Leukste hotspots van Londen - Watzijzegt.com

De leukste hotspots van Londen

Saint Paul’s, Westminster en Buckingham Palace kennen de meeste mensen zo ondertussen. Londen heeft nog zo veel meer te bieden! Wat dacht je van street art in East End of rond struinen in South Bank?

De leukste hotspots van Londen

Gastblogger Danitsja Koster zette de leukste hotspots van Londen voor jullie op een rij.

Arty farty: Alternative Walking Tour East End

Mocht je geïnteresseerd zijn in de meer alternatieve kant van Londen en toevallig street art heel gaaf vinden, dan is de Alternative Walking Tour door East End een must. Met een gids verken je in twee uur tijd de charme van East End en word je gewezen op kunstwerken die je normaal gesproken misschien niet waren opgevallen.

De tours worden verzorgd door street artists die wat weten over de artiesten en achtergrond van het gebied. Enorm interessant en een heel gave wijk om foto’s te maken.

A WEEKEND GUIDE TO SHOREDITCH | LONDEN

Leukste hotspots van Londen - Watzijzegt.com

Camden Town

Camden Town is in de afgelopen jaren behoorlijk toeristisch geworden, toch is het de moeite waard. Als je buiten het weekend naar Londen reist, is Camden Lock Market een gezellige plek met leuke kleine kraampjes en winkeltjes om rond te snuffelen.

Rondom Camden High Street zijn t-shirt winkeltjes, tattoo shops en pubs te vinden die een bijzondere eigen sfeer uitademen. Onder andere Hawley Arms, de kroeg waar Amy Winehouse vaste gast was, is in dit gebied te vinden.

ZO BRENG JE 1, 2, 3 DAGEN DOOR IN LONDEN | CITYGUIDE

Leukste hotspots van Londen - Watzijzegt.com

Relaxen

Greenwich

Greenwich is een verademing als je uit het drukke Camden of toeristische stadscentrum vandaan komt. Met een goed weer is Greenwich een uitvalsbasis voor Londenaren die in het weekend relaxed willen picknicken, een drankje doen met vrienden of van het park genieten met hun gezin.

The Old Royal Naval College is een prachtig gebouwencomplex om rond te lopen en binnen een kijkje te nemen. Het is gebouwd tussen 1696 en 1712 en is met recht UNESCO Werelderfgoed. Vanaf daar loop je zo Greenwich Park in of struin je langs het water op weg naar een gezellige pub met terras (bijzonder zeldzaam in Londen trouwens).

Leukste hotspots van Londen - Watzijzegt.com

Southbank

Southbank is de plek voor theater, film, straatartiesten en een relaxte sfeer om rond te banjeren en te genieten van de sfeer. Er is genoeg cultureel aanbod, maar je kan ook lekker op een terrasje hangen, langs de kade lopen en toevallig een groep dansende hiphoppers tegen komen of op een tweedehands boekenmarkt verzeild raken.

Leukste hotspots van Londen - Watzijzegt.com

Winkelen

Portobello Road Market

Een van de bekendste antiekmarkten in Londen is Portobello Road Market. Deze enorm lange straat staat vol met kraampjes die allerlei tweedehands (en soms nieuwe) spulletjes verkopen. De antiekmarkt is er alleen op zaterdag, doordeweeks is er een groente- en fruitmarkt en staan er kraampjes met nieuwe spulletjes. De markt staat in een typische straat voor Notting Hill, een leuke manier om de sfeer in dit deel van Londen op te snuiven.

Leukste hotspots van Londen - Watzijzegt.com

China Town

Vlak bij Leicester Square, rondom Gerrard Street, ligt het Londense China Town. Hier zijn eettentjes, winkeltjes en bijzondere theezaakjes te vinden.

UIT ETEN IN LONDEN: 7 TIPS

Zoals je van China Town in een grote stad verwacht loop je vanuit Londen voor je gevoel zo ‘China’ binnen. De decoratie, gebouwen, winkels, teksten en bezoekers zijn ineens voornamelijk Aziatisch. Leuk voor de afwisseling en om echt lekkere thee te halen.

Leukste hotspots van Londen - Watzijzegt.com

28X GRATIS DOEN IN LONDEN

Wat vind jij de leukste hotspots in Londen?

Tekst & foto’s: Danitsja Koster
5 reacties
  1. Ik kom vrij regelmatig in Londen en vind het leuk steeds weer wat nieuws te ontdekken. Shoppen op zondag doe ik het liefst bij Spitalfields Market (loopafstand van Liverpool St. station), of Borough Market als je van lekker eten houdt. Als je even de rust wilt opzoeken, kun je naar Golders Green gaan. Beetje macabere bestemming: het crematorium. Maar daarbij is een prachtige tuin met herinneringsbankjes en rozenstruiken. Veel beroemde artiesten (o.a. Amy Winehouse, Keith Moon) eindigen daar.

  2. Oeh wat een leuke tips; sommige kende ik nog niet! Greenwich wil ik al heel lang heel graag een keertje naar toe. Notting Hill blijft fantastisch!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
Overal omringd door bergen in Innsbruck

Weekendje weg of stedentrip in november: waar kun je heen?

Wil je er deze herfst nog even lekker tussenuit en zoek je nog een passende bestemming? Deze bestemmingen binnen en buiten Europa bieden gegarandeerd zon (of sneeuw), tal van culinaire festivals en minder toeristen: hier moet je heen voor een stedentrip in november.