Wat te doen in Londen als het regent

Wat te doen in Londen als het regent

Je citytrip Londen laten verpesten door regen? Nee hoor, er is meer dan genoeg te doen in Londen als het regent! Met deze tips blijf je lekker droog.

Wat te doen in Londen als het regent

Londenaren gaan zelden op pad zonder twee dingen: hun Oyster Card en een paraplu. Volgens weergegevens is er zelfs in het hartje van de zomer elke drie dagen kans op een bui in Londen.

Toch laten de statistieken zien dat het meevalt. Met krap 60 centimeter regen per jaar regent het in Londen de helft minder regen dan bijvoorbeeld wereldstad New York City, waar jaarlijks zo’n 126 centimeter regen valt en er ruim 120 regendagen per jaar zijn.

“I’m leaving because the weather is too good. I hate London when it’s not raining.” – Comedian Groucho Marx

Tips voor een regenachtig verblijf in Londen

Gelukkig kun je zelfs tijdens regenachtige weekendjes weg vaak nog genoeg doen zonder constant zeiknat geregend te worden. Er zijn overal wel musea, winkelcentra en leuke barretjes om te schuilen, natuurlijk ook in Londen. Met deze tips geniet je ook tijdens een regenachtig verblijf van je stedentrip in Londen!

Bekijk kunst in de Londense galerieën & musea

Veel van de Londense kunstgalerijen en musea zijn gratis te bezoeken en ideaal om in rond te dwalen tijdens een regenbui. Loop je net op Trafalgar Square en word je overvallen door een stortbui? De National Gallery, National Portrait Gallery en Somerset House liggen hier allemaal binnen een paar minuten lopen van elkaar.

Gratis musea in Londen: deze 10 museums in Londen kun je gratis bezoeken

Bezoek de National Gallery aan Trafalgar Square, een van de gratis musea in Londen

Bezoek een traditionele overdekte markt

Er zijn nog meerdere traditionele overdekte markten te vinden in Londen. Zoals Greenwich Market, een mooi voorbeeld van een Victoriaanse overdekte markt. Ook Leadenhall Market en Covent Garden Market zijn typische overdekte markten in Londen die je wil bezoeken, zeker als het regent.

Overdekte market Covent Garden Market in Londen (via Unsplash)Secret spots in Londen: bezoek Leadenhall Market

Zo is Leadenhall Market  een iconische bezienswaardigheid in Londen en een ideale plek om te winkelen, drinken en dineren in het hart van de Square Mile.

Ook Jubilee Market is een overdekte markt met talloze winkels en eclectische kraampjes met kunst en handwerk, van sieraden en kleding tot antiek en algemene marktartikelen, die worden verkocht tijdens drie verschillende markten gedurende de week.

Doen in Londen als het regent; bezoek de overdekte Jubilee Market in Londen

Doen in Londen als het regent; bezoek de overdekte Jubilee Market in Londen

Schuil bij de Southbank Centre Book Market

Deze niet zo bekende antieke en tweedehandsboekenmarkt is te vinden aan de Southbank, op de Queen’s Walk onder de Waterloo Bridge.

Weer of geen weer, de boekenmarkt is elke dag open tot 19.00 uur (soms sluit het eerder in de winter). Speur door de eindeloze bakken met tweedehands boeken terwijl je onder de brug schuilt voor de elementen.

Londen South Bank boekenmarkt

Schuil onder de brug terwijl je de Southbank Centre Book Market bezoekt ©watzijzegt.com

Bezoek een matinee in het theater

Hoewel veel theatervoorstellingen ‘s avonds worden gegeven, zijn er ook regelmatig shows met een middagvoorstelling. De meeste West End-shows hebben twee of drie keer per week matinees. Deze matinees beginnen meestal tussen 14.00 en 15.00 uur, maar zorg ervoor dat je de speeltijden van tevoren controleert.

Griezelen in The London Dungeon

Verken het groezelige Londen van vroeger in The London Dungeon. Deze walkthrough ervaring door de kelders van Londen bootst scènes uit de enge geschiedenis van de stad na. Onderweg scheer je glad met Fleet Street-kapper Sweeney Todd, onderzoek je de mysterieuze identiteit van Jack the Ripper en ontdek je de vreselijke geheimen van de martelkamer. Niet voor angsthazen!

Koop hier vast je tickets voor The London Dungeon* >>

Blijf droog in een English Pub

Een bezoek aan Engeland is eigenlijk niet compleet zonder een bezoek aan een Engelse pub. Dus wanneer het regent tijdens je verblijf in Londen, kun je hier natuurlijk prima schuilen. Geniet van een afternoon tea of neem een pint en een van de typische classic pub food.

The Pride of Spitalfields (formerly The Romford Arms) is a public house at 3 Heneage Street in Spitalfields in the East End of London

The Pride of Spitalfields is een oude pub in Londen

Ga shoppen in een winkelcentrum

Winkelen in Londen is een van mijn favoriete dingen om te doen in deze stad. Een bezoek aan Victoria’s Secret staat steevast op de planning en het liefst bezoek ik nog een winkelcentrum met food court. Een bezoekje aan het wereldberoemde warenhuis Harrods is altijd leuk, al moet je wel een goedgevulde portemonnee meenemen. Het houdt je in elk geval droog, ook als het alleen bij kijken blijft. Wie trek heeft, bezoekt een van de 20 (!) restaurants en cafés in het warenhuis.

Doen in Londen als het regent: bezoek warenhuis Harrods (via Unsplash)

Doen in Londen als het regent: bezoek warenhuis Harrods

Schuil onder de paraplu’s bij Borough Market

Ze werden oorspronkelijk opgehangen als onderdeel van een marketingcampagne. Maar inmiddels vormen de tientallen kleurrijke paraplu’s op Vinopolis Piazza bij Borough Market een favoriete Instagram hotspot voor inwoners en toeristen.

Als je er toch bent, kun je meteen Borough Market bezoeken en snacken bij de tientallen eetkramen, cafés en restaurants die je hier vindt.

Meer lezen over wat te doen en zien in Londen?

Wat is jouw favoriete activiteit als het regent in Londen?

Dit wil je wellicht ook lezen