Italië is een van mijn lievelingslanden. Ik hou van de veelzijdigheid, van de groene heuvels en de grillige kustlijnen. En natuurlijk van het eten, oh dat Italiaanse eten… Ik schreef er ook veel over: dit zijn mijn favoriete reisartikelen over Italië.

12x Wat zij zegt over Italië

Italië blijft een van mijn favoriete bestemmingen en ik ben niet de enige: het land is al jaren populair als vakantiebestemming. Ik bezocht het land inmiddels diverse keren en maakte al kennis met verschillende regio’s. Laat mij je inspireren met deze reisartikelen over Italië!

Mijn favoriete reisartikelen over Italië

1. De bekendste bezienswaardigheden in Florence

Florence is één van de mooiste en historische steden in Italië. Er zijn weinig andere steden die zo zijn doordrenkt met historie en architectonische hoogstandjes. Ik zette vijf van de bekendste bezienswaardigheden in Florence voor je op een rij.

5 Bekendste bezienswaardigheden in Florence

2. Waarom jij Puglia als volgende reisbestemming moet kiezen

Dit voorjaar maakte ik kennis met het prachtige Zuid-Italië, waar grillige rotskusten, trulli en uitgestrekte groene velden elkaar afwisselen in Puglia. Naast mooie steden is lokale cuisine ook een aanrader. Ik geef je tien redenen waarom jij Puglia ook als reisbestemming moet kiezen!

Redenen om Puglia als volgende reisbestemming te kiezen: Alberonbello telt meer dan 1000 trulli

Meer dan duizend trulli zijn te bewonderen in Alberobello

3. Roadtrip Puglia: deze Italiaanse autoroute wil jij ook rijden!

Een roadtrip door Puglia, het zuidelijkste puntje van Italië, is een aanrader voor iedereen die fan is van toeren langs ruige kusten en mooie stadjes. Deze vijfdaagse Italiaanse autoroute brengt je langs de mooiste plekken en wil je ook rijden!

4. Truffels en oldtimers in Italiaans Le Marche

In het noorden van Italië ligt Le Marche, een regio die nog niet zo bekend is bij veel vakantiegangers. Zonde, want vanuit dit gebied zijn zowel bergen als de Italiaanse kust op rij-afstand. Niet vervelend als je dan ook nog eens in prachtige oldtimers wordt rond gereden!

Tel daar indrukwekkende steden met een lange historie en plaatselijke lekkernijen met truffels bij op en je snapt waarom Le Marche indruk op me maakte.

Roadtrip door Le Marche in een oldtimer

5. Italiaans Le Marche II: 4 betoverende stadjes

Naast bergen en groene heuvels heeft Le Marche ook bijzonder mooie stadjes. Vier daarvan zette ik in dit artikel in de schijnwerpers. Stadjes met klinkende namen als Furlo, Urbino en Sant’Angelo in Vado die ervoor zorgen dat jij ook naar Le Marche wil afreizen.

Mercatello sul Metauro

6. Ultiem roadtrippen door Montefeltro

Terwijl de prachtige plekken in Le Marche bijzonder veel indruk op me maakten, was de roadtrip zelf ook meer dan de moeite waard. Want hoe vaak rij je nu in een heuse een jaren zestig Bentley of mintgroen Volkswaren busje door van je favoriete landen?

Alles over ultiem roadtrippen door Montefeltro lees je hier. Inclusief een mini-roadmovie!

Ultiem roadtrippen door Montefeltro

7. Dit zijn de mooiste stadjes in Toscane

Ben jij ook zo’n fan van middeleeuwse stadjes tussen glooiende heuvels, heerlijk eten en de lekkerste wijnen? Dan is de Italiaanse regio Toscane echt iets voor jou. Hier vind je de mooiste stadjes om ultiem te genieten van het Italiaanse leven. Ik zocht de mooiste stadjes van Toscane voor je uit!

Wijnproeven in Chianti: proost in september op de Chianti oogst

8. Wijnproeven in Chianti: proost in september op de Chianti oogst

Verzot op Italiaanse rode wijn en Toscane? De nazomer is de ideale tijd om wijn te proeven in de Chianti! Proost in september op de wijnoogst en maak een smakelijke roadtrip door het Toscaanse heuvellandschap.

9. Dit wil je doen in San Gimignano

San Gimignano ligt in het hart van Toscane en is een van de meest pittoreske steden in het gebied. Het plaatsje ademt historie uit en is tegenwoordig een razend populaire toeristenbestemming. Dit wil je doen in San Gimignano!

Mooiste stadjes Toscane: dit wil je doen in San Gimignano

10. Citytrip Cagliari Sardinië: een citytrip die al je zintuigen prikkelt

Zoek jij een heerlijke stedentrip-bestemming die al je zintuigen laat prikkelen? Het Italiaanse Cagliari op Sardinië is de perfecte bestemming om stad & strand, cultuur & lokale cuisine met elkaar te combineren! Cagliari is de regionale hoofdstad van Sardinië, waar je naast stadjes ook bijna 1900 kilometer kustlijn en eindeloos veel prachtige stranden vindt.

Stedentrip Cagliari

11. Unieke plekken in Umbrië: het groene hart van Italië

In Umbrië – het groene hart van Italië – vind je ruimte, rust, prachtige kleine steden en dorpjes en vooral een heerlijke keuken. Accommodaties zijn er kleinschalig en betaalbaar, de mensen ontspannen en gastvrij. Ik zette enkele unieke plekken in Umbrië op een rij.

Trevi: Over unieke plekken in Umbrië

12. Dit zijn de mooiste stadjes van Zuid-Italië

Puglia, in de hak van de Italiaanse laars, telt tientallen prachtige stadjes! Ik maakte al eens een geweldige roadtrip door deze regio en zocht de mooiste stadjes van Zuid-Italië voor je uit.

De mooiste stadjes in Puglia

Welke artikelen over Italië kun jij aanraden?

4 reacties
  1. En hier een berichtje uit Le Marche. We zijn hier nu voor het 4e jaar op rij en genieten van de Italiaanse zon, natuur, stranden, gastvrijheid, eten en niet te vergeten, de mensen.

    Als je Noord Italië hebt opgegeven als reisbestemming, omdat je daar niet langer vindt wat je eerder zo aantrok in Italië, dan moet je verder naar het zuiden waar alles nog gemoedelijk en gastvrij is.

  2. Italië heeft echt alles hé, absoluut ook mijn favoriete land! Ik woonde en studeerde een half jaar in de regio Le Marche, en het voelt nog altijd als mijn tweede thuis. Ik heb dus extra genoten van je posts!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen

5x De leukste stadjes in Le Marche in Italië

De Italiaanse regio Le Marche heeft tal van leuke stadjes om te bezoeken. Vandaag neem ik je mee naar stadjes als Acqualagna, Sant’Angelo in Vado, Mercatello sul Metauro en Urbino.…