Paludan Bog&Café Kopenhagen

Winkelen in Kopenhagen: ontdek de leukste adresjes om te shoppen

Denemarken staat bekend om design en winkelen in Kopenhagen biedt je dan ook een unieke ervaring. De stad heeft een schat aan winkels, van boetieks tot designhuizen. In dit artikel deel ik mijn persoonlijke shoppingtips en de leukste adresjes om te winkelen in Kopenhagen.

Shoppen in Kopenhagen: Design en mode

Ontdek de kunst van het winkelen in Kopenhagen, de ultieme bestemming voor liefhebbers van design, mode, en alles wat hip & hot is. Als de trotse hoofdstad van Denemarken, onderscheidt Kopenhagen zich niet alleen door zijn adembenemende architectuur, maar ook door een wereldberoemde mode- en meubeldesign scene die bezoekers van over de hele wereld aantrekt.

Winkelen in Kopenhagen

Winkelen in Kopenhagen is een avontuur dat elke designliefhebber en fashionista moet ervaren. De stad staat bol van de mogelijkheden om je onder te dompelen in zowel de laatste trends als tijdloze klassiekers. Van de strakke lijnen van Scandinavisch design tot de warme textuur van handgemaakte goederen, de winkels in Kopenhagen bieden een breed scala aan keuzes die je hart sneller doen kloppen.

Of je nu op zoek bent naar de perfecte outfit, een uniek stuk voor je interieur, of gewoon wilt genieten van de bruisende sfeer van de stad, shoppen in Kopenhagen is de activiteit waar je je dagen mee wilt vullen. En ja, hoewel het misschien een uitdaging kan zijn voor je bankrekening, zijn de herinneringen en schatten die je mee naar huis neemt onbetaalbaar.

Warenhuizen in Kopenhagen

In Kopenhagen vind je alle vooraanstaande Deense kledingmerken en grote internationale labels als Prada, Burberry, etc. Daarnaast zijn er twee grote warenhuizen: Illum en Magasin su Nord. Vergelijkbaar met de Bijenkorf en groot genoeg om een middag rond te dwalen. Zorg dat wel dat je voldoende Deense kronen bij je hebt.

De leukste wijken om te winkelen in Kopenhagen

Kopenhagen staat bekend om zijn levendige winkelcultuur, waar Strøget en Amagertorv uitblinken als prominente winkelboulevards. Deze straten vormen het hart van de stad met een aanbod van grote internationale ketens zoals Arket, Another Stories en Zara, waar liefhebbers van moderne mode en trends hun hart kunnen ophalen. Naast deze bekende winkelstraten, biedt Kopenhagen echter ook charmante zijstraten die een heel andere winkelervaring bieden.

Verken de Pilestræde en Læderstræde in het centrum

In het centrum van de stad vind je Pilestræde en Læderstræde, twee straten die bekend staan om hun speciaalzaken en conceptstores. Deze gebieden nodigen uit tot een ontdekkingstocht langs unieke mode, ambachtelijke producten en innovatief design.

Nørrebro

Een stukje verder, in de hippe wijk Nørrebro, ligt Jægerborggade, een straat die een eclectische mix van boetieks en kunstgalerijen herbergt, perfect voor diegenen die op zoek zijn naar iets unieks en authentieks.

Vesterbro

Vesterbro, bekend om zijn creatieve flair, biedt Værnedamsvej en Istedgade (nabij Enghave Plads) als levendige bestemmingen voor shoppers op zoek naar lokale ontwerpen, vintage vondsten en handgemaakte juweeltjes.

Frederiksberg

Tot slot is Gl. Kongevej in de elegante wijk Frederiksberg een must-visit voor wie houdt van chique winkels en gezellige cafés, waardoor het een perfecte afsluiter is van elke shoppingtrip in Kopenhagen.

