Hotspots in Manchester: Genoeg culinaire opties bij Manchester's Corn Exchange

Hotspots in Manchester: hier wil je eten en drinken in Manchester

Op citytrip naar Manchester en op zoek naar de beste hotspots in Manchester? Dit zijn de leukste (en lekkerste) plekken om te eten en drinken in Manchester!

Hotspots in Manchester

Manchester is een van de grootste steden van Engeland en een toffe bestemming voor een stedentrip. Als een van de meest bruisende steden van Groot-Brittannië, valt er in Manchester op het gebied van eten en drinken altijd iets te beleven. Van ambachtelijke brouwerijen tot hippe eet-adresjes, de keuze is reuze. De bar-scène in deze noordelijke stad is booming en er zijn tal van internationale keukens en hotspots.

Hier wil je uit eten en drinken in Manchester

Ik bezocht Manchester al een paar keer en ontdekte elke keer weer nieuwe plekken om te bekijken en te eten. Dit zijn de leukste hotspots en beste restaurants in Manchester!

The Corn Exchange

Dit prachtige Edwardiaanse gebouw was vroeger werd oorspronkelijk gebruikt als een graanbeurs en heette voorheen de Corn & Produce Exchange, en vervolgens The Triangle. Na een grondige renovatie in de jaren negentig was het tot 2014 een modern winkelcentrum.

Tegenwoordig is de Corn Exchange een heuse culinaire hotspot voor talloze nieuwe restaurants. Of je nu zin hebt in Italiaanse pizza, Mexicaanse burrito’s of Indiaas street food, hier zit je zowel binnen als buiten goed.

Genoeg culinaire opties bij Manchester's Corn Exchange

Mowgli Street Food

Voor echt Indiaas eten ga je naar Mowgli, dat werd opgericht door de Britse food writer en ondernemer Nisha Katona. Zij begon Mowgli om te laten zien dat Indiaanse curry en street food helemaal niet ongezond of saai zijn.

Hier ga je heen voor een heerlijke Indiase maaltijd die bestaat uit meerdere gerechtjes, vaak geserveerd in tinnen bakjes. Vol smaak, vaak vegetarisch en goed voor een heerlijke maaltijd.

Adres: 16, Corn Exchange House, 37 Exchange St, Manchester

Authentiek Indiaas eten bij Mowgli Street Food

Authentiek Indiaas bij Mowgli Street food, een bekende hotspot in Manchester ©watzijzegt.com

Salvi’s Mozzarella Bar

Italiaans familierestaurant Salvi’s serveert typisch Italiaanse en lokale gerechten uit Napels en omgeving. Salvi’s heeft inmiddels diverse vestigingen in Manchester: er is een vestiging in The Corn Exchange maar ook in The Northern Quarter en aan Owen Street in Deansgate Square. Een aanrader wanneer je zin hebt in goede pizza of pasta.

Pizza en prosecco bij Salvi's in Manchester

Hotspots in Manchester: Geniet van prosecco en pizza bij Salvi’s Mozzarella Bar ©watzijzegt.com

Federal Cafe Manchester

Voor espresso’s, all-day brunch en lekkere gebakjes kun je terecht bij Federal. Deze hotspot werd in 2014 opgericht door eigenaren Claudio en Emily, die met Federal een gastvrije, zuidelijke community wilden creëren.

Naast een vestiging in Deansgate (194 Deansgate) en Northern Quarter (9 Nicholas Croft) staat ze ook regelmatig met een coffee cart op lokale markten.

Tip: bezoek de Mackie Mayor food hall in het Northern Quarter.

Mackie Mayor

Nog een food hall in Manchester: Mackie Mayor is een moderne food market in een voormalig marktgebouw. Deze monumentale hal huist nu 9 verschillende hotspots en restaurants voor elk moment van de dag. Of je nu zoekt naar een leuke plek voor ontbijt of brunch, uitgebreid wil lunchen of dineren of lekker aan de borrel wil, hier kun je het vinden.

Je kunt eten bestellen via een app maar het is – vooral op drukke weekenddagen – soms handiger om gewoon aan de balies van de keukens en barretjes zelf. Dinsdag t/m zondag geopend.

Adres: 1 Eagle St, Northern Quarter, Manchester

Food hall Mackie Mayor in Manchester (©Visit Manchester)

Food hall Mackie Mayor is een hotspot in Manchester (©Visit Manchester)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mackie Mayor (@mackiemayor)

The Hip Hop Chip Shop

Iets uit het centrum maar de moeite waard voor een extra wandeling is The Hip Hop Chip Shop. Hier eet je heerlijke fish & chips in een modern jasje. Liever geen vis? Probeer dan de gebakken halloumi, Plant-Tast-Tic Vegan Fish (bestaande uit de bloemen van bananenplanten gemarineerd in zeewier) of de worst in chili-beslag omwikkeld met spek, chips en kerriesaus. Uiteraard allemaal geserveerd met mushy peas en chips. Er worden ook regelmatig events en live optredens georganiseerd.

