4x culinaire hotspots: uit eten in Lorraine (Frankrijk)

4x Culinaire hotspots: uit eten in Lorraine (Frankrijk)

De keuken van de Lorraine reikt veel verder dan de gelijknamige quiche. Vier culinaire hotspots in Lorraine waar je lekker kunt eten en drinken.

4x Culinaire hotspots: uit eten in Lorraine

De Franse keuken wordt ook wel de moeder aller keukens genoemd. Ook in de regio Lorraine spelen mooie gerechten en lokale producten een hoofdrol; hoofdstad Metz heeft zelfs een Académie des Chefs

Académie des Chefs – Metz

Aan de sfeervolle Rue des Jardins in Metz staat de prestigieuze Académie des Chefs, waar sinds de opening in 2012 al meer dan 15.000 mensen een kookworkshop hebben gevolgd.

Wie tijdens de vakantie zijn of haar culinaire vaardigheden en kennis wil bijschaven, kan hier terecht voor een variatie aan workshops.

Metz in Frankrijk (via Unsplash)

La table du Haut Jardin – Rehaupal

‘La table du Haut Jardin’ in de Vogezen is het domein van meester restaurateur Didier Masson en zijn familie. Zij verwelkomen hun gasten in een gastronomische wereld.

Masson serveert uitsluitend gourmet gerechten, veelal met planten, fruit en eetbare bloemen uit de Vogezen. In de winter wordt het diner geserveerd in de knusse voorkamer met knapperend haardvuur van de bijbehorende auberge en in de warme maanden kan je vaak zo aanschuiven in de tuin.

Vins & Tartines – Nancy

Restaurant ‘Vins & Tartines’ in Nancy is gelegen in de renaissance wijk van de stad. Dineren doet je hier in een 17e eeuwse gewelfde wijnkelder aan de Rue des Ponts. Danièle Mengin – sommelier van het restaurant – selecteert uit 700 wijnsoorten de best passende wijnen bij ieder gerecht. Na het diner kunnen restaurantgasten de oenotheek bezoeken om een flesje voor thuis te kopen.

Nancy in Frankrijk

La table de Pol – Metz

Verstopt in het gezellige quartier d’Outre Seille in Metz vind je ‘La table de Pol’, waar Chef de Cuisine Pol Nivoix voornamelijk kookt met producten van de lokale markt. Op het menu staan smaakvolle en seizoensgebonden gerechten.

Meer culinaire hoogstandjes in Lorraine?

Elk jaar in augustus vindt in Metz het Fête de la Mirabelle plaats. Voor de 65e editie wordt alles uit de kast getrokken: concerten, theatervoorstellingen, een corso en een culinair dorp vormen tezamen met kookdemonstraties van de lokale lekkernij en andere regionale producten de basis van het festival.

1 reactie
  1. Oh, de Franse keuken… Al heeft de Franse keuken op vegetarisch gebied nog veel stappen te zetten (behalve de chevre chaud heb je over het algemeen weinig keuze) vindt ik het heerlijk hoeveel aandacht er wordt besteed aan lekker eten. Nancy heb ik een aantal winters terug bezocht, Metz is nog onbekend voor mij.

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen