Bingewatch alert: 3 Netflix series die ik verslond deze maand

De smakelijkste kookshows op Netflix

Als foodie kijk ik graag naar culinaire shows op tv. Ik heb er inmiddels ook al veel verslonden en deel graag mijn tips. Van haute cuisine tot de grootste misbaksels in de keuken, dit zijn de smakelijkste kookshows op Netflix dit voorjaar!

De smakelijkste kookshows op Netflix dit voorjaar

Hoewel ik meestal een enorme kookkneus ben in de keuken, ben ik dol op kookshows. Ik blijf rustig thuis voor nieuwe afleveringen van Masterchef. En ook op Netflix kan ik tegenwoordig een flinke portie culinaire hoogstandjes bekijken.

Ik schreef het al eerder, maar de vraag “Kijk je nog steeds naar..?” krijg ik geregeld voorgeschoteld door Netflix. De vraag wordt gesteld wanneer je zonder te pauzeren aflevering na aflevering blijft kijken. Hoog tijd om wat van mijn culinaire verslavingen op Netflix met je te delen.

Somebody feed Phil

Een Netflix-show die heerlijk eten en reizen combineert, hoera! Phil Rosenthal is bekend als producer van Everybody loves Raymond. En nu staat hij zelf voor de camera, met succes wat mij betreft. Want deze heerlijk enthousiaste man reist de wereld rond om daar de lekkerste lokale lekkernijen te proeven. En dat gaat gepaard met een hoop grappige momenten. Er zijn inmiddels al 7 seizoenen online dus je kunt flink bingen!

Nailed it

Toen ik de trailer voor Nailed it! zag, wist ik direct: eindelijk een kookshow die perfect aansluit bij mijn bakkersvaardigheden!

In deze reality-serie gaan elke aflevering drie van de slechtste thuisbakkers de strijd met elkaar aan om zo 10.000 dollar te winnen. Hiervoor moeten ze de mooiste eetbare meesterwerken namaken. Bij het zien van de resultaten heb ik meermaals schaterend van het lachen voor de buis gezeten, hilarisch!

www.netflix.com/nailedit

Inmiddels is zijn er al meerdere seizoenen van Nailed It! en allerlei spinoffs rond speciale thema’s, zoals de kerstdagen. Meer dan genoeg uren om smakelijk te lachen om de vreselijkste misbaksels!

The Big Family Cooking Showdown

De Britse kookshow The Big Family Cooking Showdown staat in het teken van kokende familie’s die het in teams van 3 tegen elkaar opnemen in de keuken. Gezinnen die gek zijn op koken, serveren in deze serie hun lekkerste gerechten om kans te maken op de titel van ‘beste thuiskoks van Groot-Brittannië’.

De show wordt gepresenteerd door Zoe Ball, Giorgio Locatelli en Nadiya Hussain, die je misschien nog kent als winnaar van The Great British Bake Off.

Lees ook: Bingewatch alert: 5x Netflix om je eet- en wanderlust aan te wakkeren

Chef’s Table: Pastry

De indrukwekkendste culinaire show op Netflix Chef’s Table komt dit voorjaar met een nieuwe seizoen! En goed nieuws voor de zoetekauwen onder ons, want de vier nieuwe afleveringen draaien allemaal om één ding: patisserie, ofwel alles wat met taarten, gebakjes, ijs en andere zoetigheden te maken heeft.

Ugly Delicious

Draait het in Chef’s Table: Pastry nog om de mooiste gebakjes, de nieuwe culinaire serie van sterchef David Chang zet het tegenovergestelde centraal. In de 8-delige serie Ugly Delicious gaat Chang samen met vrienden op zoek naar ‘s werelds lekkerste eten en draait alles om smaak en niet om de looks.

Elke aflevering draait om één gerecht, haar oorsprong en hoe dit in verschillende regio’s en landen wordt bereid.

Wat is jouw favoriete kookshow op Netflix?

Featured photo door Denys Prykhodov / Shutterstock, Inc.

1 reactie
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dit wil je wellicht ook lezen
Vreemd eten - Watzijzegt.com

Vreemd eten op reis

‘What’s the strangest food you’ve eaten on your travels?’ las ik onlangs op de Facebook page van Lonely Planet. Veel verder dan kwal in Beijing en geit in Delhi kwam ik…