Adres: 44 Blossom Street Ancoats, Manchester

Platzki

Wie eens iets anders wil eten, wil naar Platzki. Dit Poolse Restaurant is gevestigd in The Great Northern Warehouse en werd opgezet door twee voedselfanaten die van een eenvoudige Poolse aardappelpannenkoek een smaakfestijn wilden maken.

Naast lekker eten willen de eigenaren ook een huiselijke sfeer creëren en hun gasten een sociale eetervaring bieden. Op de kaart staan moderne en traditionele Poolse gerechten met een street twist.  Open van woensdag t/m zondag.

Adres: 229 Deansgate The Great Northern Warehouse, Manchester

Drinken in Manchester

Het nachtleven in Manchester is beroemd (en een tikje berucht) dus voor een goede borrel ben je hier ook op de juiste plek. When in Manchester, wil je dus een goede gin & tonic of cocktail niet overslaan. Bij deze hotspots geniet je van de beste cocktails met smakelijke bites.

20 Stories | Bar, Restaurant & Rooftop Terrace

Ben je op zoek naar een trendy hotspot met geweldig uitzicht over Manchester? Dan is 20 Stories the place to be! Dit hippe restaurant met cocktailbar ligt in Spinningfields, het financiële hart van Manchester.

20 Stories ligt op de 19e verdieping van No.1 Spinningfields en heeft een geweldig dakterras van twee (!) verdiepingen. Het loungeterras ligt onder een bladerdak en dankzij de BBQ en open haarden zit je hier ook nog lekker wanneer het afkoelt.

Adres: NO. 1, 1 Hardman Square, Manchester

The Alchemist New York Street

Op loopafstand van de Manchester Art Gallery ligt The Alchemist New York Street. Deze donkere cocktailbar haalt inspiratie aan vroegere Victoriaanse tijden. Verwacht hier geen standaard cocktails. Hier worden de mooiste creaties gebrouwen en krijg je daarnaast geweldige wereldgerechten voorgeschoteld. voor een avondje eten en drinken met het nodige theater!

Adres: 1 New York St, Manchester

The Laundrette

Bij The Laundrette zit je goed voor cocktails & carbs! Dus heb je zin in heerlijke napolitaanse pizza’s, sappige burgers van de grill, salades of een legendarische mac & cheese (met truffel)? Natuurlijk ontbreken de klassieke cocktails en gin & tonics ook niet. Probeer ook vooral The Laundrette Soap Opera Gin, hun eigen gin (gedistilleerd en gebotteld in Londen). Elke dag geopend van 10 uur tot 23 uur.

Adres: 32 Beech Road Chorlton, Manchester

Revolution Parsonage Gardens

Voor grote smaken tegen kleine prijzen ga je naar Revolution in Parsonage Gardens. Hier drink je cocktails (of maak je ze zelf tijdens een masterclass) en smul je van typische bar bites, burgers, pizza’s en fries. Of ga los tijdens een Bottomless Brunch en geniet anderhalf uur lang van heerlijke brunchgerechten en onbeperkt drankjes. Dagelijks geopend vanaf 12 uur ‘s middags (‘s avonds alleen toegankelijk voor volwassenen).

Adres: Arkwright House, Parsonage Gdns, Manchester

Three Little Words

Three Little Words is gevestigd onder een van de monumentale spoorbogen in het centrum van de stad. Hier drink je originele cocktails  en kun je tegelijk genieten van smakelijke hapjes voor de lekkere trek. Op zondag zijn er ook Sunday Roast dinners en live muziek!

Adres: 12-13 Watson St, Manchester

Op food-tour in Manchester

Verrukkelijk eten met een vleugje smaakvolle geschiedenis: dat is de gedachte achter de Scranchester-tours in Manchester. Al wandelend loop je met een gids langs verschillende hotspots in Manchester. Bij elke locatie krijg je de lekkerste hapjes en drankjes voorgeschoteld. Van het lekkerste ijs in ‘Little Italy’, tot de smaken van Latijns Amerika, Azië en Groot-Brittannië.

Regionale specialiteiten in Manchester

Wie in Engeland op citytrip gaat, wil natuurlijk ook genieten van de lokale Engelse specialiteiten. In Manchester heb je ook regionale specialiteiten, zoals eccles cake en de Manchester Tart.

Manchester Tart bij Hansford’s

The Manchester Tart zou een variatie zijn op de originele Manchester-pudding, die voor het eerst beschreven door de beroemde Victoriaanse kookschrijver Mrs. Beeton. Deze romige combinatie van frambozenjam, custard en kokosvlokken omhuld met zanddeeg kon je ooit bij elke bakkerijen in de stad kopen. Nu ga je ervoor naar Maar als je aan het winkelen bent op de Arndale-markt, stop dan bij delicatessenwinkel/bakkerij Hansford’s (49 High St, Manchester).

Wat zijn jouw favoriete hotspots in Manchester?

Dit wil je wellicht ook lezen