De leukste winkels in Kopenhagen

Shoppen in Kopenhagen is bijna een sport! De stad heeft veel kleding- en schoenenzaken, zowel in Europa’s langste autovrije winkelstraat Strøget als daarbuiten. Strøget is de belangrijkste winkelstraat van Kopenhagen en biedt een schat aan winkels, van budgetvriendelijke ketens tot enkele van ‘s werelds duurste merken.

ARKK Copenhagen

ARKK Copenhagen is het eigen sneakermerk van Kopenhagen. De veelzijdige sneakers sluiten goed aan bij de Scandinavische designtraditie.

Tegenwoordig heeft het bedrijf verschillende lijnen sneakers, en ze zijn allemaal gemaakt met hoogwaardige materialen, functionaliteit en vakmanschap in het achterhoofd. Vind je nieuwe favoriet tussen de vele stijlen in de winkels van het merk aan de Nørrebro-straat Elmegade en Østergade in het stadscentrum.

Gina Tricot

Voor betaalbaar tricot kun je terecht bij, hoe logisch, Gina Tricot (Strøget, Fredriksberggade 23, 1150 København K, www.ginatricot.com)

Hay

Hay creëert eigentijdse meubels en designproducten met oog voor modern wonen en heeft een groot aandeel in de positie van Kopenhagen als een stad van design van wereldklasse.

De Deense interieurwinkel Hay House bevindt zich op de tweede verdieping in Strøget (Østergade), in het centrum van Kopenhagen.

HAY hangers in Comwell Hotel Aarhus

Hay is een bekend Deens Desin merk ©watzijzegt.com

Dyrnberg/Kern

Dyrnberg/Kern (Illum Østergade 52, 1001 København www.dyrbergkern.com) is een Deense sieradenmerk door designduo Gitte Dyrberg en Henning Kern. De handgemaakte sieraden vormen een unieke combinatie van Scandinavisch ontwerp en internationale modetrends. Ik viel voor een stijlvolle ring met Swarovski kristal.

Shoppen in Kopenhagen - Dyrberg/Kern

Plint

Woonaccessoires, leuke keukenartikelen en schattige teddyberen koop je bij Plint (Købmagergade 50, 1150 København, www.plint.dk). Ook leuk voor grote mensen!

Søstrene Grene

Søstrene Grene (Amagertorv 29, 1160 København K, www.grenes.dk) is een verrassende winkel van de zussen Anna & Clara. De discountwinkel verkoopt kleur- en geurrijke producten van over de hele wereld. Een Deense Xenos kun je zeggen.

Meer leuke adresjes in Kopenhagen

  • Bohemien, vrouwelijk en geïnspireerd op klassieke Scandinavische stijl is Hultquist-Copenhagen (Østergade 52, 1100 København, www.hultquist-copenhagen.com).
  • PILGRIM (Frederiksberggade 5, 1459 København, www.pilgrim.dk) brengt vier keer per jaar een collectie handgemaakte en -geschilderde sieraden uit. Trendy en kleurrijke collecties met zowel zilveren als gouden sieraden die je kunt vinden in eigen winkels en in diverse warenhuizen.
  • Hot & happening zijn Line & Jo (Gothersgade 27, 1123 København, www.lineandjo.com). Deze twee Deense ontwerpers trekken met hun brand store veel aandacht van internatiole media en staan voor modern Deens sieradendesign.
  • Chocolade addicts kunnen hun honger stillen bij Simply Chocolate (Illum, Østergade 52, 1001 København K, www.simplychocolate.dk). Pretentieloos maar goed is hun motto. Chocoladerepen met namen als Black Betty, Mocca Molly, Salty Fred en Nutty Nigel maken het bijna onmogelijk om zonder chocola de winkel uit te lopen! Dat deed ik dus ook niet.

Trek dus gerust een (mid)dag uit om te winkelen in Kopenhagen. En neem voor de zekerheid een extra grote koffer mee.

Heb jij nog winkeltips in Kopenhagen?

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen